Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 8 123 ... LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 75
 1. #1

  Anti Festool bij webshops

  Laatste 2-3 jaar struin ik internet een beetje af voor gereedschapsaankopen omdat ik ontdekt heb goed gereedschap stukken fijner en beter werkt dan budget gereedschap of zelfs gereedschap van Black & Decker of Bosch groen en het op internet vaak goedkoper te verkrijgen is dan via de vakhandel waar vaak alleen verkocht wordt aan bedrijven & ZZP'ers of simpelweg lomp personeel rond loopt die een hobbyist niet fatsoenlijk wil helpen (waardoor ik niet geneigd ben om daar extra voor te betalen :P ).

  Maar goed, wat ik mij dus afvraag is dat het mij opvalt dat Festool weinig populair is bij een aantal webwinkels. Ik hoor en lees hierendaar (freessjabloon.nl is toch wel de meest zichtbare daarin) weinig goeds over Festool. Wat mij wel weer verbaasd omdat het qua prijs maar ook kwaliteit in mijn ogen in de top van de markt zit. Is die aversie puur commercieel of begint Festool ook echt achter te raken op de markt en vragen ze ondanks de achterstand nog steeds de hoofdprijs voor hun producten?

  Ben zelf namelijk de afgelopen jaren redelijk het grijs/groene flink gaan waarderen :P .

 2. #2

  Re: Anti Festool bij webshops

  Viel mij ook op. DeWalt is op zich wel weer goed te vinden, maar heeft ook iets vriendelijkere prijsstelling.

  Het is denk ik kwestie van markt, consumenten zijn de voornaamste doelgroep voor webshops. De meeste aannnemeres en professionele gebruikers kopen hun gereedschap via de vakhandel waar de particulier niet kan kopen (Gerrtise, Lekkerkerk etc.) en die hebben geen webshop (verbazingwekkend eigenlijk hoe conversatief die sector eigenlijk is).

  Was laatst bij Gerritse, heel raar dat daar ook geen prijzen op de machines staan. Ze moeten alles opzoeken in de computer en 90% van de tijd zijn het gewoon de adviesprijzen. Moet je dus eerst gaan lullen voor spullen en er kan altijd wat af, zeker als je vaker komt. Vreemde manier van zakendoen, is wel duidelijk wie daar het meest aan verdient.

  Tweede reden is dat veel merken speciefieke reseller-kanalen gebruiken en dat een webshop het gewoon niet kan kopen omdat ze er niet aan kunnen komen via de witte import en groothandel. Wat je tegenkomt is soms grijze import, dat kan problemen met garantie geven (zelf nog nooit meegemaakt overigens).

 3. #3

  Re: Anti Festool bij webshops

  Ik ken Meneer Freessjabloon een beetje en ben het in ieder geval een beetje met je eens Hij komt nog wel eens een beetje negatief over.

  Toch heb ik het idee dat hij tussen zijn afkraken door ook wel eerlijk is. Zo verkoopt hij een Evolution zaag en daar stond voorheen bij "hij is dan wel niet zo goed als de Kapex maar de prijs kwaliteit is wel veel beter" (staat er nu niet meer bij overigens maar dat kan zijn omdat hij aan het overstappen is naar een nieuwe website, http://www.gereedschappro.nl ). Waarmee ook hij aangeeft dat de Kapex blijkbaar toch wel goed is. Ook bij de Rotex 150 heeft hij staan "DE machine om te hebben als je veel werkt met hout....". en bij de PS 300 "De oude vertrouwde sterke decoupeer". Je ziet hem ook "negatief" over dingen die niet Festool zijn. (bv. Fein zaagbladen waar hij WSE een veel beter alternatief vind)

  Aldus, hij is niet altijd alleen maar negatief en ook niet alleen maar op Festool, als hij vind dat er iets goeds is aan een bepaalde machine van Festool heb ik het idee dat hij dat ook wel zegt. Het is echter wel zo dat een aantal van de machines van Festool niet veel veranderd zijn de laatste jaren, en dat terwijl er toch heel veel leuke innovaties zijn geweest de afgelopen jaren. Festool zou naar mijn idee met dergelijke innovaties moeten komen of in ieder geval "kopiëren" zou ik zeggen.

