Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 12 van de 15 EersteEerste ... 21011121314 ... LaatsteLaatste
Resultaten 111 tot 120 van de 146
 1. #111
  Is dat witte folie aan de buitenkant dampdoorlatend? Bij mij was dat blauwe folie.

 2. #112
  Ik heb de zelfde folie aan de buitenzijde.

 3. #113
  De folie is dampdoorlatend. Met wapening er in is goed stevig.

 4. #114
  Gaaf gebouw maar de voorgevel is mijnsinziens niet genoeg om dat dak voldoende te stutten...maw die deuren zullen al heel snel gaan klemmen.
  Je onderschat het gewicht van het dak een beetje.
  Beter Duur Dan Niet Te Koop
  ​Achter iedere succesvolle man staat een stomverbaasde schoonmoeder.......Anoniem.
  Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan...........P. Langkous.

 5. #115
  Zo, na al die mooie dagen weer een stuk verder gekomen. Het dak zit er op (incl. de damp-open folie) de dakpannen komen ook hopelijk snel. Kan ik het dak met de folie zo laten of is het beter met dekzeilen af te dekken voor regen? Heb het idee dat de folie het water wel tegenhoud dus dat kan wellicht wel even zo blijven?

  Heb ook al een stuk van de potdeksel delen aangebracht om te testen. Nu gaat het er echt op lijken. Vandaag nog even achter wat ramen aan voor wat extra licht en ventilatie mogelijkheid. Is een pijp door het dak voor ventilatie ook nog aan te raden of kan ik later ook nog iets door de wand of dak maken als het nodig blijkt te zijn? Als de ramen er in zitten kunnen alle wanden afgewerkt worden. Voor de boeiborden neem ik denk ik geschaafd Douglas wat evt. nog gebeitst gaat worden in een kleur of gewoon wit geverfd. Zit er ook nog over te denken gewoon vuren te nemen en dat goed te verven zal toch ook wel wat jaartjes meegaan.

  Het dak drukt meer op de wanden dan op de deur. Daar zit nu zelfs een ruimte tussen de balk en de wand van enkele cm. Dus denk dat het wel mee gaat vallen. Heb het net gisteren dicht gemaakt.
  Wil nog wel met wat balken die ik over heb gehouden een soort zoldertje maken in beide ruimtes. Kan ik dat gewoon aan de wanden maken met een balkhouder op de plek waar een staander zit. Of moet het tussen de balken van de spanten? Het is meer bedoeld om bijvoorbeeld de compressor op te zetten of voor wat spullen die noet vaak gebruikt worden. Dus niet voor zwaar gebruik met hout en dergelijke zal ook maar over een deel van de ruimte zijn 2 meter diep of zo en dan over de breedte van iets minder dan 4 meter.

  Nog wat foto's.

  IMG_9444.jpg
  Super handig zo'n lift. Toch maar wat langer gehuurd dan 1 weekend

  IMG_9445.jpg
  Ja het is dicht! Ook de "baas" is er blij mee.
  IMG_9462.jpg
  Binnen in de werkruimte
  IMG_9461.jpg
  Binnen in de opslagruimte
  IMG_9510.jpg
  Het potdekselen /zweedsrabat delen. Dat wordt mooi.
  IMG_9513.jpg
  Een soort totaalplaatje van de opslag en werkplaats.
  IMG_9466.jpg
  Het uitzicht vanuit de overkapping. De heg gaat nog voor een deel weg in het najaar. Dan kunnen de beuken hopelijk nog ergens anders neergezet worden.

  Voor de betonvloer willen we uiteindelijk iets van epoxy coating gebruiken. Maar dat is te dun om te egaliseren. Is er nog een alternatief - ik meen iets van Egaline gezien te hebben, die ook gelijk als afwerking geschikt is. Is dat zelf aan te brengen en is dat slijtvast genoeg? Of is het beter eerst egalisatie mortel te gieten en dan een epoxy coating aanbrengen?

 6. #116
  Vandaag wat raampjes gehaald. Gelijk maar bezig geweest met de voorbereiding voor de ramen. Nu wel een dubbele balk er boven gemaakt ga dat bij de dubbele deur ook nog doen. Het is een kunststof kozijn geworden. 80 x 50 draai kiep. Nu ben ik nog aan het kijken hoe het afgewerkt kan worden aan de buitenzijde om het waterdicht te maken. Mijn frame is 12cm het raamkozijn is iets van 7 cm diep. Dus er blijft een rand over van circa 7 cm vanaf buiten gezien (incl. de tengels en potdeksel planken).
  Hoe kan ik dit het beste doen? Onder een schuin-aflopend plankje de zijkanten recht en boven? Moet er nog iets van dpc tussen? Zit niet aan het kozijn. Het kozijn komt met schroeven vast van binnenuit het kozijn en compriband tussen kozijn en wand om af te dichten.
  Iemand wellicht een foto van hoe hij/ zij dat heeft geplaatst in een houtskelet?

  IMG_9517.jpg
  het raam in de wand met extra versteviging er boven
  IMG_9518.jpg
  iets ruimte om het raam voor de compriband
  IMG_9519.jpg
  Vanaf buiten gezien - de damp open folie moet nog weg

 7. #117
  moest het raam niet vlak met de buitenkant en dan de binnenkant afwerken met een paar raamlijsten?
  Measure twice,
  Cut once,
  Then force it to fit.

 8. #118
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door 3dmazter Bekijk Berichten
  moest het raam niet vlak met de buitenkant en dan de binnenkant afwerken met een paar raamlijsten?
  Dat kan ook nog het zit nog niet vast. Heb je een foto of schets hoe dat dan zit? Of iemand anders die een mooi voorbeeld kan laten zien met foto of schets?

 9. #119
  Measure twice,
  Cut once,
  Then force it to fit.

 10. #120
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door 3dmazter Bekijk Berichten
  Mooi voorbeeld maar helaas heb ik een kozijn zonder rand. Dan zou het wel heel erg makkelijk zijn

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top