Hardhout kopen

Wim56

Actieve deelnemer
12 jun 2016
390
27
Zevenaar
Ik kom veel bij de Arnhemse fijnhouthandel. Het is voor mij maar een klein stukje rijden. Voordeel voor mij is de zolder die helemaal vol ligt met kleine stukken hout, van allerlei soorten. Als je geen 'klein spul' zoals ik maak, dan kunnen ze wel duurder zijn.
 

Emilio

Post veel
1 nov 2012
1.387
100
Valt niet tegen voor iemand die de uitdrukking „Zitten is een werkwoord.
Als je moe bent, ga je maar liggen” als credo had.... 😁
 

twdi

Actieve deelnemer
15 jul 2019
189
13
Sterksel
Ik lees mee omdat ik binnenkort ook wat hout nodig heb voor mijn opleiding bij Syntra.
Als ik me niet vergis, noemde de docent ook Pelthout in Pelt.

In het verleden heb ik ook wel ideeen gehad om wat te maken maar dat liep dan spaak bij gebrek aan een schaaf- en vandiktebank. Misschien dat je daar ook tegenaan loopt.
 

twdi

Actieve deelnemer
15 jul 2019
189
13
Sterksel
Zit goed. De dames die hem bestelden hebben er kussens voor laten maken. De maatvoering van 'mijn' versie is wel afwijkend van het originele ontwerp qua zitdiepte (want mensen zijn nu langer) en lengte van het ding, maar de zithoek heb ik nagenoeg exact aangehouden. Ik heb wel een tekening voor je (met daarin ook de originele maatvoering). PM me maar.

Misschien leuk om de tekening algemeen te delen? Een buitenbank staat ook nog op mijn lijstje want echt trots ben ik niet op mijn palletbank :)
 

Bert Vanderveen

Post veel
1 sep 2015
1.760
196
Enschede, Twente
Misschien leuk om de tekening algemeen te delen? Een buitenbank staat ook nog op mijn lijstje want echt trots ben ik niet op mijn palletbank :)

Hoop dat het wil met pdf-jes… (Hah, het lukt! — NB: er staan wat bedragen bij, die natuurlijk niet meer kloppen, denk ik. En het is geen echte werktekening, want gewoon in Adobe Illustrator gemaakt, want dat kan ik nog.)
 

Bijlagen

  • Tekening.pdf
    301,2 KB · Weergaven: 53
  • Tuinbank Jetske + Lieke.pdf
    315,1 KB · Weergaven: 43

wijk0983

Post veel
22 sep 2013
1.798
188
Etten-Leur
Zijn de prijzen daar redelijk?

ik koop er regelmatig maar altijd kleine hoeveelheden. Daarvoor vindt ik Masave geschikt en redelijk geprijsd. Ik vindt het prettig om met Rick te kunnen overleggen en als er iets is met de zending is hij meer dan redelijk. Ik zou zeggen zelf informeren.
 

klusrob

Post veel
27 jun 2011
845
304
Omgeving Eindhoven
En het voordeel is dat Rick ook houtfanaat en houtbewerker is en niet zomaar een handelaar. Ja, hij moet er ook zijn geld mee verdienen maar hij weet dus ook des te beter wat jij als klant wil en nodig hebt, en denkt dus mee welke stukken je het beste kunt hebben.
 

Emilio

Post veel
1 nov 2012
1.387
100
Masave moet gewoon geld verdienen, dus je betaalt logischerwijs meer dan bij een zagerij, want dat is bij de bron en scheelt een stap in het proces. Je krijgt daar inderdaad wel een goed stuk advies voor terug.
 

LFlab

Actieve deelnemer
7 mei 2018
357
43
Rosmalen
Ik heb ook een Hillebrandt bankje gemaakt, en ook een maatje groter dan het origineel.
Ook een tekening gemaakt van de Steltman stoel, die heb ik nog niet gemaakt.
Hier zijn van allebei tekeningen te vinden:

 

Leo Van Der Loo

Post veel
13 apr 2014
1.324
161
Atikokan Ontario Canada
Ik weet niet wat je kunt vinden by VanDeVoort in Udenhout, omdat Ik er al verschillende jaren niet meer ben geweest, ze zijn gestopt met de zagerij, maar hebben/hadden veel hout en ondervinding, prijzen etc weet ik niets van.

maar het is een ander adres voor degenen in die omgeving.

 

Heraldus

Nieuw lid
26 feb 2018
17
2
Zwolle
In Zwolle zitten meerdere hout handelaren en in het fijnhout ken ik alleen Rick van masave aardige kerel en Huyskamp fijnhout handel.
Toen ik net begon kocht ik veel bij Rick omdat ik hobby matig allerlei kleine dingetjes maakte en bij Rick goed terecht kon helemaal als je zelf geen zaagtafel en vlak en vandikte bank hebt.
Gaande weg werden mijn projecten groter en zelf in middels alle gereedschappen bezit koop ik het meestal bij Huyskamp in Zwolle aardige mensen met standaard meer dan 80 houtsoorten op voorraad en kunnen er meer dan 200 leveren en bij komend voordeel je betaald niet voor een mooie tekening je kunt er enkel een balk of plank kopen tot hele pallets.
Zagen of schaven doen ze niet dus koop je een enkele balk dan wel je zaag briefje meenemen en daar meteen ruw opmaat zagen met je accu of handzaam.
Je kunt natuurlijk daar ook uitzoeken welke plank of balk je wil.
Ze hebben trouwens ook een gigantische hoeveelheid fineer en plaat materiaal gefineerd en al.
 
  • Leuk
Waarderingen: Macker

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.