Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 9 123 ... LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 87
 1. #1
  Senior Member
  Ingeschreven
  Apr 2014
  Locatie
  Waddinxveen
  Berichten
  1.163

  Cool Wij gaan ons eerste huis kopen! Spannend! Tips?

  Ja ja, we worden volgewassen.. Mag ook wel, ik word volgende week 40.. En na 20 jaar verslaving met de nodige tegenslagen en hele diepe putten, ben ik goed op weg om weer een volwaardig lid van de samenleving te zijn. Mijn lief en ik hebben heel veel doorstaan en zijn daardoor alleen maar dichter bij elkaar gekomen. Dat maakt dit des te leuker, maar ook heul heul spannend!

  Aangezien onze jaren 60 portiekwoning over niet al te lange tijd gesloopt gaat worden en ik nogal ver weg werk, hebben we besloten om nu al te gaan verhuizen. Tenminste, om nu al te gaan kijken..

  Dat opent de deur om een een huis met een mooie garage en/of schuur erbij te kopen en dat is dan ook mijn wens, aangezien ik nu ook al een flinke ruimte heb om te kunnen klussen. Voor m'n lief een kantoor en als het lukt ook nog een studio voor haar fotografiehobby, die nu erg uit de hand is gelopen en in een eigen bedrijfje is omgezet.

  We hebben een aantal leuke huisjes gezien en gaan morgen onze eerste bezichtiging samen doen.. Natuurlijk kiezen we niet voor een praktisch rijtjeshuis, maar voor leuke dijkwoningen of huisjes in oude stijl. Gezien ons wensenpakket en budget is er niet heel veel keus in de regio waar we zoeken en wellicht komen we er achter dat we teveel wensen hebben. Consessies horen er sws bij, daar zijn we ons wel van bewust. Bouwkundige rapporten gaan er opgevraagd worden, ook kadastergegevens en mocht dat nodig zijn, bestemmingsplannen ed.

  Dus lekker aan het shoppen voor hypotheken, waar kan het voor minder bijvoorbeeld, (levens-) verzekeringen, welke verbintenis gaan we aan, dat soort zaken.

  Ik vroeg me af waar jullie tegenaan zijn gelopen met huizen en waar we evt. op moeten letten. Ik heb een naturlijke aversie tegen alles wat in de financiële sector werkt en ben me ook welbewust van het gevaar van internetwijsheid, maar filteren moeten we toch..

  Nou, laat maar horen!

 2. #2
  Hé Rizz, Mooi die openhartigheid van je.
  Ik raad je aan lid te worden van de Vereniging Eigen Huis. Dat zijn geen Grote Graaiers, maar betrokken mensen die je met raad en daad kunnen bijstaan met hypotheekadvies en aankoopkeuring van een huis. Wij zijn er als 30 jaar lid van en nog geen seconde spijt gehad.
  Heel veel succes gewenst met jullie zoektocht.
  Groet,
  Pieter

  www.houtdraaien.com

 3. #3
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1
  Volwassen ? Je gaat je toch niet gedragen he !! Gekheid natuurlijk ! Hardstikke goed idee, ik gun jullie deze stap van harte. In welke regio gaan jullie kijken ?
  met vriendelijke groet,
  rick
  http://thewoodworkersattic.blogspot.com/

 4. #4
  Senior Member
  Ingeschreven
  Apr 2014
  Locatie
  Waddinxveen
  Berichten
  1.163
  Het moet idd niet gekker worden..

  De regio is eigenlijk vrij wijd: hoogstens 20-25 km van Leiderdorp, dichterbij Rotterdam dan nu. Dus dan zit je in de cirkel Leidschendam/Waddinxveen/Bleiswijk/Leiderdorp.

 5. #5
  Hoi,
  Wordt geen slaaf van de bank om net dat huisje te kunnen kopen. Vraag om een schoongrond verklaring en een verklaring op papier welke gebreken er zijn.

 6. #6
  Senior Member
  Ingeschreven
  Apr 2014
  Locatie
  Waddinxveen
  Berichten
  1.163
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Vurenhout Bekijk Berichten
  Hoi,
  Wordt geen slaaf van de bank om net dat huisje te kunnen kopen. Vraag om een schoongrond verklaring en een verklaring op papier welke gebreken er zijn.
  Da's een goeie, schoongrondverklaring, die kende ik nog niet.. Dank!

  En slaaf van de bank? Dacht 't niet.. We kunnen veel meer lenen dan we van plan zijn te gaan doen.. We zitten nu op 2/3 van het mogelijke budget en daar laten we het graag bij, we willen niet teveel inleveren op onze nu erg ruime levensstijl.

