Aanvoer apparaat Hammer

brt

Actieve deelnemer
21 jul 2012
705
8
BE / Tienen
De aanvoerapparaten komen ook volgens mij meestal uit dezelfde fabriek.... of er nu co-matic, robland, felder, of iets anders opstaat.....

Waar je in de eerste plaats op moet letten bij aanschaf van een tweedehands exemplaar is de lengte van de horizontale arm van het kruisvormig gestel waar de eigenijke aandrijver aan hangt. Er zijn heel wat tweedehands exemplaren in omloop waarbij dit een stuk korter is dan bij een hedendaags model om op een combi te plaatsen. Als je zo een model met kortere arm rechtstreeks op de tafel van een topie kan bevestigen is er geen enkel probleem, je kan de voet dan kort achter de aanslag plaatsen. Als hij op een wegklapinrichting geplaatst moet worden, moet de horizontale arm lang genoeg zijn.

2de probleem dat kan rijzen: wanneer je de felder wegklapinrichting (niet de hammer) gebruikt, moet je rekening houden met het feit dat de gasveer die daar gebruik wordt, een heel fors exemplaar is. De lichtste modellen aandrijvers zijn niet zwaar genoeg om deze in weggeklapte positie beneden te houden (heb die combinatie even gehad: dan moet je met een riem de aandrijver naar beneden binden richting voeten van de machine.....)
 
Laatst bewerkt:

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.