PDA

Bekijk Volledige Versie : Mijn eigen werkplek



3dmazter
25-10-16, 21:03
Hallo allen.

Ik heb sinds mei een huisgekocht waar ik samen met mijn sinds augustus nieuwe vrouw woon.
Maar belanglijker nog Ik heb nu een eigen schuur.
Een plek helemaal voor me zelf
Een 2 onder 1 kap schuur met zolder van 12m2
De zolder is 1.90cm hoog in de nok.

Ik ben afgelopen tijd druk bezig geweest om het bouwval van een huis op te knappen.
Tussendoor heb ik afentoe lekker in de nieuwe schuur kunnen klussen.
Ik heb mijn handgereedschap aan de wanden gehangen.
alles netjes opgeruimd.
54257

Ook is er Led verlichting gemonteerd.
Nu nog 2 dubbele balken maar er komen er meer.

En sinds vorige week een nieuwe meterkast geinstaleerd en krachtstroom kabel naar de schuur getrokken door een buis die ik heb ingegraven.
Aanstaande vrijdag komen ze de meter aansluiten en omzetten naar 3x25A
Dan kan ik eindelijk mijn lintzaag en staande kollomboor gaan gebruiken.
54258

Die zelfde vrijdag ga ik mijn eerste zaagtafel halen de Harvey HW110SE 30
Dan kan de metabo bouwzaag weer terug naar mijn schoonvader.

Onlangs heb ik een metalen opbergrek gekocht voor alle machines en bakken met spullen en gereedschap ruimt weer lekker op
54259

op de zolder is de compressor in zijn kastje geinstaleerd en met afstandsbediening aan en uit te zetten.
beneden hangt een 7 mtr persluchthaspel.
Verder ben ik op zolder bezig met het installeren van de afzuiger.
Ook deze kan met de afstandsbediening aan en uit.
Morgen komen de afzuigslang en buizensysteem binnen dus kan ik het verhaal vervolgen.
54260

54261

Nieuwe losse projecten zal ik hier noemen maar in een appart topic in de juiste categorie posten.

En er komen meer foto's

Spaander
25-10-16, 21:14
Dat ziet er al mooi uit, maar graag de volgende foto's rechtop plaatsen want ik krijg zo een stijve nek.:D
Mvg,:).

3dmazter
25-10-16, 21:16
ik kan ze niet draaien op mijn mobiel.
En mijn pc staat nog thuis heel vervelend.
sorry

Spaander
25-10-16, 21:20
Geeft niet, ik moest van de week toch nog naar de giropractor;).
Mvg,:).

BenchWorks
25-10-16, 22:22
Goed idee om machines die op afstand kunnen werken op zolder te zetten, spaart je een hoop ruimte.

3dmazter
26-10-16, 09:05
op de plattegrond van de schuur stond dat de zolder 95 cm hoog was.
Maar toen ik zelf ging kijken en meten bleek de nok 1.90 mtr te zijn.
Hoog zat om mijn afzuiger te plaatsen.
En ik kan er lekker veel spullen kwijt.
Geek kerstbomen en andere meuk .
De hele schuur incl zolder is voor mij.

Atmoz
26-10-16, 11:52
Cool.
Fijn he, je eigen werkplek :)
Veel klusplezier!!

grtz,

Atmoz

3dmazter
26-10-16, 12:02
Ik zal deze week de foto's even opnieuw maken en posten

Knutselaertje
26-10-16, 13:11
Ziet er goed uit!

3dmazter
26-10-16, 15:24
Het is fantastisch.
Ik kan doen en laten wat ik wil.
Er is altijd ruimte (als ik blijf opruimen)
Ik kan er altijd bij.
Alles wat ik nodig heb is er.

