Blog : Mijn belevenissen in houtland

MasaveHout

Post veel
3 feb 2013
1.637
204
48
zwolle
www.masave.nl
Iedereen is van harte welkom !!

Vandaag wordt het een drukke dag, er komen diverse mensen langs om wat houtsoorten te bekijken. De ene wil een pop gaan uitsnijden en de andere wil zijn spitfire een beetje opknappen.... En dan tussendoor nog een heleboel essen en elzenhout verwerken. Straks eerst even 3 stukken hout op maat maken want die worden zo opgehaald.
 

MasaveHout

Post veel
3 feb 2013
1.637
204
48
zwolle
www.masave.nl
Hahaha....briljant !!! Het is een Triumph Spitfire (auto dus) . T bleek dat deze klant twee straten bij mij vandaag woonde. Ik had hem eerst doorverwezen naar een bevriende meubelmaker in t noorden voor dit fineerwerk maar hij besloot toch om dit zelf te willen proberen.

Gisteren heb ik een boel hout gezaagd. Altijd leuk om te doen. Vandaag een dagje administratie en wat klusjes in huis.....denk dat ik tussendoor nog even verder ga met mijn eigen kistjes...
 

Lars.

Post veel
26 nov 2014
854
65
Thuis
Ziet er mooi uit! Dat middelste kistje lijkt wel een luipaard huid, bedenk me nu dat er hout bestaat dat zo heet. Zit ik in de buurt?:confused:
 

MasaveHout

Post veel
3 feb 2013
1.637
204
48
zwolle
www.masave.nl
@lars : Je bedoelt leopardwood . ook wel lacewood of louro faia genoemd....dit is het niet...haha

Ik had zoveel plannen voor vandaag....Vanmorgen hoorde ik echter gerochel uit allerlei kamers komen...Ook merkte ik dat ik in mn uppie in bed lag... Vrouwlief ziek, Zoonlief ziek.... Eva en ik staan nog..... Dat wordt dus een andere dagindeling dan dat ik van plan was. Zulke dingen gebeuren en dan is het wel eens lastig dat je grotendeels alleen werkt. Bepaalde klussen doe ik graag zelf en ik had net een dagje gepland om dit allemaal te doen. Dan maar doorschuiven naar zondag.

Morgenochtend word het een gezellige drukte in de werkplaats. Van 8.30 tot 10.30 komen er een boel mensen langs in de werkplaats. De ene komt zijn gebouwde gitaar laten zien, de andere zoekt hout voor een project en een goede vriend komt een aanhanger vol met hout ophalen. Kleine kans dus dat ik wat hout kan zagen/schaven.

Gisteravond kreeg ik bericht van een zagerij in Canada dat mijn order bijna gereed is.

*quilted maple
*spalted maple
*sitka spruce
*engelmann spruce
*maple burl
*populieren burl


Allemaal gezaagd en gedroogd, perfect !!

Ik kan niet wachten tot dit allemaal komt. Deze zagerij doet echt een stapje extra voor zijn klanten en dat doet mij dan ook besluiten om daar steeds meer te bestellen. Ik mag graag zelf hout machineren maar wanneer dit al elders gedaan wordt is dat ook goed. Zo doe ik dat ook met het ebbenhout. Erg prettig wanneer je een bedrijf hebt gevonden dat zulke service biedt. Ik probeer mijn klanten zo te helpen dat ik zelf ook geholpen wil worden. Tof om andere bedrijven te treffen die dat ook doen.
 

Wimmel

Post veel
27 apr 2014
1.056
0
Montfoort
Gave doosjes Rick, dat heb je snel gedaan nog..

Succes met de ziekenboeg en wat mijn bestelling betreft, dat mag ook over een week of 2 a 3 hoor, ga daar ajb je spaarzame tijd niet in stoppen.
 

rickkoorman

Blogger
9 nov 2008
5.370
4
48
zwolle
@wimmel : Je bestelling groeit langzaam... T hangt af van hetgeen ik gezaagd heb of ik daar geschikte stukjes uit kan halen voor je. Qua snelheid van de kistjes...valt mee hoor....het is even werk om alles te zagen...maar dan is het ook snel weer gelijmd dankzij de plakband techniek
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.