Blog : Mijn belevenissen in houtland

SunRayes

Oud hout
11 sep 2011
2.624
57
Rotterdam
Mooi hout zeg!
Succes met je schouder! Wel goed dat de dokter het er direct uit haalt. Dat is beter dan een doorverwijzing, en dan twee maanden later pas bij een specialist.
 

MasaveHout

Post veel
3 feb 2013
1.501
30
44
zwolle
www.masave.nl
Ja @sunrayes, erg blij met deze arts. Schouder zeurt nu nog wat en heb enorme stijve spieren. Blijkbaar heeft mijn andere arm wat te veel moeten doen nu...hahaha.....

Dit wordt een heerlijk ontspannen weekje, we lopen volledig op schema. Deze week kan ik mooi besteden aan het aanvullen van de voorraad. Vandaag bv een partij wenge geschaafd. Heerlijk die splinters :D
 

MasaveHout

Post veel
3 feb 2013
1.501
30
44
zwolle
www.masave.nl
" wilt u voor mij wat hout schaven dat ik al tijdje heb liggen ? "...... " zit er geen metaal in zoals spijkers of schroeven ?" Vroeg ik nog...... " neehoor !!" ....en je raadt het al....3 dikke schroeven kwamen tevoorschijn. Nu dan wel erg blij met de wisselmesjes. Voorheen waren alle Tersa beitels stuk, nu slechts een paar mesjes. Klant betaalt netjes de messen. Zulke dingen gebeuren soms.

Verder was het een superochtend. Een enorm blad klaargemaakt in wenge....en dat zonder splinters !!!! Verder weer olijfhout geschaafd. Vanmiddag heb ik een vrije middag ingepland qua werkplaats. Thuis beetje stofzuigen ,dweilen en andere zaken...tja...hoort erbij he :D
 

leroy

Post veel
23 jul 2010
1.003
26
Heerlijk om het wel en wee te lezen
Rick
De mesjes waren die helemaal gebroken of beschadigd
Ik kan me voorstellen dat er niks meer van over is
 

Superkees

Post veel
17 aug 2017
1.234
134
Tijdje terug pallets gezaagd voor mijn dochter, die een palletbed wilde. Helaas zat niet elke spijker er recht in. Maar het mafell-blad van mijn invalzaag had er geen moeite mee. Zaagde er gewoon door heen.
 

henkverhaar

Oud hout
20 jan 2011
3.313
20
Nijswiller
www.zwemfotoos.nl
Tijdje terug pallets gezaagd voor mijn dochter, die een palletbed wilde. Helaas zat niet elke spijker er recht in. Maar het mafell-blad van mijn invalzaag had er geen moeite mee. Zaagde er gewoon door heen.

Ja, dat had ik ooit met een stuk esdoorn op de draaibank. Maakte ik een pepermolen van. Bleek er een spijker in het hout te zitten. Kwam ik pas achter toen ik ging schuren. Mijn ouwe Nooitgedagt guts had m gewoon meegenomen, zonder merkbare schade ;-) Nou zijn spijkers meestal tamelijk 'mild' staal...
 

MasaveHout

Post veel
3 feb 2013
1.501
30
44
zwolle
www.masave.nl
Het was het weer een ouderwets gezellige zaterdagochtend. Een kleine greep uit de projecten waarvoor ik hout heb mogen leveren : houten zwaard, bed, bijzettafel, buitenbank, wandplanken en nog meer. Echt mooi om iedereen een beetje te helpen. In de tussentijd beetje kletsen over hout en wat koffie drinken. Man, echt blij met hout....

Maandag gaan we een tafelblad maken uit witte els. Fijne houtsoort om mee te werken. Laat zich ook erg goed snijden. Ook komt er een halve trailer vol gedroogd iepenhout. Voorjaar 2019 gekocht en nu in de werkplaats straks. Erg benieuwd.
 

