Ervaringen met de CC120 messenslijpmachine van Chef"s Choice

Rdl

Post veel
7 okt 2021
1.342
551
hilversum
Ik heb een setje global messen en die gaan 1x er kwartaal(schatting) even over de sorby pro.
Uit de losse pols slijp ik die, vond het speciale setje ervoor overkill.

Heb vorig jaar voor sinterklaas een setje stenen gekregen..... Maar die liggen nog nieuw in doos te wachten.
 

Kor

Post veel
10 jun 2012
1.401
762
Ik heb een Duits aardappelschilmesje met een houten heft (zoiets) dat ik al ruim 30 jaar gebruik en nog nooit geslepen heb. Uitstekend in gebruik! Kan er heel dun mee schillen.
Ja, dat is het mesje dat ik laatst bedoelde met "zelfslijpend molenmesje".
Dit hoef je inderdaad nooit te slijpen. De fabrikant slijpt er geen vouw aan omdat het hele blad van rug naar snede taps toeloopt. Het wordt tijdens gebruik steeds dunner en het deel dat het meeste werk krijgt (bij schillen het middendeel) wordt ook steeds minder hoog. Na jaren intensief gebruik resulteert dat in een sterk getailleerd lemmet. Als je merkt dat je er geen kracht meer mee kunt zetten zonder het te breken koop je een nieuwe, weer goed voor jarenlang keukenplezier.

NB er is ook een RVS versie, daar heb ik geen ervaring mee.
De mijne zijn van roestgevoelig staal. Heb er nu 2 in gebruik, een daarvan is zo zacht dat ik hem even langs het aanzetstaal moet halen als er per ongeluk een harde pit of een worstclip is geraakt. Maar wel zo scherp dat hij moeiteloos door een avocadopit gaat.
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.