Stanley 60 1/2A : de vergeten schaaf?

ornament

Post veel
29 nov 2011
1.487
4
Hallo allen,

een jaar geleden was er op Google geen enkele afbeelding te vinden van de Stanley 60 1/2A schaaf zoals hieronder getoond. Blijkbaar was die dus ook niet in de Stanley typebeschrijvingen opgenomen.
De vorm van het mes en de brede clips op de dekbeitel en de ronde greep die op de zijkanten zijn ingefreesd ( tegenover de ovale in de andere types) behoren tot de opvallendste kenmerken. Verder ziet die er gladder uit dan de 60 1/2 doordat de dekbeitel van de 60 1/2A de opvallende structuur van de 60 1/2 mist. De mondopening is instelbaar.

Ergens in maart 2013 verscheen er dan eindelijk een tekst met afbeeldingen over bij Lee Valley - Veritas linken hieronder.

http://www.leevalley.com/us/newsletters/Woodworking/7/4/collection.htm
http://www.leevalley.com/us/newsletters/Woodworking/7/4/collection-2.htm

Aan deze teksten zou toe te voegen zijn dat de schaaf ook in België verkocht werd. Wanneer ik deze schaaf kocht het in een winkel in Brussel weet ik niet meer, het moet ergens rond 1983 geweest zijn, met speling van een 2-tal jaar
Hieronder foto's van mijn schaafje.

stanley 60 1-2A.jpg

_MG_5131bvk.jpg


_MG_5136bvk.jpg


groeten,
Ornament
http://www.beeldhouwen.net
 
Laatst bewerkt:

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.