Blog : Mijn belevenissen in houtland

MasaveHout

Post veel
3 feb 2013
1.501
31
44
zwolle
www.masave.nl
Da's mooi om te lezen. In de mooie restjes bak zit vaak echt van alles.

Afgelopen dagen stonden vooral in het thema : eik. Heb een grote partij foutarm kwartiers eik gekocht. Echt supermooie kwaliteit. Al veel mensen hebben hun orders doorgestuurd dus verzamel ik gedurende de dag. Waar de ene een paar stukken van een halve meter wil zoekt de andere 10 planken van 2 meter.

Het lijkt erop dat we de komende periode op dezelfde voet door moeten. Dar vergt nogal wat aanpassingen maar we proberen iedereen te helpen met zijn of haar houtwensen.
 
  • Leuk
Waarderingen: Charel09

JochemK

Actieve deelnemer
15 okt 2016
219
59
Westland
Hey Rick,

Ik zit telkens weer te kwijlen achter m'n scherm als ik al dat moois voorbij zie komen in de mailings.

Tot nu toe hebben andere dingen prioriteit gehad (werkplaats 'afmaken') maar zodra dat klaar is hoop ik gauw eens wat moois bij je te kunnen afnemen.

Leuk om ook hier te lezen wat er zoal speelt. Bedankt daarvoor!
 

klusrob

Actieve deelnemer
27 jun 2011
655
189
Omgeving Eindhoven
Ik zit telkens weer te kwijlen achter m'n scherm als ik al dat moois voorbij zie komen in de mailings.
Klinkt bekend, alleen ontbreekt het me vaak aan tijd om iets met dat moois te doen.
Ik heb in december nog wat eik kunnen ophalen voor een bijzettafel, maar ga zeker nog een keer naar Zwolle als de maatregelen dat toelaten. In de stellingen leek zoveel moois te liggen...
 

MasaveHout

Post veel
3 feb 2013
1.501
31
44
zwolle
www.masave.nl
Tijd om zelf te hobbyen...da's een mooie. Eigenlijk voelt mijn hele week vaak alsof ik aan het hobbyen ben. Natuurlijk zit er wel eens een klus bij minder leuk is of tegenzit maar dat hoort erbij.

Eigen projecten komen wel eens voor. Eettafel, salontafeltjes en ander klein spul. Echter deel ik die niet altijd. Soms ook fijn om iets echt voor je zelf te hebben.

Het bestellen en je order komen afhalen loopt steeds beter. Ieder heeft een mooi tijdsvak en zo is er minimaal een contactmoment. Helaas geen koffie en fijn ouwehoeren over houtbewerking maar dat komt hopelijk snel weer. Moest laatst denken aan de zaterdagochtenden dat we hier met 10 mensen in de kantine zaten. Nu natuurlijk niet meer voor te stellen.

Het verzenden gaat ook mooi door. 2 a 3 x per week gaan er nu pakketten hout de deur uit. De ene heeft een klein doosje vol en de andere 5 grote pakketten. De inpaktafel komt nu echt tot zijn recht.
 

Scheppie

Post veel
10 dec 2009
1.991
120
Heelsum
Laat je niet bang maken Rick,
want ik denk als je een goede kwaliteit palletstellingen koopt dit echt niet gebeurt.
Mvg, :).
Bang laten maken moet je je zeker niet maar wat hier staat is onzin. Geen enkele palletstelling van welk merk of kwaliteit ook is bestand tegen een aanrijding waarbij de staander zijn verband verliest. Wel degelijk iets om rekening mee te houden en maatregelen te nemen. Dat kan op een hele simpele manier en hoeft niet veel te kosten maar het laatste wat je wil is in een beperkte ruimte zoals jij hebt een stelling zien omvallen.

Zorg er gewoon voor de staanders beschermd zijn, een houten balk die plat op de vloer ligt voldoende afstand van de staander is al voldoende want die zal je heftruck stoppen voordat het te laat is. Helemaal mooi als je hem op 2 plekken vastbout op de vloer dan kan ie niet per ongeluk wegschuiven. Een cm op 7 / 8 is voldoende om je heftruck te laten stoppen.
 

MasaveHout

Post veel
3 feb 2013
1.501
31
44
zwolle
www.masave.nl
Ben ook erg blij met de aanrijbeveiling en de borging van alle staanders. Beter 1 x goed doen dan half werk.

Vandaag was Het een mooi dagje. Een aantal mensen kwamen op afspraak hun bestelling ophalen. De ene wat hout voor het oefenen van verbindingen en de andere voor een compleet bestek voor zijn project. Alles op maat geschaafd.
 
  • Leuk
Waarderingen: Scheppie

MasaveHout

Post veel
3 feb 2013
1.501
31
44
zwolle
www.masave.nl
En dan is het alweer donderdag. Soms moet ik echt nadenken welke dag het is. De dagen beginnen enorm op elkaar te lijken. Het leven in de werkplaats gaat gewoon door maar is duidelijk minder leuk dan voorheen. Mag graag mensen op bezoek hebben maar dat bezoek is nu erg kort. Mensen mogen hun order afhalen en dat is het dan. Kan me enorm verheugen op de gezellige zaterdag ochtenden. Werkplaats vol medehoutbewerkers, koffie erbij en mooi de hele ochtend over hout praten. Gaat ooit weer komen, kijk daar wel naar uit.

Het inkopen van hout is ook best een uitdaging. Gelukkig is videobellen redelijk te doen en als dat niet corona proof is weet ik t niet meer. Heb nog meer eik gekocht maar ook hard maple en essen. Verder komt er bloodwood en purperhart naar Nederland. Hopelijk volgende week binnen.

Dat geeft mij mooi tijd om hier alles weer op te ruimen zodat we de nieuwe voorraad zo het vak in kunnen rijden.
 
  • Leuk
Waarderingen: dirkvanbergen

leroy

Post veel
23 jul 2010
1.016
30
Hey Rick
Leuk om je weer te horen
Ja het persoonlijk contact is nu vele male minder helaas
Ik heb in november de gok gewaagd om bij een ander bouw bedrijf te gaan werken
Met als bonus dat ik nu de marchinale mag beheren en dat ik mag gebruiken
heel tof is dat
Blijft verslavend om een ruw stuk houd te bewerken
Ook moest er opgeruimd worden waardoor ik een paar mooie stukjes hout tegen kwam
Beuken purperhaert wengé
Maar fijn om te horen dat je je niet hoeft te vervelen
Nog even vol houden dan kan de winkel weer echt open
Succes en blijf je verhalen en foto’s naar buiten brengen
Mvg leroy
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.