 7. #7
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jan 2011
  Locatie
  Ouderkerk aan den IJssel
  Berichten
  1.297
  Da's geen goedkope regio, maar er is een hoop leuks te vinden!
  Wij gaan (als morgen de hypotheekofferte eindelijk echt wordt uitgebracht) Waddinxveen verlaten. We gaan naar Ouderkerk aan den IJssel, we hebben daar een leuk klushuis voor weinig op het oog, met uitzicht over de IJssel!

  O'Peaty gaf de belangrijkste tip: word lid van Vereniging Eigen Huis. Wij zijn daar ook ruim 30 jaar lid van, en ik heb in die tijd een hoop van ze opgestoken. Ons nieuwe huis hebben we via hen Bouwkundig laten onderzoeken. Altijd doen, en zorg dat je erbij bent, want je leert heel veel over je nieuwe huis van die bouwkundige. Ook de taxatie voor de hypotheek hebben we via VEH laten doen.

  Wij zitten helaas aan de Rabo vast, VEH kon me niet helpen met een hypotheek. Dat komt doordat onze huidige hypotheek ook bij de Rabo loopt, en ik ben door arbeidsongeschiktheid de afgelopen jaren niet zo'n trouwe betaler geweest. Dat was allemaal verklaarbaar door een weigerende arbeidsongeschiktheidsverzekering, maar die strijd heb ik gewonnen en alle achterstanden zijn betaald.

  Banken zijn allergisch voor potentiele klanten met een (BKR)vlekje. Ze hebben niet zoveel geld om uit te lenen, en de vraag stijgt. Zo kunnen ze heel selectief zijn bij het accepteren van nieuwe klanten'

  Met je verleden (wat sterk dat je eruit bent geklommen!) kan het zijn dat je bij het BKR staat geregistreerd. Als je een BKR-indicatie (A=achterstand) hebt opgelopen zorg dan dat die voor het traject van hypotheekselectie is omgezet in een H=hersteld indicatie. Bij ons is dat uitgelopen, waardoor de offerte al twee keer is uitgesteld, simpelweg omdat de dossierbeheerder bij de bank zelf drie maanden na het betalen van alle achterstanden deze H-indicatie nog steeds niet had doorgegeven. We hebben de ontbindende voorwaarde in het koopcontract al twee keer moeten laten verlengen daardoor. 8 mei moet ik uit mijn huis zijn, maar ik weet niet of ik 1 mei al wat anders hebt.

  Heel veel succes en plezier met het zoeken, dat is een leuke tijd. En als je vragen hebt, vooral hier blijven stellen, er zijn zat eigenwoningbezitters op het forum.
  Laatst gewijzigd door houtenklaas; 06-04-15 om 20:36.

 8. #8
  Senior Member
  Ingeschreven
  Apr 2014
  Locatie
  Waddinxveen
  Berichten
  1.163
  Ik heb ooit wel een s een BKR-registratie gehad, maar dat is lang geleden.. (minstens 15 jaar) Ondanks mijn verslaving heb ik ook vrijwel altijd werk gehad en altijd m'n rekeningen betaald. Ik heb nu al meer als 10 jaar geen betalingsachterstanden gehad en dat wil ik graag zo houden. Maar ook dat is een goeie, ik zal er eens achteraan gaan. Volgens mij is de registratie vervallen, want ik heb 5 jaar geleden ook zonder blikken of blozen een persoonlijke lening kunnen afsluiten bij de bank.. Op dit moment zijn wij compleet schuldenvrij...

  Ik zal het bespreken met m'n lief, over VEH.

  En wat fijn dat je, ondanks alle shit, toch gaat verhuizen! Dat moet een fijn gevoel geven..

 9. #9
  Ook ik ben al bijna 20 jaar lid van veh. Soms zijn lokale omstandigheden heel verschillend. Een plaatselijke makelaar kan hier een belangrijke hulp bij zijn. De vraag is nu heb je er een die voor het snelle geld gaat of een goede die de klant op 1 heeft staan. Verder denk ik dat huizen die niet energiezuinig zijn in de toekomst minder waard worden. Maar een goede locatie en degelijke bouw is een belangrijke factor voor de waarde.

 10. #10
  Ik heb nu sinds vijf jaar een koophuis en heb vedl mensen om mij heen bij wie ik het hele koopproces heb gezien.
  Enkele basistips:
  * Zorg dat je weet wat je koopt. (bouwkundige kunnen helpen)
  * Koop een huis voor de toekomst. De huizenmarkt is onbetrouwbaar, dus koop het niet als inverstering, maar om er prettig te wonen.
  * Blijf binnen budget. Reken de hypotheek om naar maandlasten. Dan werk je met getallen waar je iets mee kunt.
  * Neem geen onzinnige extra verzekeringen bij je hypotheek.

  Succes met het huizenzoeken!

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top