MasaveHout

Post veel
3 feb 2013
1.501
30
44
zwolle
www.masave.nl
Zei iemand " iep?".......hahaha... Ik kan zeggen dat er nu wel weer genoeg iepenhout staat.... Gisteren kwam de vervoerder pas laat op de dag en was iedereen al weg. Alles staat nu wel binnen maar het verwerken doen we dan pas donderdag. Alles gezaagd op 55mm, breedtes tot 600mm en lengtes tot 3 meter, super blij mee !!
 

MasaveHout

Post veel
3 feb 2013
1.501
30
44
zwolle
www.masave.nl
Hallo allemaal

Wat een bizarre situatie bevinden wij ons in. Ik loop al een paar dagen te denken of ik de "winkel" open wilde houden en besloten dat het veiliger is om voorlopig te sluiten. Uiteraard kan er wel hout besteld worden want ik werk gewoon door. Dit hout kan opgestuurd worden of ik kan het buiten de werkplaats zetten op een afgesproken tijdstip.

Informatie over hout of foto's kan ik appen en zo kan je toch goed zien wat je krijgt aan materiaal. Zo deed ik het altijd al voor veel klanten,nu alleen wat meer. Best leuk, door de werkplaats heb km allemaal hoopjes hout liggen voor klanten die even nadenken over hetgeen ik stuurde.

Ik wil iedereen heel veel sterkte toewensen in deze moeilijke tijd, samen komen we er doorheen !!!
 

MasaveHout

Post veel
3 feb 2013
1.501
30
44
zwolle
www.masave.nl
Jemig, wat een rare week was dit. Waar het normaal gezellig druk is op de zaterdagochtend was er nu dus niemand aangezien we gesloten waren voor publiek. Wel was ik lekker zelf aan het werk maar toch wel een apart gevoel. Ik ben nu erg druk met het appen van foto's en informatie over het hout. Zo probeer ik iedereen te helpen aan geschikt materiaal voor zijn of haar project.

Maar iedereen is hier nog redelijk fit en dat is het belangrijkste!!

Het voordeel is dat ik nu wel wat extra tijd heb om verbeteringen aan de werkplaats te doen. Een mooi bakje met meetgereedschap bij de lintzaag staat er vandaag op het programma en ik wil de freesjes een mooiere plek geven dan zij nu hebben. Die komen straks netjes in aparte bakjes te staan. Gaat het werk hier sneller door ? Nee, dat denk ik niet maar heb er wel enorm veel plezier aan...Hahaha...
 

leroy

Post veel
23 jul 2010
1.003
26
Hey Rick
Goed om te horen dat je lekker door kunt
Werken
Je moet van de nood maar een deugt maken en lekker je werkplaats upgraden
Wij in de bouw gaan ook gewoon lekker door zolang er materiaal wordt geleverd
Al gaan er wel al verhalen de ronde dat
Veel fabrieken die plaatmateriaal maken stil liggen of minder produceren
Stay safe
En werkse vandaag
Mvg leroy
 

MasaveHout

Post veel
3 feb 2013
1.501
30
44
zwolle
www.masave.nl
@leroy . Mooi om te lezen dat je nog wel even door kan qua werken. Heb al vernomen van collega houtbedrijven dat de productie stopgezet is. Zagerijen in bv Afrika hebben ook productie deels stilgelegd. Da's zijn best ingrijpende dingen.

Vanmiddag gaan Sam en Eva mee naar de werkplaats, mooi middagje vaders helpen.
 

leroy

Post veel
23 jul 2010
1.003
26
Aan handarbeid les geen gebrek
Ik betrek me vier zoons overal bij
En als het werk het toe laat neem ik er weleens mee
Vorige week nog een windveer vervangen bij een kinderboerderij daar kon 1 van de jongens mooi even mee
 

MasaveHout

Post veel
3 feb 2013
1.501
30
44
zwolle
www.masave.nl
Ja erg mooi om dingen met je familie te kunnen doen. Mooie combinatie van gezellig en nuttig. De ene heeft zeker 20 lijmklemmen lijmvrij gemaakt en de andere is druk geweest met het inpakken van bestellingen. En we hebben een hele partij geven geboord. Helaas lijkt mijn 30 jaar oude ferm kolomboormachine nu echt overleden te zijn. Wist eigenlijk al wat ik als vervanger wou....tot ik onze metaalman sprak en hij zijn kolomboormachine weg deed. Hij had grote klus met veel zwaar boorwerk dus moest andere machine aanschaffen. Nu staat hier dus binnenkort een nog onbekende kolomboormachine. Ben benieuwd.....

