Beginnen met het verkopen van meubels op maat

Nicksaquaria

Actieve deelnemer
17 apr 2019
29
0
Hallo,

Zoals de meeste wel weten heb ik een bedrijf gespecialiseerd in het maken van aquaria op maat. Ik heb zelf een 3 jarige bbl opleiding interieurbouw achter de rug en ik ben toevallig in de aquaria terecht gekomen. Ik heb pas een Altendorf f45 aangeschaft en ik wil ook wat meubels (maatwerk) gaan verkopen. Het bouwen van aquaria ben ik toevallig ingerold maar ik denk dat dat bij meubels niet gaat werken, hoe kan ik het beste beginnen met het maken van meubels en hoe krijg ik mijn eerste klanten (zonder er bakken met geld in te gooien)

Nick
 

leroy

Post veel
23 jul 2010
1.016
30
Hey Nick
Hoe je het beste kan beginnen met meubels maken ik zou met niet al te ingewikkelde ontwerpen beginnen
Maar goed dat is niet aan jou maar aan de klant . Als de klant een ingewikkeld ontwerp wilt zul je het toch moeten maken .
Om klanten te werven kun je je bestaande netwerk op de hoogte stellen dat je ook meubels opmaat maakt das handig want die weten al wat voor vakwerk je levert .
En natuurlijk kun je nieuwe klanten bereiken met de sociale media
Ook met wat kleine meubels op lokale braderieën staan zou het moeten lukken
Succes met het opstarten van je bedrijfje
Mvg Leroy
 

tuoh

Oud hout
Je hebt al een "gat" in de markt gevonden zo te lezen. Het is doorgaans veel beter om te specialiseren in een bepaalde nichemarkt, in plaats van de zoveelste te worden die meubels gaat bouwen.
Daar is de concurrentie vaak moordend en de verdienste minimaal.
In een nichemarkt kan je het verschil maken door te durven innoveren, grenzen te verleggen, je kan blijven verbeteren omdat je een groter aanbod van werk krijgt.
Je krijgt voeling met die bepaalde markt, en kan van daaruit diversifiëren en groeien naar ander werk. Doorgaans gebeurt dat grotendeels spontaan, de "markt" gaat je een bepaalde richting uit sturen, willen of niet:p

Het komt er altijd op aan om je te onderscheiden van de rest om werk binnen te halen.
Waar hechten mensen belang aan? en wat laat de concurrentie liggen?

Ik krijg veel klachten te horen van mensen die een klus hebben laten uitvoeren door een aannemer en geconfronteerd worden met niet nagekomen afspraken, niet gerespecteerde levertijden, een smerige werf achterlaten etc....
Laatst zelfs eentje van mensen waar de firma er maar niet in slaagt een keuken op te leveren, gewoon wegens technische onkunde, of zelfoverschatting, of hoe je ook mag noemen.
Die mensen zitten nu al drie maand in met een puinhoop in huis. Deze mannen hoeven al niet meer op reclame te wachten, die hebben zich zelf buiten spel gezet.

Veel potentiele klanten werken beiden buitenhuis, dus krijg je als uitvoerder nogal vaak de sleutels van de woning om je werk te kunnen doen. Als de mensen 's avonds dan thuis komen en ze vinden een mooi opgeruimde woning, zodat ze vermoeid rustig in de zetel kunnen ploffen in plaats van de rotzooi van een aannemer nog te gaan opruimen dan kweekt dat heel veel goodwill bij de klant:D Het is een kleine moeite voor de uitvoerder met grote gevolgen, zeer verwonderlijk dat veel uitvoerders zich deze moeite niet getroosten.
In heel dit verhaal is de "vakkennis" van de uitvoerder dan nog niet eens aan bod gekomen, kan je daar ook een meerwaarde geven dan zit je al helemaal op rozen.

Als je al deze minpunten kan vermijden dan sta je al heel ver, de mond aan mond reclame doet dan de rest wel.

En het belangrijkste van al, leer van je fouten! Veel zelfstandigen blijven jaar en dag dezelfde fouten maken, en blijven dus ter plaatse trappelen, of werken zich zelf uit de markt op die manier.
 
Laatst bewerkt:

Bert Vanderveen

Post veel
1 sep 2015
1.642
128
Enschede, Twente
Je zou meubels kunnen maken waarin een aquarium geïntegreerd is, dan sluit je nieuwe handel aan bij de bestaande. Volgens mij kun je hele fraaie oplossingen verzinnen zoals ruimtescheiders, kastwanden, sideboards, etc. Op deze manier kun je je als meubelmaker echt onderscheiden van anderen.
 

Nicksaquaria

Actieve deelnemer
17 apr 2019
29
0
Bedankt! Het maken zal voor mij niet zo'n probleem zijn. Ik bouw wel meubels bij mijn aquaria maar dit zijn meestal simpele onderstellen met een dibond afwerking.
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.