  Wat betreft het algehele "anti", daarbij heb ik wel het gevoel dat Festool en ook de gebruikers het een beetje over zichzelf afroepen. Er mag niks negatiefs gezegd worden heb ik vaak het gevoel van. Ik ben zelf bij Festool geweest, heb ze daar op een probleem gewezen bij de CS70 die bij hun in de opstelling stond, maar dat werd afgedaan als "deze is wat vaker gebruikt dus dan komt het voor dat het wat meer speling heeft". Dat de aanslag ook bij een compleet nieuwe machine gewoon scheef vast gezet kan worden, dat willen ze dan niet horen en daar gebeurt dan ook niks mee. Ook heb ik het idee dat ze soms wat weinig naar de concurentie kijken. Makita kwam een jaar of 2 geleden met een invalzaag die bij zagen in verstek niet van de rails af kon vallen. Dat zijn toch verdomd handige ideeën want 2 weken geleden was ik in Nurnberg op de beurs, kreeg een demo van Bosch voor hun nieuwe invalzaag, en kreeg als eerste waarschuwing dat ik moest oppassen dat hij niet van de rails af viel. Daar kijken ze blijkbaar, net als Festool, ook niet naar de concurentie.

  En dan natuurlijk als grootste negatieve punt, het prijsbeleid.... Ze krijgen het gewoon voor elkaar dat er niet "legaal" met lagere dan advies prijzen geadverteerd mag worden. Dat je dan in de winkel een stapel accesoires erbij krijgt of dat er een credit factuur gestuurd wordt, dat doen ze dan alsof het niet bestaat maar O wee O wee, als je met lagere prijzen adverteerd. Voor zover ik begrepen heb gaat freessjabloon nu dus helemaal geen Festool meer verkopen omdat zijn leverancier het hem niet meer mag leveren. Toch wat vreemd dat een fabrikant bepaald aan wie jij als leverancier wel of niet mag doorleveren....

  En als laatste, ze zijn gewoon een duur merk. Pas geleden was er een onderwerp over systainers. Zij vragen 60 euro voor een systainer 2 terwijl ze van andere merken, die ze ook bij dezelfde fabrikant moeten inkopen omdat die het patent hebben, al verkrijgbaar zijn vanaf 35 euro. Dat het bijna 2 keer zo duur is dan nodig, dat gevoel heb ik niet bij de machines, maar als ik een Festool machine koop dan heb ik wel het gevoel dat het, mits Festool niet zo sterk drukte op de dealers, goedkoper zou moeten kunnen zijn. Op het FOG forum komen ze met allerlei leuke handige oplossingen om maar niet afhankelijk te zijn van dure accesoires (of om onmogelijkheden te omzeilen).

  Begrijp me goed, ik heb zelf diverse Festool machines (frees waar de fijnafstelling zo af en toe van losdraait, RO 90, Domino, CTL26 met best wel dure stofzakken) dus ik heb zeker geen antipathie tegen Festool. Ik heb echter regelmatig geen Festool gekocht (CS70 niet gekocht, Kapex niet, MFT niet) omdat ik eigenaardigheden ontdekte waarvan ik vond dat ze die voor dat geld echt niet mochten hebben. De recentie hierboven is dus naar mijn idee redelijk eerlijk want ook ik heb Festool in de garage staan, maar ook diverse andere merken. (Mafell, Protool, Makita, Bosch blauw en zelfs wat Aldi en Lidl )

  Mijn idee is in ieder geval dat elk merk goed is in bepaalde dingen en dat anderen weer goed zijn in andere dingen. Alleen Festool in de garage zetten staat dus enorm leuk maar ik ben er van overtuigd dat je op een dergelijke manier nooit van alles het beste in huis kan hebben. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet, als je het grijs groene gewoon leuk vind, so be it. Ik heb bepaald gereedschap zo weinig nodig (bijvoorbeeld mijn Schrobzaag) dat ik die gewoon ooit eens bij de Lidl heb gekocht. Spaarde me flink geld uit maar ik moet wel tegen een afwijkende kist aan kijken waar dat ding in zit

  Terugkomend op je vraag, is het puur commercieel dat ze Festool afkraken. Ik denk persoonlijk dat het juist niet commercieel is. Een potentiële klant luistert naar mijn idee beter naar gefundeerde kritiek dan naar geschreeuw. Lopen ze echt achter ? Soms wel, soms niet, het jammer is dat het vooral niet nodig is om achter te lopen. En ze vragen zeker de hoofdprijs voor hun producten. Wat mij bijvoorbeeld bevreemd, ze blijven de hoofdprijs vragen. Een product wordt op een prijs in de markt gezet en blijkbaar verouderd het nooit bij Festool want het blijft even duur (wordt zelfs duurder). Misschien dat ik me in dit laatste vergis maar ik ben me niet bewust van ooit enige prijsdaling omdat een product al een paar jaar oud was bij Festool....

