Video: Zelfgemaakte Automatische Zaagtafel

city17

Actieve deelnemer
15 apr 2018
253
4
Groningen
Leuk filmpje van een Noor die een mooie automatische zaagtafel zelf heeft gemaakt. Via een touchscreen kan hij de parallelgeleider exact instellen en de hoogte en hoek van het zaagblad bepalen.

 

klusrob

Post veel
27 jun 2011
840
303
Omgeving Eindhoven
Hij heeft nog een video op zijn kanaal staan van een freestafel met automatisering. Meerdere kleinere freestafeltjes die hij kan uitklappen naast de hoofdtafel. Ook erg knap bedacht en misschien iets beter toepasbaar om zelf in elkaar te knutselen...
 

city17

Actieve deelnemer
15 apr 2018
253
4
Groningen
Deze zaag is inderdaad niet echt makkelijk haalbaar voor de gemiddelde hobbyist. Naast dat het ingewikkeld is om te maken gebruikt hij ook veel onderdelen die vrij duur zijn om nieuw te kopen. Hij had ze liggen (ook van z'n werk geloof ik), dus hij heeft er niet veel geld voor nodig gehad, maar anders wordt het al snel vrij prijzig.

Voor de geïnteresseerden, ik heb er ook nog een artikeltje over geschreven, die vind je hier. Staan een paar details in die niet in de video vermeld worden (heb ook nog even contact met de maker gehad via de mail, erg vriendelijk, zie ook de vele comments die hij beantwoordt op youtube).
 

karangetang

Actieve deelnemer
17 mrt 2015
328
3
Zeist
Ik hed de goede man een mailje gestuurd omdat ik geintereseerd ben in de screenset die hij voor Mach3 gemaakt heeft maar tot nu toe gen reactie

Het zou mooi zijn als dat verkrijgbaar is wil er ook best wel wat voor betalen
Je hoeft natuurlijk niet alle functies gelijk te gebruiken. Ik zou al blij zijn met de langsgelijder besturing .
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.