Hardhout kopen

Wim56

Actieve deelnemer
12 jun 2016
350
15
Zevenaar
Ik kom veel bij de Arnhemse fijnhouthandel. Het is voor mij maar een klein stukje rijden. Voordeel voor mij is de zolder die helemaal vol ligt met kleine stukken hout, van allerlei soorten. Als je geen 'klein spul' zoals ik maak, dan kunnen ze wel duurder zijn.
 

Emilio

Post veel
1 nov 2012
1.153
25
Valt niet tegen voor iemand die de uitdrukking „Zitten is een werkwoord.
Als je moe bent, ga je maar liggen” als credo had.... 😁
 

twdi

Actieve deelnemer
15 jul 2019
139
3
Sterksel
Ik lees mee omdat ik binnenkort ook wat hout nodig heb voor mijn opleiding bij Syntra.
Als ik me niet vergis, noemde de docent ook Pelthout in Pelt.

In het verleden heb ik ook wel ideeen gehad om wat te maken maar dat liep dan spaak bij gebrek aan een schaaf- en vandiktebank. Misschien dat je daar ook tegenaan loopt.
 

twdi

Actieve deelnemer
15 jul 2019
139
3
Sterksel
Zit goed. De dames die hem bestelden hebben er kussens voor laten maken. De maatvoering van 'mijn' versie is wel afwijkend van het originele ontwerp qua zitdiepte (want mensen zijn nu langer) en lengte van het ding, maar de zithoek heb ik nagenoeg exact aangehouden. Ik heb wel een tekening voor je (met daarin ook de originele maatvoering). PM me maar.

Misschien leuk om de tekening algemeen te delen? Een buitenbank staat ook nog op mijn lijstje want echt trots ben ik niet op mijn palletbank :)
 

Bert Vanderveen

Post veel
1 sep 2015
1.446
36
Enschede, Twente
Misschien leuk om de tekening algemeen te delen? Een buitenbank staat ook nog op mijn lijstje want echt trots ben ik niet op mijn palletbank :)

Hoop dat het wil met pdf-jes… (Hah, het lukt! — NB: er staan wat bedragen bij, die natuurlijk niet meer kloppen, denk ik. En het is geen echte werktekening, want gewoon in Adobe Illustrator gemaakt, want dat kan ik nog.)
 

Bijlagen

  • Tekening.pdf
    301,2 KB · Weergaven: 38
  • Tuinbank Jetske + Lieke.pdf
    315,1 KB · Weergaven: 30

wijk0983

Post veel
22 sep 2013
1.512
46
Etten-Leur
Zijn de prijzen daar redelijk?

ik koop er regelmatig maar altijd kleine hoeveelheden. Daarvoor vindt ik Masave geschikt en redelijk geprijsd. Ik vindt het prettig om met Rick te kunnen overleggen en als er iets is met de zending is hij meer dan redelijk. Ik zou zeggen zelf informeren.
 

klusrob

Actieve deelnemer
27 jun 2011
363
57
Omgeving Eindhoven
En het voordeel is dat Rick ook houtfanaat en houtbewerker is en niet zomaar een handelaar. Ja, hij moet er ook zijn geld mee verdienen maar hij weet dus ook des te beter wat jij als klant wil en nodig hebt, en denkt dus mee welke stukken je het beste kunt hebben.
 

Emilio

Post veel
1 nov 2012
1.153
25
Masave moet gewoon geld verdienen, dus je betaalt logischerwijs meer dan bij een zagerij, want dat is bij de bron en scheelt een stap in het proces. Je krijgt daar inderdaad wel een goed stuk advies voor terug.
 

LFlab

Actieve deelnemer
7 mei 2018
290
20
Rosmalen
Ik heb ook een Hillebrandt bankje gemaakt, en ook een maatje groter dan het origineel.
Ook een tekening gemaakt van de Steltman stoel, die heb ik nog niet gemaakt.
Hier zijn van allebei tekeningen te vinden:

 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.