 4. #4

  Re: Anti Festool bij webshops

  Ik koop al mijn machines bij Dirks machines in Beek, zij hebben wel een zeer goedlopende webshop ( www.toolnation.nl ). Hier kan iedereen festool machines en nog veeeeeeeel meer andere merken kopen. Ook de particulier.

  Ik heb zelf de OF1010 bovenfrees, de TS55 invalzaag en de EHL65 schaaf van festool en ben over alle 3 uitermate tevreden. al moet ik wel zeggen, zo'n dure machines had ik nooit aangeschaft als ik ze niet zoveel zou gebruiken. Zo ben ik nu aan het kijken voor een zware bovenfrees om o.a. trappen te frezen en sluitkommen van 3-puntsluitingen, van minimaal 2000 watt, dit zal zeer waarschijnlijk geen festool worden, puur om het feit dat ik ze niet supervaak nodig heb en het dan zonde vind om ff 1000 euro ex btw neer te lappen voor een machine die hier wat op de plank staat.

  Wat betreft de hoofdprijs vragen, dit is mij door 3 verschillende festool dealers verteld (destil Roermond, burghouwt Echt en Dirks machines in Beek), ze kunnen gewoon niks doen met de prijzen van festool, festool houdt gewoon vast aan de adviesprijzen, ze kunnen er vaak wel extra's bijdoen, zo zat er bij mijn OF1010 een 66-delige frezenset in systainer1 bij, en bij mijn TS55 2 geleiders van 140 en een extra zaagblad, en bij mijn EHL 65 zaten 2 extra schaafmessen. Dat mag dan weer wel, maar machines onder de adviesprijs verkopen mag dan weer niet.

 5. #5
  Senior Member
  Ingeschreven
  Apr 2008
  Locatie
  Nederweert
  Berichten
  1.169

  Re: Anti Festool bij webshops

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door nachtwacht
  ...

  Begrijp me goed, ik heb zelf diverse Festool machines (frees waar de fijnafstelling zo af en toe van losdraait, RO 90, Domino, CTL26 met best wel dure stofzakken) dus ik heb zeker geen antipathie tegen Festool. Ik heb echter regelmatig geen Festool gekocht (CS70 niet gekocht, Kapex niet, MFT niet) omdat ik eigenaardigheden ontdekte waarvan ik vond dat ze die voor dat geld echt niet mochten hebben. De recentie hierbovenniet commercieel is...
  Ik heb je quote ff ingekort, maar volgens mij sla je de spijker vol op de kop!

 6. #6
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jul 2011
  Locatie
  West-Friesland
  Berichten
  1.786

  Re: Anti Festool bij webshops

  Wat mij opvalt is dat b.v. het merk Mafell ook behoorlijk aan de prijs is met zijn artkelen, het zal best ook wel een kwalitatief goed merk zijn maar daar hoor ik niet over de prijs mopperen.
  Terwijl het wel bij de leveranciers op hetzelfde prijsniveau als Festool en Lamello artikelen zit.
  Wordt dit merk nog te weinig gebruikt of heeft dat een andere reden?
  Ik krijg hier ook de indruk dat het prijsbeleid door de fabrikant wordt bepaalt.

 7. #7

  Re: Anti Festool bij webshops

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Spaander
  Wordt dit merk nog te weinig gebruikt of heeft dat een andere reden?
  Ik krijg hier ook de indruk dat het prijsbeleid door de fabrikant wordt bepaalt.
  Mafell is ook naar mijn idee veel minder gebruikt tot nu toe. Dan heb je ook minder gezeur over de prijs. Mafell staat (nog) niet op het nivo (even daargelaten hoe de kwaliteit wel of niet is) dat iedere zichzelf respecterende klusser het ook wil hebben. Daar staat Festool wel (al of niet terecht) en dan heb je ook automatisch veel meer gezeur van mensen die het graag willen hebben en niet kunnen betalen of mensen die het wel kunnen betalen maar het eigenlijk teveel geld vinden voor de geboden kwaliteit.

