Wie is Slop ?

slop

Nieuw lid
27 sep 2019
2
0
Hallo mede hout liefhebbers, ik wil mij even kort voorstellen.

Ik ben Jakob, 53 jaar jong, woonachting in het hele hoge Noorden van het land en ons gezin bestaat uit echtgenoot en 2 jongens van 18 en 19 jaar.
Ik heb o.a. een bouwkundige opleiding gevolgd en in mijn jeugdjaren wat zakgeld verdient bij de plaatselijke timmerbedrijf. Maar voor mijn werk verder niet met mijn handen mooie "houtdingen" gemaakt, maar mijn werk is nog altijd wel bouwgerelateerd. Wel in 1993 een oude schoolmeesterswoning gekocht, bouwjaar 1902. (woonkamers van oorsprong voorzien van lambrisering, panelen, houten blinden, zit vensterbanken ect. maar in de jaren `70 alles weggehaald, tja doodzonde).
Het hele huis hebben we verbouwd en in oude glorie hersteld, en uiteraard prachtig om te doen en te maken/herstellen die houten versieringen in de woonkamers. Hier heb ik heel veel plezier aan beleefd. In deze tijdsperiode hebben we een verzameling gereedschap aangeschaft, want uiteindelijk goedkoper en ook meer voldoening gaf. Er moest bijvoorbeeld een nieuwe trap komen, bij de aannemer koste dit 2000,= gulden. Ik kocht een metabo bovenfrees + alle hout voor totaal 1000,= en maakte de trap zelf. In de jaren na de verbouwing zijn de machines bijna niet meer gebruikt, te veel andere dingen. Nu de kids zo goed als zelfstandig zijn komt er o.a. weer wat meer tijd. Vorig jaar hebben we een hele kleine oldtimer caravan gekocht. Hier wil ik een compleet nieuwe keuken/inrichting in maken, en jahoor, mijn oude hobby/liefde komt weer bovendrijven: lekker werken met hout. De eerste ruwe schetsen voor de keuken staan al op papier, en de eerste machine aanschaf is ook al weer gedaan: een mooi klein/compacte zaagtafel (ja want de oude is ooit verkocht ivm "in de weg staan") te weten een Bosch TGS 635 met een gunstige prijs/kwaliteitsverhouding waar ik mij eerst prima mee kan vermaken. (Hornbach €350,=, incl. onderframe)
Bij toeval kom ik dit forum tegen en al "even" aan het lezen geslagen, oftewel hele avond computer op je schoot :)

Wat een berg aan informatie en kennis op dit forum waar ik nog veel van kan leren, en ik ga hier af en toe ook mijn ervaringen en klusjes posten.

Groeten, Jakob
 

Danny1984

Actieve deelnemer
16 mei 2017
692
37
Leeuwarden
Welkom Jacob, je gaat hier veel ideeën opdoen.

De mensen zijn je altijd bereid te helpen met een vraag.

Succes nog.

Gr Danny
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.