In de oude situatie zat ik bij mijn ouders op zolder met al mijn gereedschap op een plekje van 1x2 mtr.
elke keer moest ik alles naar beneden en naar buiten brengen om iets te maken en alles weer terug.
Nu schop ik de 2 fietsen eruit en kan ik werken

3dmazter
26-10-16, 15:42
54272

54273

54274

3dmazter
26-10-16, 15:46
De afzuigbuizen zijn binnengekomen54275

Nu de flexibele slang nog dan kan ik beginnen.
Eerst even 380v naar de andere kant van de schuur aanleggen

usernaamvergeten
26-10-16, 19:22
Gefeliciteerd met de werkplaats! :)

3dmazter
26-10-16, 20:59
Dankje.

Vandaag een extra 380v wandcontactdoos opgehangen en aangesloten.54287

54288

54289

54290

3dmazter
26-10-16, 21:00
Morgen maar eens beginnen met het buizenstelsel voor de afzuiger

rverhag
26-10-16, 21:21
Mooie ruimte. Gefeliciteerd.

(En die fietsen gewoon buiten op slot zetten en daar laten staan ;))

primera
26-10-16, 21:26
Moeten de kabels niet dikker zijn? Het lijkt op de 2,5mm2 kabel!

3dmazter
26-10-16, 21:29
Klopt het is ook 2.5mm2
Dit is meer dan genoeg voor 380v.
alleen de grondkabel is 4mm2
De meterkast in de schuur heeft een 16A krachtgroep
De CEE stekkers zijn ook tot max 16A
en 2.5mm2 kan 25A hebben.
Dus de draden zijn dik genoeg

gasman
26-10-16, 22:04
Ik zie dat je meterkastje in de schuur ook nog een eigen hoofdschakelaar en 2 aardlekschakelaars heeft.
Als de zekeringen in dat kastje 16A zijn, hoe zwaar is die kabel naar dat kastje toe dan afgezekerd in de "hoofdzekeringenkast" in je huis ?

3dmazter
26-10-16, 22:10
schuur:

16A krachtgroep en 3 16A 1 fase groepen
aardlek 40A
hoofdschakelaar 40A

huis:
hoofdschakelaar 40A
krachtgroep 20A

svenskapelsin
26-10-16, 22:18
Je hoort wat betreft selectiviteit voorzover ik weet altijd twee stappen te nemen. Dus de groep waarachter dan weer de schuurgroep zit zou eigenlijk 25A moeten zijn. Draaddikte is meer dan genoeg.

gasman
26-10-16, 22:27
Sven was mij net voor:mad::D

"Even aangenomen dat je hoofdzekeringen van de netbeheerder 3x 25 Ampere zijn"
Dan is het niet helemaal goed aangesloten.
Als we de selectiviteit in acht nemen, met een factor 1,6.
Dan mag die kabel naar de schuur met maximaal 16A afgezekerd zijn.
En die groepen in dat kastje in de schuur weer maximaal 10A.

Dat zie je heel vaak verkeerd gaan, "oh laten we een extra groepenkastje in de schuur/garage maken"
Maar dan houden ze geen rekening met de selectiviteit.
Als de afstand van het huis naar de schuur geen 100m ofzo is, dan is het vaak zelfs goedkoper (in vergelijking met een groepenkastje in de schuur) om een paar extra kabels van het huis naar de schuur te trekken, en die dan gewoon allemaal apart af te zekeren in de meterkast in het huis.

svenskapelsin
26-10-16, 22:34
Dat is de reden dat ik de schuurgroep in de huiskast heb afgezekerd:cool:, 10 A was voor mij te weinig. Had geen zin om meer te gaan betalen voor mijn aansluiting. Gaat al 2 jaar prima dus geen spijt van, nog nooit afgeslagen.

3dmazter
27-10-16, 05:24
Ik mag 25A afzekeren in huis echter als ik dat doe is er kans dat de gemeente zekering er eerder uitklapt dan die van mij en dat kost geld.
En betreft de selectiviteit van 1.6 dat is volr het eerst dat ik dat hier lees en hoor.
staat nergens beschreven.
en dat zou ook betekenen dat ik in huis maar 10A mag gebruiken.

