Rijksmuseum betaalt 3 miljoen euro voor antieke meubelen

jaap

Moderator
9 mrt 2008
4.120
93
Terkaple
www.woodworking.nl
Het Rijksmuseum heeft gisteren 3 miljoen euro betaalt voor 2 "koffers op voet" van de beroemde franse meubelmaker Andre Charles Boulle. Boulle maakte de meubelen omstreeks 1688 en is vooral beroemd om zijn inlegwerk met hout, ivoor, schildpad etc. Prachtig dat er toch ook aandacht is voor antieke meubelen. Ben ook benieuwd van welk forumlid het Rijksmuseum over 300 jaar een mooi meubelstuk gaan aanschaffen!!

jaap
Attached files
 

bert1991

Actieve deelnemer
13 okt 2009
347
0
West Vlaanderen
mooi fineerwerk, die boulletechniek!!

heb verleden jaar naar het l'Ouvre geweest en met veel bewondering de meubelen bekeken, echt de moeite!

Bert
 

Houtwurm

Actieve deelnemer
23 nov 2009
29
0
Weet je dat juist de Boulle meubelen zeldzaam zijn door hun manier van maken ??
Ze werden uit een stuk hout gemaakt . hol en bol gehakt , en voorzien van intarsia .
Juist dit uit een stuk maken nekte de meubelen, het ging trekken en werken , en vooral de afgelopen 100 jaar trad de meeste schade op , doordat we onze woningen gingen isoleren en veel te veel verwarmden .
De concurrentie daarentegen , die deed het beter !
Omwille van de kostprijs deden ze flinke consessies in de arbeidstijd en inkoop van de materialen ze plakten fineer op karton met als basis lompen , en die bleken extreem goed bestand tegen werken in de loop der tijd , en als je er een kocht was er nauwelijks restauratie nodig , daar waar je met een "goede boulle "al gauw een jaar bezig was , en dus al snel een fornuin extra kwijt was .
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.