Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 3 123 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 23
 1. #1

  Question ongelukken tijdens werkzaamheden?!?

  Hallo allemaal,

  Pas geleden heb ik mijn duim open gehaald aan een bijna stilstaande tafelzaag (tja ik weet, het was een domme actie) maar ik vroeg me af of er meer mensen zijn die wel eens een ongeluk heeft gehad tijdens werkzaamheden, varierend van grote splinters tot bloedspetters op de cirkelzaag!

 2. #2
  Door een pvc einddop boren.
  en ik wist van de vorige keer dat als de boor er doorheen schiet hij de dop meepakt.
  dus boor op slipstand en dop goedvasthouden.
  Dus ik de dop goed vast houden in mijn hand en boren maar.
  wat kon er mis gaan.
  boor schiet door de dop en snijdt in mijn hand.
  niet diep maar wel pijnlijk.
  les voor de volgende keer.
  houdt je handen uit de buurt van de boorrichting

 3. #3
  Ooit een paar mm van m'n duim af door de cirkelzaag... Te klein hout zagen en eigenlijk al weten dat het niet verstandig is om dat zonder duwblokje te doen...
  Ook wel eens bij de kettingzaag met de hand langs de zojuist geslepen ketting geschaafd (stilstaande ketting gelukkig) Dan heb je dus ook een paar flink bloedende krammen in je hand staan.
  Verder nooi wat ernstigs gehad, gelukkig!

 4. #4
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jun 2010
  Locatie
  H.I. Ambacht
  Berichten
  458
  Yep, afgezaagd stukje duim omdat ik "even snel" een stukje vulhout nodig had, een verbrijzeld vingerkootje door gebruik van een houtdraaibeitel die eigenlijk niet voor die functie geschikt was (hij brak samen met mijn vinger) omdat de goede beitel op dat moment bot was en ik haast had...en tal van andere minder destructieve ongelukjes die je wel aan het denken zetten.

  Wijze lessen maar wel een pijnlijke manier om met 2 benen op de grond gezet te worden, "even snel" en "haast" zijn de perfecte ingrediënten voor ongelukken, ik denk dat iedereen dit wel eens meemaakt of meegemaakt heeft.

  Groeten,
  Patrick

 5. #5
  bedankt voor de reacties, helaas komen te veel dingen me te bekend voor...
  Uiteraard zijn meer reacties altijd welkom

 6. #6
  Senior Member
  Ingeschreven
  Mar 2014
  Locatie
  midden tussen de noorse sparren
  Berichten
  1.111
  Heel lang geleden accu leeg van mijn schroefmachine. Wilde toch verder met de klus, dus het bitje in de boormachine. Draai je al te snel een hoog toerental schiet het bitje uit de schroef en boort in mijn vinger.
  Heel pijnlijk, maar gelukkig geen blijvende schade.

 7. #7
  Goedenavond allemaal,

  Deze openhartigheid over zelf meegemaakte ongelukjes en blunders lijkt mij een prima aanleiding om een nieuw forumthema aan de al bestaande lijst toe te voegen: Veiligheid.
  Hier kunnen dan alle aspecten die hieraan gerelateerd zijn worden ondergebracht. Of het nu elektrisch - of handgereedschap betreft of werken op hoogte, zware gewichten, vul maar in. De gedachte is dat een gewaarschuwd mens voor twee geldt maar met een nuttig gebruikt forum bespaart het mogelijk veel meer dan twee mensen een onfortuinlijke herhaling van wat een ander overkomen is.
  Ik ben benieuwd of meer mensen dit een zinnige aanvulling vinden en wellicht dat dan de moderators dit item kunnen toevoegen.

  Veilige Kerstdagen en een gezonde jaarwisseling!

  Balkensplinter

 8. #8

 9. #9
  Dat zijn toch wel de ongelukken waar je nachtmerries van krijgt, uiteindelijk wel goed gekomen met de vingers? Ik kende iemand die enigsins hetzelfde over kwam en daarna zn vingers moest laten amputeren omdat er een zeldzame bacterie in de wond zat die levensbedreigend was...

 10. #10
  Er loopt al een topic maar wil mijn blunder wel even delen. Stond tegen een boom te pissen en per abuis deed ik de boom terug in mijn gulp. Puur een inschattingsfout. Gevolg dat een zijtak een behoorlijk diepe kras in mijn lies maakte.

  Voordat....neem het werken met machines BLOED serieus maar ..

  ongelukken
  vinger er bijna


  Laatst gewijzigd door Huib; 16-12-14 om 00:23.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top