Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 13 van de 15 EersteEerste ... 31112131415 LaatsteLaatste
Resultaten 121 tot 130 van de 146
 1. #121
  Maar even een schetsje gemaakt. Ben er nog niet uit.

  raam-in-wand-plaatsen.jpg
  Het raam aan de binnenkant en dan aan de buitenkant een kader gelijk met de aftimmering en onder raamdorpel maken?
  raam-in-wand-plaatsen-buitenkant.jpg
  Het raam aan de buitenkant maar dan? Heb niet veel kozijn om het uit te laten steken - 7 cm kozijn. lat en rabat is al circa 3 tot 4 cm. Kan ik boven het raam een stuk dpc folie doen om inregenen te voorkomen?

  Iemand een voorbeeld van een van beide oplossingen? Het kozijn is gewoon vlak aan de zijkanten:
  IMG_9521.jpg

 2. #122
  kader om kozijn maken met watervast multiplex net zo dik als je muur.
  Naar binnen toe laten uitsteken en dat in het gat vastzetten met het raam vlak op de buitenkant.
  boven en onder het raam een alu afwateringsprofiel plaatsen.
  Measure twice,
  Cut once,
  Then force it to fit.

 3. #123
  Omdat het vandaag wat te heet is om veel te doen maar even een update. Heel wat gedaan sinds het laatste bericht. Vandaag en komende dagen gaan we de dakpannen op het dak leggen. Met deze hitte geen pretje en alleen in de ochtend en avond is het uit te houden.
  IMG_9627.jpg

  Ramen zijn geplaatst. Buitenkant is geheel bekleed met Zweeds rabat ziet er mooi uit. alle randen etc. die op de foto nog blank zijn, zijn zwart geverfd. Ook zijn alle daklijsten - boeiborden aangebracht. Door het wisselvallige weer is het werken aan het dak pas afgelopen week goed op gang gekomen. Tussendoor is er nog wel heel wat regen op het dak gevallen en is er wat lekkage geweest. Hopelijk is dat nu weer goed gedroogd met de warmte van afgelopen dagen. Nu proberen de pannen er op te hebben voordat de volgende regen komt
  IMG_9551.jpg

  IMG_9547.jpg
  IMG_9584.jpg
  Tussendoor verder met de afwerking van wanden binnen onder de overkapping en andere dingen die nog moeten gebeuren.

  Ook willen we al snel de vloeren egaliseren / coaten. Wat geeft een mooie harde toplaag en maakt tevens de oneffen vloer wat gladder? Is dat Egaiine?
  Of beter eerst een gietvloer(iets als beamix of zo) en daaroverheen Egaline of epoxy? Omdat er in de werkplaats ook aan brommers geklust gaat worden is het wel handig dat de vloer hard is en schoongemaakt kan worden (dus geen olievlekken in de vloer). Wat is jullie advies hoervoor?

  Als het dak er op zit en de wanden zijn klaar moeten de deuren afgehangen worden (blijft het ook een stuk droger . Dat wordt ook nog een klus want een deur is extra breed en hoog en is echt loodzwaar (met dubbel glas er in ). Nog tips die het afhangen makkelijker maken?
  Laatst gewijzigd door mr_diy; 24-07-19 om 15:39.

 4. #124
  Het glas eruit halen voor het plaatsen lijkt mij het handigst.

 5. #125
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door AvdLinden Bekijk Berichten
  Het glas eruit halen voor het plaatsen lijkt mij het handigst.
  Dat had ik nog niet bedacht. Ga het eens bekijken. Maar lijkt me niet makkelijk voor een niet glaszetter. Denk eerder aan een paar man verzamelen die goed sterk zijn

 6. #126
  Meestal kun je bij kunstof kozijnen de "glaslatten" er zo uit wippen. Ik had hier dakkapel kozijnen met 3 dubbel glas. Die had ik met het glas erin niet eens boven gekregen.. haha

 7. #127
  Het zijn ook nog eens hardhouten kozijnen. Dus extra zwaar

 8. #128
  GVD nou, dat weet ik nog wel van mijn schuur, ik kreeg het raam er niet uit, dus die heb ik zo geplaatst, in mijn eentje, dat was nogal een dingetje.
  Deur had ik er wel uit gehaald, en hebben we met zijn tweeen er terug in gehangen, loei zwaar, ik had een soort hefboom gemaakt om de deur te tillen, en dat werkte wel.

 9. #129
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door LFlab Bekijk Berichten
  GVD nou, dat weet ik nog wel van mijn schuur, ik kreeg het raam er niet uit, dus die heb ik zo geplaatst, in mijn eentje, dat was nogal een dingetje.
  Deur had ik er wel uit gehaald, en hebben we met zijn tweeen er terug in gehangen, loei zwaar, ik had een soort hefboom gemaakt om de deur te tillen, en dat werkte wel.
  Een hefboom is vaak een goede oplossing.

 10. #130
  Afgelopen week de dakpannen er op gekregen. En, de laatste pannen gingen er letterlijk 10 minuten voor een enorme regenbui op! Gelijk een mooie test dus. Alles was droog na de bui dus dat lijkt geslaagd . Helaas nog geen dakgoot er aan denk er zelfs over om het aan de achterzijde helemaal niet te doen. Dat is toch een stuk terrein waar nooit iemand komt. Voorzijde is echt wel nodig want het spat enorm op en spoelt het zand onder de tegels vandaan.

  Nu het minder warm is geworden ook verder met de afwerking van de wanden. Die zijn nu allemaal dicht. Onder de overkapping de nokken / punt afgewerkt met rabat delen net als buiten. In de binnenruimtes moeten de nokken ook nog dicht gemaakt worden.
  Ben nu aan het puzzelen hoe dat een beetje makkelijk zou kunnen. Het plan was met underlayment net als de wanden. Maar dat is wel een klus met de het schuine dak en de balken. Ook moet er nog isolatie tussen. Vraag me af of het voldoende is als het alleen tussen de balken komt? Dan kan het hout rechtstreeks op de balk. Anders moet er eerst een regelwerk komen en dan de isolatie. Die is dan op sommige plaatsen nog maar een 3 of 4 cm. Of dat nut heeft is de vraag. Hoe kun je dit nu het beste afwerken (inmeten?).

  IMG_9661.jpg
  het dak met pannen net klaar voor de regen.

  IMG_9671.jpg
  Van voren gezien de twee binnenruimtes
  IMG_9670.jpg
  De punt / nok moet nog afgetimmerd worden net als het dak/ plafond (eerst isolatie/ damp-dichte folie dan plaatmateriaal waarschijnlijk underlayment of gipsplaat op regels).
  IMG_9667.jpg
  overkapping - punt is afgewerkt met zweeds rabat. Er komt nog een plaflond in tussen de balken van underlayment.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top