Weer aan de slag als meubelmaker/interieurbouwer

  • Hallo {username}, je postbus van het priveberichten systeem loopt vol.

faceinacrowd

Actieve deelnemer
1 nov 2011
43
0
Wellicht dat 't topic hier niet goed staat, maar het volgende zou ik willen weten...

Ik heb ruim 6 jaar in de meubel/interieur branche gewerkt. Nu na 10 jaar in de telecom gezeten te hebben, en 34 ben, wil ik weer terug... Ik ben MBO niveau 3 geschoold als meubelmaker/interieurbouwer.

Nederlanders, en miss ook Belgen, praten niet makkelijk over hun verdiensten. Toch zou ik willen weten wat ik kan vragen tegenwoordig als meubelmaker/interieurbouwer. Het bedrijf waarmee ik praat gebruikt de CAO meubelindustrie, alleen hierin staan loonindicaties t/m 24 jaar.

Wie durft hier, danwel per PB, 'n indicatie door te spelen van wat hij/zij verdient momenteel, of kan een bandbreedte aangeven waaraan ik zou kunnen denken?
 

Anonymous

Actieve deelnemer
3 jan 2008
358
0
Als ik jou was zou ik een andere richting kiezen.
Door de economie zijn er veel bedrijven gestopt of omgevallen.
De vraag naar bepaalde producten is gehalveerd,en de rest wordt voor bodem prijzen aangeboden.
De prijzen staan onder druk,dus ook de lonen.
Reken maar uit.

Er wordt 5 tot 6 x per week gebeld door mensen die werk zoeken,of door uitzend buro,s die mensen
aanbieden tegen bodem prijzen.
ZZP-jers bieden zich aan met 35% vergeleken met vorig jaren.

Ik wens je succes uiteraard,en per regio kan het schelen denk ik.

ICT is nog een groei markt...............


:arrow:
 

faceinacrowd

Actieve deelnemer
1 nov 2011
43
0
Dank voor het overbrengen van je bezorgdheid, maar het bedrijf waar ik aan de slag wil heeft zich vrij breed gespecialiseerd en veel vaste klanten en contracten. Juist niet alleen meer meubels en interieurs, erg jammer nl, maar ook logisch om -net wat jij ook aangeeft- je kop boven water te houden...

De ICT (in mijn geval binnen de telecom/internet branche) heeft mijzelf een burnout van 1,5 jaar gebracht na flink wat carriere. Ik ben als mens meer gemaakt lekker fysiek bezig te zijn -en eigenlijk geldt dat denk ik in de kern voor ieder mens- vandaar ook de switch.

Maar 't blijkt tot nu toe wel idd dat mensen niet happig zijn op 't delen van hun verdiensten, ook niet per PB, jammer..
 

bjorn

Post veel
14 aug 2009
755
0
Twente
Hallo,

Als kleine zelfstandige in de bouw weet ik niet wat een interieurbouwer verdient.
Als je lid bent van een bond, CNV of FNV bv, dan kun je het daar zo opvragen.
Er zit natuurlijk ook verschil in wanneer een bedrijf je vraagt om bij hen te komen werken of wanneer je zelf ergens solliciteert, hoe graag ze je willen hebben dus.
Ook zit er verschil in loon per regio waar je woont, waar ik woon, in Twente, liggen de lonen minder hoog dan in het westen van het land bv.

Mvg, bjorn
 

EvdL

Actieve deelnemer
14 sep 2011
193
0
Eemnes
Zelf zou ik kijken wat ik nodig heb om rond te komen.
Het maakt n.l. niet uit wat je verdiend, aan het eind van de maand is het toch weer op.

Ik heb voor mezelf besloten dat ik wil werken met plezier dat is me veel meer waard dan een top salaris.
Toevallig zit ik nu al 20 jaar in de telecom en mag gelukkig naast mijn werkzaamheden beurzen regelen en stands ontwerpen / maken zodat ik heerlijk mijn ei kwijt kan waar ik ook nog een salaris mee verdien waarvan ik goed kan rondkomen.
Standaard zeg ik tegen jongens/meisjes die bij ons stage lopen :"zorg dat je plezier hebt in je werk, en dat je genoeg verdient om rond te komen. Dan hou je het vol tot je pensioen.

Als ik nog de kans zou krijgen om meubelmaker oid te worden en ik zou van het loon rond kunnen komen dan zou ik het direct doen !!!
 