  Mijn idee is, als je overal bij alle leveranciers dezelfde prijzen tegen komt, dan is er sprake van prijsbeleid bepaalt door de fabrikant / importeur. Als ze ooit zo populair worden als Festool kunnen we daar ook lekker gaan klagen

 8. #8

  Re: Anti Festool bij webshops

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door PBT
  Ik koop al mijn machines bij Dirks machines in Beek, zij hebben wel een zeer goedlopende webshop ( http://www.toolnation.nl ). Hier kan iedereen festool machines en nog veeeeeeeel meer andere merken kopen. Ook de particulier.
  Naja, ik noem specifiek Freessjabloon omdat ze er ook mee rondstrooien op hun eigen website, maar als je 1 op 1 met eigenaars of verkopers van andere zaken en webshops praat, hoor je vergelijkbare geluiden :P .

  Waar ze dan weer wel vaak naar verwijzen (bij o.a. dus Freessjabloon) is inderdaad Mafell, wat nog een trap duurder is. Ik krijg ook ergens het gevoel dat de aversie bij dergelijke bedrijven niet zo zeer zit in de kwaliteit van het gereedschap, maar meer de regels waaraan ze moeten voldoen vanuit de fabrikant (geen korting, e.d.).
  @ Nachtwacht: Vanuit gebruikers (pro's en serieuzere DHZers) lees je doorgaans juist veel goede dingen over Festool, het zijn, is mijn ervaring, voornamelijk de verkopers waar je dergelijke dingen verteld worden.

 9. #9
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.721

  Re: Anti Festool bij webshops

  Er zijn Europese regels die het de fabrikanten/importeurs verbieden de verkoopprijzen aan de eindgebruikers te bepalen. En volgens mij wordt die regeling niet strak toegepast. Het lijkt mij een beetje het kip-ei verhaal. Als je onder de prijs duikt krijg je een probleem met je toelevering dus als je wilt verkopen volg je de instructies van de fabrikant. Ik ben geen jurist dus de werkelijkheid kan iets genuanceerder zijn. In Amerika heb je ook vaste prijzen voor Festools al liggen die een flink stuk lager dan in Europa. Er zijn gebieden waar het prijspijl nog een stuk hoger ligt dan in Europa zoals Zuid-Afrika en Australie.
  Aan een kant heb ik begrip voor vaste prijzen als ze niet al te hoog zijn. Dan moeten bedrijven zich onderscheiden door service. Aan de andere kant kunnen prijzen, die door de detaillisten worden bepaald, leiden tot stunten oftewel verkopen onder de inkoopprijs. Dan legt de concurrent het loodje en ontstaat er een monopolie. Dan bepaald de detaillist de prijs en het service-niveau. Het zijn zwart/wit scenario's maar het geeft wel een beetje m'n tweeslachtige standpunt weer. Hier in Amerika, the land of the free, kan je goed zien waar het laatste idee toe kan leiden. De banken en de medische/farmaceutische stand maken de centjes en het volk heeft het maar op te hoesten. Er is geen vorm van concurrentie in die gebieden. Maar je hebt het elke dag wel nodig.
  M'n kwaliteitsgereedschap is van Festool en tot op heden ben ik er erg tevreden over. Behalve een losgetrild boutje van het tafelblad van de MFT, dat gratis vervangen werd, heb ik geen problemen van welke aard dan ook.

 10. #10

  Re: Anti Festool bij webshops

  Hallo allemaal, sommige van jullie kennen me en sommige niet dus hier een kleine introductie als het mag, zo niet dan hoor ik het graag. Ik probeer het kort te houden maar ik vrees dat dat niet lukt met alles wat ik hierboven lees.

