vaas in appel

Leo Van Der Loo

Post veel
13 apr 2014
1.494
407
Atikokan Ontario Canada
Als je hout kookt word het lignum dat de hout cellen aan elkaar houd meer als een dikke stroop, en de hout cellen/bundels kunnen dan langs elkaar schuiven, heel voornaam als je hout wilt buigen.

Het water moet volop koken over de hele lengte van de kook tijd.

Een houten schaal kook je minstens 1 uur, en als het dikker hout heeft, dan kook je het een (1) uur per 25mm dikte, langer schaad niet, wel moet je het hout in het water af laten koelen, neem het er niet uit tot het afgekoeld is.

Hout verkleurd wel, maar meestal alleen het buitenste dunne laagje van het hout.
 

Erich Kinkelaar

Nieuw lid
26 mei 2016
5
0
Hoi Jurriaan. Wederom schitterend vaas. De foto van de schaal die ik bijgevoegd heb, daar is het glas rechtstreeks in geblazen en heb ik later de schaal weer geschuurd om de brandvlekken weg te halen. Groet Erichappelschaal.jpg
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.