Carport aanbouwen, advies constructie

reink

Actieve deelnemer
19 feb 2017
44
3
Intussen ligt het dak erop (binnenkort fotoverslagje). Ik ben nu bezig met de boeiboorden te maken van watervast verlijmd okoume. De bestaande boeiboorden zijn op langere lengtes koud/kops tegen elkaar geplaatst. Dat wil ik mooier doen door beide zijden af te schuinen en evt. te verlijmen. Is dit aan te raden of gaat dat op termijn toch weer van elkaar wijken?
 

Superkees

Post veel
17 aug 2017
1.356
186
Je moet sowieso de kopse kanten behandelen met een sealer. Naar mijn mening moet je het wel kunnen afschuinen en aan elkaar lijmen. Botenbouwers doen dan ook. Maar het is niet volgens de voorschriften.
 

reink

Actieve deelnemer
19 feb 2017
44
3
Nee, afschuinen en lijmen is niet aan te raden. Grote kans dat het los gaat.
Uiteindelijk besloten dat koud op elkaar toch niet zo'n probleem is, ten minste niet aan de lange zijde waar je niet zo gauw op kijkt. Blijkt dat verlijmen nogal hoge eisen stelt aan de nauwkeurigheid van je afgeschuinde kanten en je lijm. Dit doe je dan het liefst met epoxy met de juiste omgevingstemperatuur natuurlijk (wat momenteel lastig is).

Aan de voorzijde ga ik proberen de raakvlakken iets af te schuinen/frezen (zodat er een klein groefje ontstaat) zodat ik netjes kan kitten.
 

Knakkie

Actieve deelnemer
5 mrt 2018
67
4
Ik woon in een huurhuis, deze is zo een 8 jaar geleden totaal gemoderniseerd.
Het bedrijf wat dit heeft gedaan moest achteraf overal ruimte tussen maken,
omdat alles uit ging zetten, hout werd een stuk dikker door al het vocht.
nadat ze er ruimte tussen hebben gelaten, is dit allemaal dik in orde (volgens mij zat er op het hout 15 jaar garantie, maar wel met tussen ruimte) hoorde ik van een timmerman,
ik heb problemen met het plaatsen van een foto, dus maar een linkje.
http://pic001.filehostserver.eu/134016.jpg
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.