3dmazter
27-10-16, 05:38
Ik lees net een stukje over selectiviteit uw verhaal blijkt wel te kloppen.
maar ik ga niet 3x35A aanvragen om 16A in de schuur over te houden.

3dmazter
27-10-16, 08:10
Voor mijn kollomboor heb ik dit onderstel gemaakt.
54298

Dat bevalt prima zo.
Kan hem zo overal in de schuur neerzetten zodat ik vlak bij mijn werk zit.
Ook is hij zo net wat hoger zodat ik beter zicht heb oo wat ik doe.
En hij is stabieler door de bredere basis.

PBT
27-10-16, 08:17
Bij mij komt 3x25a binnen. De krachtgroep is in het huis afgezekerd op 3x20a om van daaruit met een 4x6mm2 kabel (50m lang) richting werkplaats te gaan. Hier is deze afgezekerd met een 3x16a automaat en aparte aardlek en aardpen. Dit alles is aangelegd door een elektromonteur. Enkel het leggen van de kabels heb ik zelf gedaan om wat kosten te besparen.

3dmazter
27-10-16, 09:05
Zo zit het hier dus ook.
alleen 4mm2 kabel en geen eigen aardpen.

3dmazter
27-10-16, 09:07
Het onderstel van hbm voor de lintzaag bevalt niet helemaal.
Hij flext een beetje waardoor de zaag welke topzwaar is een beetje wiebelt.
Ik wil dit onderstel onder de zaagtafel doen en zelf een onderstel maken voor de lintzaag.

54299

3dmazter
28-10-16, 23:06
Vandaag een ritje naar rotterdam.
Lekker 3.5 uur in de auto.
Even rond gekeken bij peulen.
En daar mijn nieuwe (en eerste) zaagtafel meegenomen.
Dat klinkt heel makkelijk maar het paste echt net in mijn auto.
2mm ruimte bij het dak.
54347

Met allerhande rolkarretjes en planken naar de schuur getransporteerd.
En op zijn onderstel gezet.

54348

Daarna alle onderdelen erop zetten.
54349

Bijgeleverd gereedschap.
54350

54351

54352

54353

54354

54355

Beetje remmenreiniger om alle fabrieks vet eraf te halen en een laagje ballistol olie erop.
Shiny.
54356

August
29-10-16, 09:33
Wow ziet er goed uit! Welke is dit?

3dmazter
29-10-16, 09:35
de Harver hw 110 se 30

3dmazter
10-11-16, 10:07
Gister en eergister een nieuw gat in de zolder gemaakt voor de vlizotrap.
De oude keukentrap was erg onstabiel .
Ik heb em al een keer omgegooit terwijl ik in het gat hing.
En veel bijna ongelukjes.
Nu een paar balken gekocht en het gat pas gemaakt.

54959

Zal straks een foto posten van het eindresultaat.
Het bevalt in elk geval prima.
40cm vanaf de muur zodat ik daar plankendragers kan maken voor de houtvoorraad

josiboy
10-11-16, 20:30
op een vorige foto zie ik een "speedsquare hangen , waar heb je die gekocht ?

3dmazter
10-11-16, 21:17
sterker nog er hangen er 2
groot en klein.
De grote is metrisch.
Ik heb ze allbij uit de USA via amazon.com gekocht.
Met verzenden allebij voor €31,-
even goed zoeken daar

fantic
10-11-16, 22:45
Of gewoon bij Amazon.de (https://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss_1?__mk_de_DE=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3 %95%C3%91&url=search-alias%3Daps&field-keywords=speedsquare) keuze genoeg.

