Huis klaar, nu is de schuur, mijn schuur aan de beurt!

Rizz

Post veel
15 apr 2014
2.123
519
Moordrecht
Dat komt helemaal goed, Pel. Ik heb dezelfde bouwwijze aangehouden, dwz: er komt nog een frame tegen het muurtje aan en hier komt ook isolatie tussen. Het verschil is wel dat ik de balken wel isoleer van het muurtje en het beton. Het muurtje is niet echt waterdicht, dus er komt nog een dikke plastic folie tussen de contactoppervlakken. Ik hou het verder wel open zodat het kan ademen en ventileren. Ook niet ik de isolatie tegen het plaatwerk zodat het niet in contact kan komen met de vochtige muur.
 
P

Pel

Guest
Uitstekend Rizz, je weet wel hoe je het moet aanpakken, en inderdaad, isoleren is belangrijk maar ventileren ook.

Groet Pel.
 

Rizz

Post veel
15 apr 2014
2.123
519
Moordrecht
Je gaat als de brandweer Rizz, goed bezig!

thx!

Goed werk! Kunnen we al een datum reserveren voor de shed-warming?

nog maar wat geduld, ik heb nog echt geen idee! Je bent natuurlijk altijd welkom!

Vandaag nog heel wat werk verzet, een beetje hulp is toch wel handig, net als gister.
Mijn vrouw heeft de buitenkant gebeitst en ik ben met een maatje verder gegaan aan de binnenkant. isolatie geplaatst, folie er tegenaan en het plaatwerk er ook tegen geschroefd. Ook nog een begin gemaakt met het frame tegen het muurtje. Ondertussen de dakgoot ook nog geplaatst, dus de buitenkant is zo goed als af!





 

Rizz

Post veel
15 apr 2014
2.123
519
Moordrecht
Volgende overpeinzing: omdat ik het plafond dicht ga maken, blijft er weinig ruimte over om de tl armaturen daaronder te bevestigen. Zat eerst te denken om de armaturen een paar cm te verlagen en de plafondplaten en isolatie er omheen te plaatsen, maar dat zal de isolerende waarde niet echt bevorderen.

Daarbij vind ik de lichtopbrengst nu te laag. Die boven mn werkbank kan blijven hangen, maar voor de andere 2 (ieder 58 watt tl) wil ik wat anders.

Nu zag ik deze:
https://www.hornbach.nl/shop/LED-li...ediening-Energieklasse-A/5736397/artikel.html

Ongeveer gelijk aan 80 watt licht over 5 meter. Daar dan twee of drie van op te hangen. Dan heb ik een groot lichtbereik en heb ik het hoogte probleem ook gelijk getackeld...

Gedachten hierover? Of andere niet al te dure suggesties?
 

houtenklaas

Post veel
17 jan 2011
1.192
3
Ouderkerk aan den IJssel
In de omschrijving staat dat het voor indirecte verlichting bedoeld is. Led licht is anders verdeeld dan TL licht, het straalt licht minder verspreid uit. Ik weet niet of je daarmee voldoende diffuus licht voor je gitaarbouw krijgt op je werktafel.
 

fantic

Post veel
22 mrt 2015
1.277
170
Halverwege Utrecht en Amsterdam
Ik ben al een tijdje met led lichtstrips bezig en kan je zeggen dat 3528 led's de zwakste zijn van allemaal. Op dit moment zijn de trips met 5630 type LEDs degene met de beste lichtopbrengst zo'n 14 watt met 900-1000 lumen per meter.
Zelf heb ik boven de werkbank en de boorkolom een paar stukken van dit type hangen maar dan 1 warm wit (rond de 3000K) en 1 koud wit (rond de 6500K en die combi geeft een beter licht dan een TL bak.
IMG_20140709_164731.jpg
dit is met alleen de ledverlichting op een donkere avond
 
Laatst bewerkt:

Rizz

Post veel
15 apr 2014
2.123
519
Moordrecht
Fantic, je hebt PB

Die laatste heeft 4 x zoveel leds per meter als die van Hornbach. Moet je nog wel een trafo bijkopen en aluminium strips om ze op te monteren voor de koeling/levensduurverlenging.

Dat had ik ook gezien idd, leek me al beter, maar gezien de info die Fantic hierboven geeft, zie ik daar ook maar vanaf. En Ebay had ik nog niet aan gedacht.. Da's ff lekker goeiekoop! :) Bestel vrij veel in China, vooral elektronica of ijzerwaren waar niet zoveel vanaf hangt, het scheelt zo belachelijk veel geld soms..
 

fantic

Post veel
22 mrt 2015
1.277
170
Halverwege Utrecht en Amsterdam
ik heb in mijn keuken voor de plint al 6 jaar ledstrips op een alu hoeklijntje gezet en dat zit nog steeds perfect:
IMG_7868.jpg
In de schuur had ik ze op een plank geplakt en dat werkt niet echt, dus heb ik er maar stukjes stalen strip overheen gezet. J e zou ze dus gewoon op een alu hoeklijn kunnen plakken en die met de opstaande kant tegen de zijkant van de balk kunnen zetten, zodat je ongeveer vlak met de onderkant van de balk uitkomt.
 

Rizz

Post veel
15 apr 2014
2.123
519
Moordrecht
En weer een stukje verder. Isolatie en folies geplaatst en de helft van de plafondbeplating. Twee hele, de rest moet gezaagd worden. De eerste bij het trapgat is wonderwel goed gelukt, al heb ik me een klein stukje verzaagd omdat m'n geleider losraakte. Gelukkig aan de rand aan de muurkant, dus zometeen een beetje plamuur erover en een likje verf en niemand die dat nog ziet. Ik kan ermee leven iig. :)

20 meter ledstrips zijn besteld. Nu even tijdelijk een een dubbele tl opgehangen die ik ooit van m'n werk heb meegenomen. Wat een bak licht komt daaraf zeg, dat ene armatuur geeft meer licht dan de drie die ik er vanaf heb gehaald. Mochten de ledstrips niet genoeg zijn, wat ik betwijfel, heb ik die nog. En evt. nog tl's met een zachtere kleurtemperatuur om die uit te wisselen. Verlichting genoeg dus..





 

Rizz

Post veel
15 apr 2014
2.123
519
Moordrecht
De onderkant van de korte muur ook weer gedaan:



En hetgeen waar ik al bang voor was, is bewaarheid. De complete onderkant moet ook worden vervangen, rondom. Gelukkig is dat wat minder ingrijpend, maar toch een hoop werk. :(

 

Rizz

Post veel
15 apr 2014
2.123
519
Moordrecht
In het kader van, je moet toch wat op de zaterdagavond: alvast een deel in de latex gezet.. wat een verschil! Lekker licht.. :)



En mn lief kon het weer niet laten... :p
 

erdevee

Actieve deelnemer
27 dec 2012
92
0
Haarlem
Zo'n vrouw moet je koesteren; als zij dat hartje op zaterdagavond op jouw muren schildert. Nooit meer wegdoen!
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.