Verschillen tussen type schuurmachines

  • Hallo {username}, je postbus van het priveberichten systeem loopt vol.

marco

Actieve deelnemer
30 mrt 2009
180
0
Er zijn verschillende soorten schuurmachines, maar wat zijn de verschillende eigenschappen/toepassingen? Je hebt bv een delta, excentrisch, rotatie, vlakschuurmachine en bandschuurmachine.
 

zuma

Post veel
20 jan 2009
974
0
Gouda
Schuren doe je op verschhillende momenten (toepassingen), ik noem er een paar om een indruk te geven:

Verwijderen van verf en lak. Dat kan met branden en krabben en schuren maar dat kan ook alleen schurend. Daar zijn rotatie schuurmachines erg sterk in. Wel op harde ondergrond want op zacht hout schuur je zo deuken erin. Doe je branden en krabben dan kan je daarna het hout opschuren (alle verf en lakresten verwijderen uit de nerven) met een excentrische, deze graaft zich minder snel in en heeft toch nog een redelijke afname kracht.

De rotatiemachine laat een sterk zichtbaar patroon achter, ook de excenter laat een patroon achter maar in veel mindere mate.

Deze patronen kan je goed verwijderen met een vlakschuurmachine. Verder is een een klein vlakschuurmachientje met heel fijn schuurpapier wel fijn voor het schuren tussen verflagen. Hoewel je dat net zo goed met de hand en een blokje kan doen.

Schuurmachientjes zoals een delta zijn meer bedoeld voor moeilijke hoekjes en werken eigenlijk het zelfde als een vlakschuurmachine. je hebt hele grove delta's die ook redelijk kunnen verwijderen maar die schuren dan weer niet fijn.

De bandschuurmachine is er weer voor het verwijderen van overtollig hout en andere grove activiteiten, Ze zakken snel in de ondergrond. Met een schuurraam echter kan je ze ook gebruiken om een verlijmd blad vlak te maken.
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.