stofmasker

  • Hallo {username}, je postbus van het priveberichten systeem loopt vol.

David87

Nieuw lid
17 dec 2018
8
0
hoi hoi forum leden,


Ik ben eenbeginnende houtbewerker en heb een vraaf over een stofmasker.

Bij hetminste stof in mijn neus heb ik in no time 2 weken sinusitis en dat is niet gezellig.
Daarom ben ikopzoek naar een goedstofmasker, echter ik draag een bril en die mag natuurlijk niet aandampen met het maker.

Welk masker gebruiken jullie en ben je er tevreden mee?

Groetjes
David
 

Superkees

Post veel
17 aug 2017
952
41
Tsja. Zonder is prettiger. Maar de variant die ik heb, is volledig siliconen. Nergens dus harde delen. Ik vind het wel goed te doen.
 

woody

Actieve deelnemer
10 dec 2008
246
0
Oss
ik heb deze:
https://stofmasker-shop.nl/3m-halfg...rganic&utm_campaign=autocomplete&utm_term=650

Bevalt erg goed, zeker de snelsluiting op de neus maakt even gauw praten zonder het hele masker af te zetten een stuk simpeler. Beslaan van de veiligheids bril heb ik geen last van, wel condensatie in het masker waardoor er af en toe een druppeltje condens uit het masker valt.

Als je dit absoluut niet wil moet je haast wel voor een volgelaatsmasker gaan met aanblaasmotor. Heb zelf de https://stofmasker-shop.nl/scott-proflow-compleet-pakket-met-fh31-masker.html
Heb hierbij geen last van condens en het is lekker koel in de zomer door de luchtstroom. maar ik merk dat ik hem vaker laat hangen dan dat ik hem opzet omdat het voor ''even'' wel een ''hoop'' werk is.
 

yoek

Actieve deelnemer
19 jul 2013
203
1
Oisterwijk
Zoals wel meer mensen hier, heb ik een 3M stofmasker. Ik heb deze: https://stofmasker-shop.nl/product_info.php?products_id=174 Het uitblaas ventiel zit aan de voorzijde en blaast naar beneden. Ik gebruik het in combinatie met een veiligheidsbril en heb vooral last van stof op mijn bril bij het frezen.
Ik snap het even niet, gebruik je dit voor gas en stof, of alleen voor stof (P3)? Als je dit alleen voor stof gebruikt,welke filters pas je dan toe?
 

SDG

Actieve deelnemer
29 nov 2018
130
1
't Gooi
Bel even met stofmaskershop.nl, dan leg je je situatie uit en wat voor werkzaamheden je verwacht te doen en ze geven je goed advies. Dus geen verkooppraatje. Bij mij kwam er namelijk een goedkopere oplossing uit dna ik zelf op het oog had. Dit is typisch een kwestie van vraag het 100 mensen en je krijgt 100 keer een ander antwoord. Ikzelf heb gekozen voor een halfgelaatsmasker met goede P3 filters voor bij het schuren/zagen/frezen en bij het schuren van verf of andere met chemicaliën behandelde materialen voeg ik hier een gasfilter van de hoogste klasse aan toe. Voordeel: maximale bescherming, nadeel: je bent iets sneller uitgeput omdat het ademen toch zwaarder gaat. Verder nergens last van behalve een schone neus. :)
 

Joop van M

Actieve deelnemer
22 apr 2017
267
9
Geldrop
Je kunt zowel voor gas en stof gebruiken. Dit is afhankelijk van type filter die je op masker vastzet. P3 filter is geschikt voor houtbewerking zoals zagen, schuren, draaien, etc. https://stofmasker-shop.nl/stoffilter-p3-2135-bajonetaansluiting-3m-set-2-stuks.html .
Voor gassen is bijvoorbeeld: https://stofmasker-shop.nl/gasfilter-a2-6055-bajonet-3m-set-2-stuks.html. Mocht je met gassen, zuren of logen werken zou ik hier goed over informeren. Elk type gas heeft een eigen filter. Halfgelaatmasker is doorgaans niet voldoende om eventuele spetters van logen of zuren op je gezicht tegen te gaan, dan zou een volgelaat masker beter zijn.

Ik heb zelf deze: https://stofmasker-shop.nl/3m-halfgelaatsmasker-6503-large.html ik ben hier tevreden mee. Als veiligheidsbril dien je een ruimzichtbril aan te schaffen, gewone veiligheidsbril past niet op je masker. Neem alsjeblieft geen univet 6x3 ruimzichtbril, dan kun je bij inspanning elke 3 minuten stoppen om de condens in de bril te verwijderen.
 

David87

Nieuw lid
17 dec 2018
8
0
Wat een boel reacties, dankjewel! Dat ga ik straks eens aandachtig bekijken.
Dankjulliewel alvast
 

flytox

Actieve deelnemer
31 aug 2016
67
0
Oost-Vlaanderen (BE)
Ik heb er ook een uit de 6500-reeks (weet niet van buiten welke precies), maar die bovenste clipjes zijn altijd pijnlijk aan mijn kletskop bij het aan- en uittrekken. Mijn haar laten groeien is helaas geen optie meer ;-) Een pet dragen zou dit oplossen, maar dat is geen automatisme. Met andere woorden: deze zou ik zelf niet meer opnieuw kopen.

Tja, ik vind dit een moeilijke vraag. Er zijn evenveel antwoorden als er opties op de markt zijn, denk ik.
 

The Boktor

Post veel
2 mrt 2016
822
21
Deze heb ik:
https://nl.aliexpress.com/item/3-m-...124.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dus7zew

Dus ongeveer 3x goedkoper dan in Nederland. Even op "3m 7502" zoeken bij Alie, dan kom je genoeg aanbiedingen tegen. Ik meen zelfs €8,= zonder filters erbij.
De 2 staat voor medium.
Er is ook een small 1 en large 3 .


Nog niet zoveel gedragen, maar met de kou van de afgelopen tijd kwam er wel condens aan de binnenkant.
 
Laatst bewerkt:

hstraat

Post veel
13 mei 2017
1.021
5
Leiden

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.