Welke afwerking?

  • Hallo {username}, je postbus van het priveberichten systeem loopt vol.

Geck0

Actieve deelnemer
Hoi allen,

Ik wil dit voor iemand maken., mooi houtje, leuk gedraaid handvat.

Nou werk ik eigenlijk alles met Danish oil af maar dat laat toch wel een tijdje een (voor sommige nare) geur af.
Dus waar zou ik het anders mee kunnen afwerken?

Komt in de keuken uiteraard :'D


voorbeeld.jpg
 

Petrolhead

Post veel
4 mrt 2015
965
9
Dient dit niet net vrij te blijven van enige afwerkingslaag? Het beuken op de foto lijkt me ook gewoon onbehandeld.
 

Petrolhead

Post veel
4 mrt 2015
965
9
Eik zou ik persoonlijk niet gebruiken in de keuken, alleen al voor de open structuur en gevoeligheid aan zwarte vlekken. Beuk lijkt me de beste kanshebber, al zou ik noten ook wel verkiezen over beuk bijvoorbeeld. Kersen, essen,... Kanshebbers genoeg :)
 

Athanor

Moderator
6 dec 2015
1.612
6
Leeuwarden
Beukenhout is vanouds dé houtsoort voor keukengereedschap. Afwerken kun je goed doen met druivenpitolie, dat is voedselvriendelijk.

Fons
 
  • Leuk
Waarderingen: mans

jelmer

Post veel
10 jan 2009
1.109
4
Fryslân
Volgens mij is een stelregel voor het gebruik van hout in de keuken is dat wanneer je de vrucht van de boom kan eten, je het hout ook veilig kunt gebruiken.
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.