  Introductie:
  Super ingekort: Ik ben 7 jaar geleden begonnen met partijen gereedschap te kopen en verkopen op marktplaats, voornamelijk om mijn eigen gereedschap goedkoper te maken, want ik wil alleen het beste. Ik ben een perfectionistisch en altijd opzoek naar beter. Vorig jaar mijn leven omgegooid en 100% hier voor gegaan. Ongeveer 2 jaar geleden begonnen op internet met FreesSjabloon uit o.a. onvrede over bestaande winkels en webshops en verkopen van mijn eigen freessjablonen. Ik doe en zie dingen anders dan anderen (zit zelfs in mijn naam) en ben eigenwijs zoals sommige hier het al opmerkten. De site liep meteen als een trein maar ik wil meer dus werd het tijd voor compleet vernieuwende en vooruitstrevende webshop, deze uiteraard professioneel laten bouwen. Tuurlijk met een nieuwe naam daar de oude de lading niet meer dekte zoals mijn klanten al opmerkte. Dus een nieuw avontuur met: GereedschapPro. Ik zal daar niet verder over uitweiden.

  Anti Festool:
  Ja en nee. In het mega kort Festool ik ben niet tegen Festool ondanks wat ze me de afgelopen jaren door hebben laten maken, dat is echt niet normaal. Ze leggen me zelfs dwangsommen op en de rest zal ik jullie besparen. Uiteraard heb ik daar HET advocaten kantoor opgezet: Moszkowicz en toen was het snel over. Daarna zijn ze nog meer druk gaan zetten om mijn leveranciers en inmiddels kan ik het lastig krijgen. Voor vele dingen heb ik betere alternatieven maar goed, mensen met een groene waas voor hun ogen zijn lastig te overtuigen, ik kan het weten want ik was er ook zo een.
  Jaren lang was ik overtuigd dat Festool het beste op de markt was en misschien waren ze dat ook wel maar de laatste tijd vind ik betere merken en Festool laat steken vallen. De nieuwe Carvex is een flop, dat vinden ze zelf ook, ze moesten snel wat uitbrengen want de Mafell P1 decoupeer won teveel terrein. TS55.. tja prima zaag tot 30mm en je moet van zaagsel houden, afzuigen doet hij niet. Schuurmachines zijn waanzinnig! Kapex ook super, maar als ik zeg dat de kapex een groene laser had moeten hebben zodat je die buiten wel ziet en een betere afzuiging kunnen ze daar niet zo goed tegen.
  Ik zie overal product verbeteringen, deels omdat ik perfectionistisch ben, een halve opleiding industrieel product ontwerpen heb gedaan en heel handig ben, maar ze staan er niet voor open en zijn zelf altijd een beetje ‘vijandig’. Ik zie het verkeerd of ik gebruik het verkeerd etc.
  Zo ook op de Hardenberg beurs: Ik dacht lekker ff te babbelen over de nieuwe TS55 R (ik noem hem TS55 refurbished (opgelapt) of hij nu wel door een hardhouten deur kan zonder vast te lopen, krijg ik te horen dat ik de zaag verkeerd gebruik. Je moet het met een 28 tands doen EN de TS55 is een platenzaag dus niet gemaakt voor deuren. Ik zeg: er bestaan ook 40mm platen: stilte.. en waarom maken jullie hem dan niet tot 35mm i.p.v. 55mm… stilte..
  Festool: Sander er komt een tijd dat je Mafell voor Festool (zie mijn grappige actie) gaat inruilen en toen liepen ze weg.. funny toch?
  Op het FOG forum was ik na 3 dagen eraf geknikkerd. Er is daar een topic over wat zou je willen verbeteren aan de TS55.. open deur… dus ik meld: neem de Mafell MT55 en kijk of je die kan verbeteren.. 1 dag later.. exit, IP geblokt. Ik hoop dat ik het hier langer volhou!
  Meest grappig is dat bijna alle unieke dingen die Mafell MT55 heeft, Festool gewoon gekopieerd heeft op hun nieuwe opgeknapte TS55R, koste ze wel 2,5 jaar om het te doen maar goed.
  Op de beurs naar hun demo aan het kijken en de demo man vergist zich dus in het nieuwe diepte instelling streepje (staan er 2 op dus ook niet heel duidelijk of hij werd nerveus van mij) en zaagt de plank verkeerd door..
  En ja ik zou nog steeds dealer van Festool willen worden want ze maken veel goede producten en de missers die ze nu hebben zullen ze snel verbeteren. Zou nog sneller gaan als ze open stonden voor verbeteringen maar goed alles op zijn tijd.
  Protool:
  Ook bij Protool weten ze wie ik ben (en stel me altijd netjes voor) maar met hun kan je wel leuk praten en feedback geven, leuk open bedrijf, zo raar dat ze broer en zus zijn. Binnen kort fuseren ze samen naar 1, ik hoop dat ze de goede dingen van elkaar overnemen.

