silver clay voor knopjes, inlegwerk etc

  • Hallo {username}, je postbus van het priveberichten systeem loopt vol.

jaap

Moderator
9 mrt 2008
4.085
44
Terkaple
www.woodworking.nl
Sergej Kirilov en b.v. Rick hebben al eens wat met metaal gedaan in hun houtwerk. Kwam ik deze week al lezende silver clay tegen, dat is zilver poeder met cellulose en het komt van oorsprong uit Japan. Naast zilver is het er ook in brons en koper variant. Het komt in poedervorm in zakjes en aangelengd met water tot klei, kun je er mee vormen, afbakken en daarna nog bewerken met een vijl of een dremel. De voorbeelden op de websites hieronder, gaan hoofdzakelijk over sierraden, zoals ringen, broches, maar je kunt er natuurlijk ook stripjes van maken voor inlegwerk, eigen knopjes, ornamentjes etc. Op de site van Zandstorm staat ook nog een goedje om op je silver clay werkstuk een patina in prachtige kleuren aan te brengen. Ik kreeg allerlei ideeën voor leuke toepassingen.

site van silver art clay http://www.artclaysilver.nl/
site met voorbeelden http://www.zandstorm.com/creatief/indexRealisedList_V2.asp?Cat1=ACSILV&Cat2=RING
Hoe werkt art clay silver http://www.artclayworld.com/what_is_art_clay.php


jaap
[youtube][/youtube]
 

rickkoorman

Blogger
9 nov 2008
5.371
0
44
zwolle
Re: silver clay voor ornamenten, knopjes etc

Erg leuk goedje. Ik denk dat mijn vrouw dit eens gaat proberen voor haar sieradenproductie. De kans is dan groot dat ik dit even "leen", hahaha
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.