Arthurdeboer
10-11-16, 23:17
op de plattegrond van de schuur stond dat de zolder 95 cm hoog was.
Maar toen ik zelf ging kijken en meten bleek de nok 1.90 mtr te zijn.
Hoog zat om mijn afzuiger te plaatsen.
En ik kan er lekker veel spullen kwijt.
Geek kerstbomen en andere meuk .
De hele schuur incl zolder is voor mij.


jaloers
:rolleyes:

3dmazter
10-11-16, 23:51
Meteen vanaf het begin goed geregeld.
De hele schuur is van mij.
Dat ik em zelf betaald heb scheelt ook ;)

Knutselaertje
10-11-16, 23:54
gekke vraag misschien, maar kan je iets meer laten zin van het "slangophangsysteem" dat ik zie op de laatste foto? lijkt alsof je met pvc buisjes een constructie hebt gemaakt?

3dmazter
10-11-16, 23:59
Helemaal geen gekke vraag.
Dat stukje wat je ziet is de arm welke aan mijn stofzuiger zit.
Heb het van festool afgekeken en is bijzonder handig.
Arm draait mee met de slang en houdt em van de grond en uit et stof.
Ik kan er normaal rechtop onder door lopen.
Verdere details zie http://www.woodworking.nl/showthread.php?12286-De-stofzuiger-met-cycloon-is-klaar

Knutselaertje
11-11-16, 00:05
thnx! lijkt idd op het festool systeem, ( flink prijzig) dacht daar moet ik het fijne van weten! ziet er goed uit, simpele en goedkope oplossing voor het probleem. ga ik maar es pikken ;)

3dmazter
11-11-16, 08:46
Doe dat maar het werkt erg prettig vind ik zelf.
Je staat ook niet meer op de slang en hij blijft ook niet overal achter haken tijdens het werk.
Ik heb er wel 1.5 meter slang bij gedaan zodat het mondstuk ruim bij de grond kan want ik kon niks meer opzuigen zonder stang.
en de 90 hoek bij de opzuigkant is er af en de slang zit er recht op.

willem1958
11-11-16, 11:27
Je begint het helemaal goed aan te pakken zo bij elkaar.
Top zaagtafel ook trouwens!

3dmazter
11-11-16, 11:59
Danku.
Het is ook leuk om alle ideen die in mijn hoofd zaten uit te werken in de nieuwe schuur.
Heb al 2 jaar alles lopen plannen en uitdenken voor als ik een eigen huis kreeg

3dmazter
12-11-16, 20:38
De nieuwe vlizo trap naar zolder

55065

En de nieuwe led verlichting.
Nou ja nieuw niet maar wel meer.
Heb nu 4 balken opgehangen welke aan n voeding zitten.
55066

En nog even deze aan de muur gehangen.
Wel zo handig.
55067

Atmoz
12-11-16, 21:08
Het schiet goed op hier zeg. Erg gaaf :cool:

Heerlijk klussen daar :p

Gr,

Atmoz

3dmazter
13-11-16, 21:37
Vandaag even een meterkastje gemaakt voor de schuur.
Zo komt er geen stof in de groepenkast want daar houden de automaten niet van.
multiplex kast met grenen faceframe.

55109

Nu nog een een deurtje maken met een raampje.

hartvoorhout.jouwweb.nl
14-11-16, 20:43
Mooi plekkie heb je zo Matzer.
Gebruik je de zolder als droogkamer ?

Ik ben helemaaaaaaaal niet jaloers . :cool: ( echt wel dus )

Gr Edwin

3dmazter
14-11-16, 20:48
Ik wil de zolder inderdaad bruikbaar maken om hout te drogen en op te slaan.
Er moeten tzt rekken aan de muur komen om hout op te leggen.
Ik vind het ook erg leuk dat ik zo'n mooie werkruimte heb.
Soms sta ik alleen maar rond te kijken naar al mijn verzamelde spullen en gereedschap.

hartvoorhout.jouwweb.nl
14-11-16, 20:55
Ik wil de zolder inderdaad bruikbaar maken om hout te drogen en op te slaan.
Er moeten tzt rekken aan de muur komen om hout op te leggen.
Ik vind het ook erg leuk dat ik zo'n mooie werkruimte heb.
Soms sta ik alleen maar rond te kijken naar al mijn verzamelde spullen en gereedschap.

