In ons keukeneiland hebben we een ruimte opengelaten om een aantal planken in te zetten voor kookboeken en dergelijke. De ruimte is 2.3 meter lang en een kleine 30 cm diep.
Ons eerste idee was om hier steigerhout voor te gebruiken, maar de planken die we tot onze beschikking hebben zijn erg krom. Daarom had ik bedacht om hier dezelfde planken voor te gebruiken als op de vloer, lamelparket met eiken toplaag. We kijken twee planken op elkaar, wat een dikte geeft van een kleine 3 cm.
Nu ben ik aan het twijfelen over de bevestiging. Ik wil ze het liefst laten zweven, maar dan is er het risico dat de planken doorzakken. Een andere optie is om de planken blind te bevestigen aan de keukenpanelen. Hebben jullie ideeën hoe ik dat het best aan kan pakken?

Ons eerste idee was om hier steigerhout voor te gebruiken, maar de planken die we tot onze beschikking hebben zijn erg krom. Daarom had ik bedacht om hier dezelfde planken voor te gebruiken als op de vloer, lamelparket met eiken toplaag. We kijken twee planken op elkaar, wat een dikte geeft van een kleine 3 cm.
Nu ben ik aan het twijfelen over de bevestiging. Ik wil ze het liefst laten zweven, maar dan is er het risico dat de planken doorzakken. Een andere optie is om de planken blind te bevestigen aan de keukenpanelen. Hebben jullie ideeën hoe ik dat het best aan kan pakken?