Nu maar eens richting tv om te horen hoe de komende tijd eruit gaat zien.
 

Wim Kluck

Oud hout
28 feb 2010
6.022
331
Gaanderen
Rick fijn dat je een weg hebt gevonden om de boel draaiende te houden. Ferm 30 jaar oud en regelmatig gebruikt dan heeft ie zijn geld opgebracht. Kijk ook eens naar wabeco.
Nu ben ik blij dat ik geen 20 man meer aan het werk heb. Succes en denk om je gezondheid.
 

MasaveHout

Post veel
3 feb 2013
1.501
30
44
zwolle
www.masave.nl
@Wim ja, 20 man is nu wel een uitdaging. Vind het met ons kleine team al uitdagend. Zal eens kijken naar wabeco

In theorie komt vanmiddag de oude,nieuwe kolomboormachine naar Zwolle. Geen idee hoe het eruit ziet,mooie verrassing dus

Mijn telefoon maakt momenteel overuren. Veel foto's sturen naar klanten en dan bij zien te houden wie wat wil hebben en wanneer. Stickers bieden uitkomst. Het doet me goed om te merken dat klanten deze extra service waarderen. Kost veel tijd maar ik vind het klantcontact erg leuk dus geen probleem.

Straks weer aan de slag. Nu alweer zin in.
 

MasaveHout

Post veel
3 feb 2013
1.501
30
44
zwolle
www.masave.nl
20200402_154336.jpg

Tadaaa...onze nieuwe,oude kolomboormachine. Vanmorgen even proef gedraaid....Jemig...wat een verschil. Ik was best tevreden met mijn kolomboormachine maar nu vraag Ik mij af waarom ik niet eerder een zwaardere machine heb gekocht.

Komende week even een houten blad erop maken want dat werkt toch een stuk prettiger en je hoeft niet zo uit te kijken met het boren. Zou zonde zijn dat ik mijn fijne bormax forstnerboren gelijk bot maak op het ijzer van de tafel...hahaha

Net wat video's op youtube gekeken om wat ideeën te lenen en natuurlijk hier op het forum wat posts gelezen.

Deze week best wat tijd gehad voor verbeteringen aan de werkplaats, dit goede voornemen had ik wat weken overgeslagen. Nu tijd genoeg om alles in te halen.
*nieuwe bezems
*opbergsysteem freesjes
*bakje aan de lintzaag voor meetspulletjes
*afzuiging bandschuurmachine verbeteren

En voor maandag staat op het programma : die onderstellen in stijl van eifeltoren eindelijk eens klaarmaken. Al zeker 6 maanden staat hier een stel poten die ooit eens onder een tafel moeten maar steeds kwam er wat tussen. Wordt vervolgd dus !!!
 

MasaveHout

Post veel
3 feb 2013
1.501
30
44
zwolle
www.masave.nl
verrassingspakket dunne plankjes.jpg

Ik heb een heleboel mensen blij gemaakt met dun gezaagd en geschaafde plankjes. De lintzaag heeft zijn werk weer goed gedaan. Diktes 8 tot 12mm en verder breedtes en lengtes op verzoek. Geen idee waarom maar ik mag graag hout herzagen.

Vanmiddag had ik goede hulp. Eva heeft 2 uurtjes geholpen met aanvegen,inpakken en wat paneeltjes lijmen.
 

DannyL

Actieve deelnemer
11 jan 2017
258
33
Omg. Eindhoven
Oh gaaf! Ik wist niet dat je zulke plankjes ook verzaagde. Voor mij was het altijd zoeken naar dunnere plankjes (ik vind het zonde om 18mm planken terug te schaven naar 10mm) , maar de volgende keer klop ik wel bij jou aan��
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.