En dan voel je jezelf koning ... geniet er van .

mdamsma
14-11-16, 21:05
Matzer hangt deze groepen kast achter die van het woonhuis ?

Zit daar zelf ook over te denken
Maar lees tegenstrijdig verhalen tav belastbaarheid

3dmazter
14-11-16, 21:16
ja die hangt er achter.
Ik hoor ook vanalles maar et werkt prima zo.

Niekosss
14-11-16, 21:33
Mag ook rustig achter de meterkast in de woning. Zorg dat je alleen de kabel beveiligd tegen overbelasting/kortsluiting. Niet achter een aardlek doen, deze heb je al in de schuur. Verder ziet het er keurig uit.

3dmazter
14-11-16, 21:35
hij komt ook via hoofdschakelaar binnen-krachtgroep-meterkast schuur

Niekosss
14-11-16, 21:50
hij komt ook via hoofdschakelaar binnen-krachtgroep-meterkast schuur

Dan heb je een keurige installatie.

3dmazter
14-11-16, 21:52
allemaal zelf aangelegd.
Heb er veel van geleerd.

3dmazter
26-11-16, 21:43
Vandaag heb na het bezoek van forumlid O peatey de zelfgemaakte blastgates geinstaleerd en een langere pvc buis voor de slang van de zaagtafel gezet.
Nu kan ik de tafel midden in de schuur zetten.

55540

Skybiker
26-11-16, 22:40
Dat ziet er keurig uit, als de tijd daar is zal ook aan een goed afzuigsysteem moeten geloven.

Knutselaertje
26-11-16, 22:41
Netjes! Hoe ga je de zaag aansluiten? Alleen stuk flex slang?of maak je een arm oid? Ben ook wel benieuwd hoe je de slang zou laten lopen

3dmazter
26-11-16, 22:48
Zie hier.

http://www.woodworking.nl/showthread.php?19617-afzuiger-aangesloten-op-zaagtafel

Knutselaertje
26-11-16, 23:40
potverdriedubbeltjes, weer zon topidee dat ik gemist heb :D

bhengeveld
27-11-16, 19:53
Ik heb voor de groepenkast in de schuur een IP55 kastje gekocht. Werkt ook perfect :)

https://www.groepenkastbestellen.nl/Files/3/1000/1666/ProductPhotos/Large/76255031.jpg

3dmazter
27-11-16, 20:13
Dat is ook een oplossing alleen kon ik die toen niet vinden.
Maar een kastje is ook zo gemaakt.
Hoe zit dat met ventilatie bij dat ip55 kastje want een meterkast heeft wel ventielatie nodig ivm warmte. toch?

bhengeveld
27-11-16, 20:23
Hier in Enschede zit een zaak die dit spul allemaal voor scherpe prijzen verkoopt (ook online). Deze was iets van 25-30 euro. Qua ventilatie is mij niets bekend. Er is een elektricien betrokken geweest bij de installatie, dus ik ga er van uit dat dat wel snor zit. En volgens mij moet je het wel heel erg bont gaan maken wil je die shit laten smelten :D

3dmazter
27-11-16, 20:25
dus jouw kastje is helemaal dicht?

dan heb ik het denk ik verkeerd begrepen.

Ik las dat meterkasten geventileerd moeten zijn.
maar dat zal dan alleen die in huis zijn waar ook de gasmeter zit.

bhengeveld
27-11-16, 20:50
Als ze geventileerd moeten zijn, zijn deze kastjes m.i. per definitie niet conform de regels. (en dat lijkt me dan weer sterk) Het enige dat ik qua ventilatie weet is dat de plek waar de gasmeter zit geventileerd moet zijn, om ophoping van gas bij een lek te voorkomen. Die zit in ons (oude) huis overigens niet op dezelfde plek als de meterkast van de elektra.

