spam op het forum, melden via rapporteerknop svp

ZotVanHout

Post veel
8 jan 2016
1.572
296
Klein-Brabant, Vlaanderen
Bij rapporteren krijgen alle moderators een bericht, kan er naar gekeken worden en indien ongepast ook verwijderd worden.
dit is snel opgekuist
hebben jullie de mogelijkheid om een spammer op de vingers te tikken of nog beter op basis van de wetgeving een sanktie op te leggen of te laten vervolgen ?
persoonlijk vind ik dat iemand die het forum misbruikt daar ook de gevolgen van moet dragen
deze spam verscheen op verschillende fora + aparte draadjes
het was zeker geen vergissing, ook wanneer je de tekst zag
 

baas

Administrator
5 jun 2012
160
118
Elke nieuwe aanmelding wordt gecheckt bij de site "Stopforumspam.com". Iemand die daar bekend is moet eerst door de forumbeheerder goedgekeurd worden.. Als we een forummer op spam betrappen, dan wordt deze aangemeld als spammer en voor het forum geblokkeerd en gemeld bij Stopforumspam.
Bij het inloggen wordt ook het IP adres gecontroleerd en ook daarop kan (ook een goedgekeurde) forummer geblokkeerd worden. Er zijn dagen bij dat er honderden aanmeldingen geblokkeerd worden.

De spammer die vandaag postte is er doorheen geslopen, voor elke post werd er opnieuw ingelogd, met tussenpozen van 2 minuten, en elke keer vanaf een ander IP adres. Het zijn meestal software robots die dat doen via een proxy.

Graag melden via de rapporteer knop en dan komt er een moderator in actie!

Veel plezier op het forum,

jaap
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.