Parket met pek hergebruiken

kruim.g

Nieuw lid
14 jan 2015
9
2
Op youtube is vanavond een video geplaatst van Rainfall Projects, hij had ook een vloer met teer er op. Hij gebruikte een behang stomer en een schraper om het er af te halen.
Leek goed te werken:
 
  • Leuk
Waarderingen: David De Cooman

Bert Vanderveen

Post veel
1 sep 2015
1.446
36
Enschede, Twente
Op youtube is vanavond een video geplaatst van Rainfall Projects, hij had ook een vloer met teer er op. Hij gebruikte een behang stomer en een schraper om het er af te halen.
Leek goed te werken:

Dat was teerpapier — lijkt me een beetje anders. Leuk kanaal, trouwens. Hij is rete-slim en creatief (wat verwacht je anders van iemand die in een golfgek land graszaad verbouwt?).
 

Aardappel

Actieve deelnemer
22 mei 2020
51
22
Den Bosch
Ik heb hem gewaarschuwd dat hij geen haast moet hebben 😊.

Het kan nog erger. Mijn schoonzoon (fysicus in opleiding) vertelde me dat ook glas bij normale omgevingstemperaturen traag vloeibaar is, waardoor onderin erg oude ruiten het glas dikker is dan bovenin.

Hardnekkige fabel van dat glas.
Glas is niet vloeibaar, het glas in oude gebouwen is onderaan inderdaad vaak (!) dikker, maar dat komt omdat ze vroeger geen floatglas hadden en dus geen perfect gladde plaat die overal even dik was.
Hoe komt het dan dat glas onderaan dikker is in oude gebouwen? Ik gebruikte niet voor niets het woord 'vaak' want er zijn er genoeg waarbij de dikke kant boven zit, met de dikke kant onder is het steviger.
 

Willempie

Actieve deelnemer
22 jan 2012
566
33
Alphen aan den Rijn
Jaren geleden had ik ook een vloer gekocht met wat plekken teer . Door de vandiktebank gehaald , dat ging prima .
Maar jaren later heb je nog zwarte strepen op je hout van de aandrukrollen .
Maar ik zou het met een goedkope elektrische handschaaf doen .

Succes Willem
 

mathieu

Oud hout
5 jul 2010
2.850
51
Riemst
Wat ben je van plan te doen met deze plankjes? Na verwijderen van pek en aan twee kanten schaven ga je in het beste geval een 12 mm overhouden. Oud parket is vaak hol, dus de kans is groot dat het minder wordt. Schaven van oud parket is ook niet leuk voor de schaaf. Iedere zandkorrel in het hout is een aanslag op je messen.
En achteraf moet je de pek ook nog afvoeren (brand wel lekker in de kachel, maar schouw en buren worden hier niet blij van).
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.