3dmazter
27-11-16, 20:51
Dan maak ik een mooi deurtje in mijn kast en geen extra roosters enzo.
Lekker stofdicht.

bhengeveld
27-11-16, 20:55
Dat vinden die automaatjes wel prettig ;)

mdamsma
27-11-16, 21:15
Bhengeveld

zou je dat adresje willen delen?

Menno

bhengeveld
27-11-16, 21:19
Groepenkastbestellen.nl

3dmazter
27-11-16, 22:08
komt mijn kast ook vandaan.
mischien had ik aan moeten geven dat ik een stofdichte kast wou.
Maar een houten kastje is wel mooier

bhengeveld
27-11-16, 23:36
komt mijn kast ook vandaan.
mischien had ik aan moeten geven dat ik een stofdichte kast wou.
Maar een houten kastje is wel mooier

Dat is natuurlijk een waarheid als een koe. Wij hebben precies dezelfde (alleen dan twee) van die Eaton kastjes in de gang hangen. Werkt mooi die kastjes. Daar moet ik ook nog steeds een deurtje voor maken...

CK3v1N
28-11-16, 10:32
Hoe bevalt de zaagtafel? Ik ben ook aan het rondkijken en deze staat op 1 op het verlanglijstje!

3dmazter
28-11-16, 11:35
De zaagtafel bevalt uitstekend.
Het is een plezier om mee te werken elke keer.
Zaagbladen wisselen is snel en eenvoudig spouwmes wisselen is nog veel makkelijker.
Met 5.5 pk heb ik genoeg kracht om wat dan ook te zagen.
Dado stack past er standaard op.
De stofafzuiging zoals ik hem nu heb aangesloten is perfect.
Er komt geen fijnstof vanaf alleen wat grote stukjes die op het blad blijven liggen.
Alles is goed af te stellen en blijft ook zoals hij afgesteld is.
Ik zaag nu op 6/100 nauwkeurig.

Het is echt een top apparaat.
Als je wilt komen kijken of testen hoor ik het wel

CK3v1N
28-11-16, 13:10
Leuk om te horen. Waar heb je hem gekocht als ik vragen mag? En hoeveel betaalt?

3dmazter
28-11-16, 13:14
Ik heb em bij peulen in rotterdam vandaan.
Toen ik €2141,70 gaf mocht ik em meenemen

3dmazter
06-01-17, 20:36
Nog even een deurtje voor de meterkast.
Geen stof meer bij de automaten.
57859

Verder nog wat handgereedschap opgehangen.
57861

Spaander
08-01-17, 10:22
Het ziet er geweldig uit, verander de naam 'Mijn eigen werkplek' maar in 'Mijn eigen paleis'
Want volgens mij werk je daar met veel plezier en dan is het eigenlijk geen werk meer :D.
Mvg,:).

3dmazter
08-01-17, 11:54
En zo is et ;)

Mark Moes
08-01-17, 11:59
Wel grappig, al die spuitbussen in de vensterbank: "uit de zon bewaren en niet blootstellen aan hoge temperaturen"

3dmazter
08-01-17, 12:05
Ja daar dacht ik ook al aan maar heb nog even geen andere plek voor ze.
Al wordt et nu niet meteen 50 graden daar.
De zon staat er maar kort op.

3dmazter
29-01-17, 22:43
Kolomboor tafel gemaakt.
Dat werkt weer een stuk makkelijker zo.59070

Kor
30-01-17, 00:22
Handige tafel. Twee suggesties:
Ik zou de voorste hoeken van de alu profielen wat afschuinen, zou er anders gegarandeerd met mijn beste overhemd aan blijven hangen.
En in zo'n mooie tafel zou ik een uitsparing voor een verwisselbaar plaatje maken. Dat werkt fijner dan een stukje afvalhout onder je werkstuk, verschuift niet en kantelt niet.

