Uitlijnen zaagtafel

  • Hallo {username}, je postbus van het priveberichten systeem loopt vol.

Jean

Nieuw lid
29 mrt 2010
5
0
Ik heb een Robland X31 (groene machine, ongeveer 15 jaar oud). Het is een machine met de kleine rolwagen die over een dubbele staaf loopt. Hoewel de dwarsgeleider haaks op het zaagblad stond, kreeg ik geen rechte hoek gezaagd. Ik had de indruk dat dit kwam doordat de geleider niet parallel liep met de zaagtafel. Ik heb twee uur zitten de prullen om dit goed te krijgen (nu heb ik een haakse hoek). Het probleem is dat hier geen regelschroeven opzitten. Als je de vier bouten losdraait, zakt de geleider naar beneden. Is er misschien een procedure om dit eenvoudig in te stellen?

Jean
 
A

Athanor

Guest
Ik weet niet precies welke machine je bedoelt, maar hieronder geef ik je een link van een amerikaan die een enorme hoeveelheid kennis over de instellingen van de Robland heeft verzameld. Dat geeft een goede start om je problemen op te gaan lossen. Probleem bij de Robland is wel dat hoe meer schroeven je losmaakt hoe groter je probleem kan worden :(

http://web.hypersurf.com/~charlie2/X31/X31.html

Daarnaast is er ook een zeer uitgebreide informatiebank van de Robland discussiegroep:
http://groups.yahoo.com/group/RoblandX-31/


Succes!
Fons
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.