  Prijsbeleid:
  Tja lastig onderwerp. Iedereen geeft korting, vooral in fysieke winkels. Festool onderving dat door 2 jaar extra garantie te geven als je de garantie papieren opstuurde met de bon, handig controle systeem. Wel in strijd met de Europese wetgeving want alles met een snoertje heeft 2 jaar mits particulier gekocht, Festool heeft dit sinds kort gelukkig ook aangepast.
  Korting geven: De meeste dealers geven gewoon een credit bon, zetten een zogenaamde inruil machine erop of geven accessoires weg. Op internet is het lastig voor online winkels alles is daar open en bloot en Festool wil koste wat het kost alles hetzelfde hebben, wat ook in strijd is met de Europese wetgeving maar goed, het geeft wel rust in de markt. Kijk maar naar Makita, Panasonic en Dewalt, die merken worden afgeknald en daar hebben ze erg last van, al doen ze het ook zelf maar goed dat laat ik ff rusten. Festool heeft een mega boete gekregen in Duitsland voor hun horizontale prijsbinding hoeveel weet ik helaas niet. De NMA in Nederland doet er niks aan die zijn lui.

  Negatief:
  Tja dat zou kunnen, ik flap er soms iets te veel uit en zou wat politiek correcter moeten zijn maar aan de andere kant moet dat? Ik ben mezelf en het is mijn mening, die overigens wel gestaafd is op ervaring. Ik mag dan wel geen timmerman of bouwvakker zijn (en zeker geen tekstschrijver/taalkundige) maar ik ben rete handig en zie overal verbeteringen. Bijna elke machine die ik niet ken en ga verkopen is de eerste die binnen komt voor mij zelf. Spelen, testen en ermee werken zodat ik klanten goed kan adviseren, ja ik weet het ik ben raar.
  Ik ben al jaren aan het verbouwen en doe bijna alles zelf. Want meestal als ik het laat doen bevalt het me niet dus doe ik het zelf over… mijn machines zijn meestal ook beter waar aannemers mee komen aanzetten maar dat zullen de meeste hier wel herkennen :lol:

  Andere shops:
  Toolnation is oké, ze hebben heel veel op hun site staan. 3x raden wie zijn idee het was en wie de site heeft ontwikkeld, ontworpen en geregeld heeft , maar goed, de huidige site heb ik helaas mijn stempel niet kunnen opzetten.

  En daar is die dan: Mafell
  Diverse keren bij Mafell geweest, in de fabriek, training en de beurzen, demo tegenwoordig op beurzen ook voor ze. Op Rotterdam hout 2 hele dagen, vrijkaarten iemand? ff mailen. Ze doen het daar anders, zijn super vriendelijk, vraag maar aan mijn 21 klanten die ik mee genomen heb naar Nürnberg voor 2 dagen op de beurs. Open en eerlijk.
  Als je goede verbeterpunten aanbrengt schrijven ze het op en nemen ze het mee, wauw. Zelfs een potje stevige discussie gaan ze niet uit te weg en nemen het mee. Bijna elke machine van Mafell is superieur aan die van Festool, veel innovatiever en meer nagedacht. Dit klinkt als verkopers praatje wat ik zeker niet ben, maar geloof me niet en probeer het zelf. Je mag de meest verkochte machines van Mafell 30 dagen gratis proberen en lees anders de klanten reviews… hoe makkelijk kan ik het maken?

  Ongetwijfeld levert dit allemaal veel discussie op en misschien moet er een aparte topic komen, dingen anders verwoorden of wordt ik gebanned. Links heb ik bewust niet geplaatst. Hou het netjes en eerlijk, dat doe ik ook en anders mail me of moderators pas de tekst aan waar jullie nodig vinden.
  Groeten en fijn weekend, Sander.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top