Ontwerpen van een zelfbouw Knife Making Grinder (KMG)

Wilco Flier

Post veel
28 apr 2008
1.470
133
Omgeving Kampen
www.wilcoflier.com
Ik ben het wel eens met je over het mes, het metalen deel is prachtig gemaakt. Maar wat een indrukwekkend mooie werkplaats uitrusting en vakman. Het heeft ook een interessant filmpje over het slijpen.

Er staat ook een enorm interessant filmpje van hem op YT over de prestaties van verschillende staalsoorten. Die is ook de moeite van het bekijken waard!
 

Wilco Flier

Post veel
28 apr 2008
1.470
133
Omgeving Kampen
www.wilcoflier.com
Bijna 7 jaar verder en het project heeft nog niet veel progressie gemaakt :ROFLMAO:. Maar sinds een tijdje ben ik weer wat meer bezig met het maken van beitels en een kleine serie messen en het met de hand vijlen van de messen ben ik klaar mee. Dus toch maar verdergegaan met het ontwerpen en straks hopelijk bouwen van dit apparaat. Een1,5pk motor heb ik ondertussen ook via marktplaats gekocht dus dat is alweer een stap in de goede richting. Met een beetje geluk krijg ik het straks in de bouwvak af. Ik ben afgestapt van van het zelf bedenken en volg nu een geijkt bouwplan dat overal op het internet te vinden is als je zoek op 2x72" belt grinder. Specifiek deze website vond ik handig: BG-272 DIY 2 x 72" Belt Grinder
KMG.png
 
  • Leuk
Waarderingen: Athanor en HoutNerveus

Wilco Flier

Post veel
28 apr 2008
1.470
133
Omgeving Kampen
www.wilcoflier.com
Die is hier een hele tijd geleden ook al eens langs gekomen. Wel een leuk ding.
Klopt inderdaad! Was hij niet diegene die van het forum vertrok omdat hij zo ontzettend veel kritiek kreeg omdat hij zijn machines te koop zette op het marktplein? Weet het niet meer precies, maar meen me nog wel te herinneren dat het afscheid niet zo heel glad verliep. Wel jammer, volgens mij heeft hij aardig aan de weg getimmerd als ik z'n website zo zie. Maar goed, ik ga zelf maken, vind ik leuker ;-)
 
  • Leuk
Waarderingen: Eric55

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.