Te koop: Een Electra Beckum BAS315/4 lintzaag, wegens upgrade

Status
Niet open voor verdere reacties.

EdP

Post veel
4 jan 2016
877
154
Steenbergen, Noord Brabant
Na de Dewalt 745, nu ook de lintzaag in de verkoop omdat ik ga upgraden. En als er iets nieuws in de planning zit, moet er eerst ruimte worden gemaakt.
Het gaat om een EB 315/4 lintzaag. De zaag werkt prima en ziet er nog netjes uit -zie de foto's hieronder:
IMG_0371.jpg
Het onderstel is zelfbouw, staat op twee draaibare en twee vaste wieltjes. Er zit een grote lade in voor rest stukjes hout. Die heb ik een tijd geleden gemaakt om o.a. de werkhoogte (voor mij - 175 cm groot) goed te maken.
Voor de puristen onder ons heb ik het originele stalen onderframe er nog bij.
IMG_0372.jpg
Het type plaatje.
IMG_0374.jpg
Er staat nu een 6 mm Tuff lint op, bijna niet gebruikt dus nog lekker scherp. Er komen nog 3 grove linten mee, allen van Tuff, waarvan 1 gebruikt voor nat hout - de andere 2 zijn nagelnieuw.
De langsgeleider zit er niet bij. Ik heb dat altijd met een balkje en twee lijmklemmen gedaan, dat werkt ook. de as voor de lintspanning is krom, maar funktioneert nog prima.
Het klepje op de schakelaar dat als noodstop fungeert is er voor mijn tijd afgebroken. Aan de onderzijde van dat gele kastje zit een contra stopcontact, waar je de ene kant van een verlengsnoer in steekt voor de stroom voorziening.
Vraagprijs voor het geheel: € 280,00 - op te halen in Steenbergen (Noord Brabant).
Hij is niet heel groot, maar wel loojig (pakweg 60-70 kg). Max. zaaghoogte is ongeveer 180 mm. Dat heb ik er ook al mee gezaagd en dat kan ie prima aan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.