Pano

Nieuw lid
10 dec 2011
1
0
Ik zie dat 't een oud topic is maar toch mijn reactie...

Ik ben meubelmaker, 4 jarige opleiding hout- en meubeleringscollege, ongeveer 8 a 10 jaar ervaring en verdien 2500 bruto en 1650 netto. Bruto weet ik niet zeker maar 't netto bedrag wel.
Ik weet dat ervaring en opleiding heel belangrijk zijn voor een baas om je salaris te bepalen.

Ik hoop dat je er wat mee kan.
 

Guus'56

Actieve deelnemer
9 jan 2012
63
0
Apeldoorn
Ondanks dat het topic al wat ouder is, wil ik toch reageren. Het is natuurlijk heel mooi om werk te doen, waar je hart ook ligt. Echter als je al 20 jaar in de ICT zit en je vooruitzichten zijn goed, zou ik zeggen: blijf zitten waar je zit. Als je in deze slechte economische omstandigheden van baan gaat wisselen weet je nooit hoelang dat goed gaat! Je hebt nu waarschijnlijk zekerheid van inkomen, vast meer dan 1650 euro netto. Ik heb jaren geleden ook voor een dergelijke keuze gestaan maar ben gebleven en heb me leren uitleven in m'n (hout)hobby. Veel meubels gemaakt in m'n vrije tijd wat ik gelukkig steeds heb kunnen bekostigen doordat ik altijd vast werk heb gehouden. Het is een keuze waar ik nooit spijt van heb gehad.
 

doener

Actieve deelnemer
22 dec 2011
53
0
Eindhoven
Beste Guus, blijven zitten waar je zit, dat kan als je inkomen en zekerheid prevaleert boven een baan waar je , ondanks dat je goede toekomstperspectieven hebt, enorm de balen van hebt. Daarnaast is het de keuze om voor een baas te blijven werken of zelfstandig aan de slag te gaan iets compleet anders.
Ik spreek uit ervaring. Volg je hart en je gevoel, maak op basis daarvan de juiste keuzes en dan komt de rest ook.
 

cracktor

Actieve deelnemer
27 jan 2011
105
0
Amsterdam
www.artwooddesign.nl
Is er op dit moment nou veel of weinig werk? Ik hoor wisselende verhalen namelijk.

Als het goed gaat haal ik over 3 maanden mijn diploma niveau 3 meubelmaken.. Ik ben dan 30 :p
Zou graag wat tips en suggesties willen horen van mensen, wat voor werk is goed om te beginnen?
Ideaal zou een mix zijn van voor een baas/ uitzendbureau werken en langzaam aan voor jezelf beginnen.
 

coonman

Actieve deelnemer
1 jan 2012
132
0
Almere
Zit zelf al ruim 25 jaar in de automatisering, en ja daar gebeuren dingen die de werk zekerheid nu ook niet verhogen.
Ben zelf aan het kijken gegaan of ik iets met hout, kan gaan doen.

Ik heb gekozen om naast mijn bestaande werk een bedrijf te gaan starten, zit nu in de opstart fase, en wie weet genereer ik straks genoeg dat ik minder kan gaan werken, of het gewoon naast mijn werk blijf doen.

Het zijn inderdaad moeilijke economische tijden, maar ik ga uit van het standpunt waar een wil is is een weg, en ik denk dat een goed onderzoek van de markt nices bloot legt waar je misschien en boterham kan verdienen

Denk dat GBV een goede instelling is

Greetz

Rene

Ps. GBV staat voor gezond boeren verstand
 

Guus'56

Actieve deelnemer
9 jan 2012
63
0
Apeldoorn
Klopt, Doener. Het leven bestaat uit keuzes maken......Of je de juiste keuze maakt, blijkt meestal pas achteraf. Ik kan ook alleen maar spreken vanuit mijn eigen ervaring. Ik wens Faceinacrowd in ieder geval veel succes!!
 
Als je op het moment van beslissen voor je eigen idee de beste of meest juiste beslissing hebt genomen hoef je je achteraf niet voor het hoofd te slaan als blijkt dat een andere beslissing misschien beter geweest was. Dat maakt het leven een stuk simpeler. In de toekomst kijken kan niemand dus daar hoef je je ook niets van aan te trekken.
 

faceinacrowd

Actieve deelnemer
1 nov 2011
43
0
Werk inmiddels alweer bijna 3 maanden bij mijn laatste werkgever, voordat ik de IT in ging. Het bevalt mij enorm goed en voel me als n vis in t water :)
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.