T | tafelmodel |
S | speciaal, edelkorund slijpschijf ( is een witte steen) |
Bedankt voor je perfecte antwoord ik zet er voortaan een link of foto bij.Het zou gemakkelijker zijn als er bij dit soort vragen ook steeds
linken naar de betreffende producten worden geplaatst.
De door Creusen gebruikte code:
Legenda:
DS staat voor : dubbel slijpen( slijpmachine)
7150 serie 7000 / ø 150 mm
7200 serie 7000 / ø 200 mm
T tafelmodel S speciaal, edelkorund slijpschijf ( is een witte steen)
groeten
Ornament
Dus de DS 7175 is hier in het nadeel?Foto maakt het verschil.
Op het plaatje lees ik dat de stenen van de DS 7175T een diameter hebben van 175 mm en 25 mm breed zijn. Twee smalle stenen.
De DS 7150 TS heeft een brede witte en een smalle grijze steen van 150 mm.
groeten
Ornament
Het is mijn eerste machine ik moet nog meters gaan maken. Met houtbeitels, gutsen en een schaafbeitel. Je zou denken dat een brede witte dan handig is. Wat ik met 175mm kan doen is mij niet echt duidelijk.Hangt er vanaf wat men ermee wil gaan doen. Voor mij was en is mijn 175 mm Hanning ( is het merk) al decennia lang een geweldige machine.
Wat een interessante informatie. Ik zal een foto extra toesturen omdat de rechter steen ook nog een gleuf heeft. Waarvoor die kan dienen is onduidelijk. Dit kan zijn gedaan door een schaar die is ingeslepen en dan vind ik het wat minder.Ik las ergens dat je ook houtdraaigutsen zou willen slijpen.
Uit ervaring kan ik zeggen dat het slijpen van houtdraaiguts op dezelfde steen als waarop je gewone beitels en schaafmessen slijpt geen succes is. Het HSS van raaibeitels en draaigutsen slipte de steen dicht zodat de streekbeitels en schaafmesssen heel snel oververhitte.
Slijp HSS gereedschapop een andere , meer geschikte steen en laat de witte voor de andere ( niet HSS) gereedschappen.
groeten,
Ornament
Dat van die afritser begrijp ik. Maar balanceren hoe doe je dat?Je hebt een afritser nodig om de steen te vlakken en eventueel te balanceren.
Gelijk aan afritsen alleen moet je soms ook de zijkant doen. Als je machine loopt op een tafel dan moet je de steen balanceren. Ervan uitgaande dat de rest van de machine goed is. Dat zal bij een bestaande steen bijna nooit nodig zijn. Bij nieuwe stenen soms wel.Dat van die afritser begrijp ik. Maar balanceren hoe doe je dat?
175 mm. Maar dat van die wolfram tig elektroden heb ik opgezocht. Maar weet niet wat je bedoelt. Waarschijnlijk worden deze vaak op een slijpmachine aangescherpt. Dan is het een kwestie van de afritser er over en hij is weer vlak of is een diamant blokje effectiever.Welke machine heb je nu eigenlijk? die met 175 mm stenen of 150 mm stenen?
Ik denk dat de gleuf komt door het aanscherpen van wolfram TIG electroden.
BedanktMet een blokje is je steen niet alleen schoon, maar ook vlak. Met een ritser met van die wieltjes ook, maar stuift wat meer. Met een ritser met een enkele diamantpunt is het wat moeilijker om het oppervlak van je steen mooi vlak te krijgen.