3dmazter
30-01-17, 06:19
2 goede tips.
Ik ben ook nog van plan een mdf rondje in de plaat te maken.
En wellicht een lijstje rondom de tafel te maken.
De hoek is idd scherp

fantic
30-01-17, 15:37
Als je een rondje doet, zorg dan dat die uit het midden van de boor zit, dan kun je hem draaien en heb weer een schoon stukje om in te boren.
59084

Petrolhead
30-01-17, 15:58
Op zo'n momenten ben ik weer blij dat dit forum nog zo levendig/actief is, terwijl al de rest zowat begint uit te sterven 'dankzij' alle sociale media platforms. Mooie tip, ga ikzelf ook dankbaar toepassen!

rjmulder
30-01-17, 18:25
Is een vierkantje niet makkelijker? een rondje zaag je toch wat lastiger uit dan een vierkantje.

3dmazter
30-01-17, 18:44
dat zaagt veel makkelijker maar..


dan kun je het plaatje maar 4x gebruiken (draaien)
8x als je hem niet helemaal doorboort en omdraait.
Een rondje kun je na elk gat een klein stukje draaien (mits kleine boor)

rjmulder
30-01-17, 19:20
Ja daar is niks tegen in te brengen :)

3dmazter
13-05-17, 08:49
Ik bedacht net dat het rondje gecentreerd onder de boor ook kan.
dan kun je de tafel zijwaarts wegdraaien.
Na elk gat het plaatje draaien tot je een rondje om bent.
dan de tafel iets opschuiven en een nieuwe cirkel met gaatjes boren.

fantic
13-05-17, 14:27
Ik merk wel dat ik toch vaak losse recht stukken hout eronder leg om in te boren.

3dmazter
16-09-17, 14:24
Het is alweer even geleden dat ik wat gepost heb.
Ondertussen niet stilgezeten dus hier een kleine update van de werkplek.

Omdat er ondertussen overal potten verf rondslingerde en ze vooral in de weg stonden heb ik een kastje gemaakt.
Dit om alle verfpotten en wat spuitbussen en kit tubes in op te bergen.

68411

68412

jpandriesse
16-09-17, 16:16
Lekker praktisch!
Hoe zet je de tubes vast? Is dat pvc buis en zit het daar gewoon in geklemd? Ik ben namelijk ook nog op zoek naar een praktische oplossing voor alle kit/lijm tubes.

maja158
16-09-17, 16:23
Ziet er netjes uit. Klasse!
Ik zie dat je de kwasten in een potje met waarschijnlijk terpentine hebt staan.
Mijn ervaring daarmee is dat als je de kwast zo een week of 2 3 laat staan, dat aan de onderkant van de kwast de gestolde verf zit die er bijna niet meer van af wil.
In plaats van terpentine zet ik sinds enige jaren mijn kwasten in de rauwe lijnzaadolie. Voor gebruik de kwast even over en door een doek halen en verven maar.
Echt ideaal!

Groet,
Jan

3dmazter
16-09-17, 16:37
Ziet er netjes uit. Klasse!
Ik zie dat je de kwasten in een potje met waarschijnlijk terpentine hebt staan.
Mijn ervaring daarmee is dat als je de kwast zo een week of 2 3 laat staan, dat aan de onderkant van de kwast de gestolde verf zit die er bijna niet meer van af wil.
In plaats van terpentine zet ik sinds enige jaren mijn kwasten in de rauwe lijnzaadolie. Voor gebruik de kwast even over en door een doek halen en verven maar.
Echt ideaal!


Groet,
Jan

Laat ik dat dan eens proberen.
Klinkt veel makkelijker als ik nu doe.


En betreft de kitspuithouders.
3cm 50mm pvc buis afzagen.
Daar een kwart uit zagen en randen schuren.
2 gaten erin boren. (verzinken)

68417

en je kan hem zo vastschroeven.
Kit tubes klikken er in vast.