Open Dag Hout 2020 op 1 november in de Hanzehal te Zutphen

baas

Administrator
5 jun 2012
160
118
De datum voor de Open Dag Hout 2020 hebben we direct na de dag van 2019 vastgelegd. De Open Dag Hout 2019 was voor ons als organisatie de meest soepele en drukste van de 5 die we tot nu toe georganiseerd hebben.
En dat zitten we plots in de corona maatregelen... Een paar weken geleden nog dacht ik het in november wel weer mogelijk zou moeten zijn, maar nu ben ik daar niet zo zeker van. En als het mag, moeten we het dan willen. En moeten we nu ook niet na gaan denken om een ODH op 1,5 meter proberen te organiseren.
Anja kwam al met het idee om het dan over 2 dagen te gaan doen en b.v. van te voren reserveren.

Als het maar enigszins mogelijk is, moeten we zien of we het weer voorelkaar krijgen. En dan dit keer met volle tafels werkstukken van jullie....

Ben benieuwd wat jullie er van vinden,

met hartelijk groet van het hele team,

jaap
 

Roeland

Post veel
22 feb 2009
1.244
111
Akkrum
www.meubelmakerijbrekelmans.nl
Nauw Jaap,

Hoop echt dat het door kan gaan dit jaar maar met de anderhalve meter economie zal het lastig worden.
Je zal dan een soort routing moeten maken (1 richtings verkeer) niet heel praktisch maar als het moet dan moet het
Wellicht een verplichting tot het dragen van een mondkapje.
We wachten eerst maar eens af of het RVIM dan grootschalige groepsactiviteiten zal toestaan.

Groetnis, Roeland
 
  • Leuk
Waarderingen: jaap

jaap

Moderator
9 mrt 2008
4.389
496
Terkaple
www.woodworking.nl
André Damen van meubelmakerij De Praktijk maakt elk jaar een mooi filmpje. Om vast wat in de stemming te komen zijn filmpje van vorig jaar 2019.

jaap


Ps. het eerste filmpje dat ik op het nieuwe forum plaats, het is heel eenvoudig, gewoon de Youtube link in de tekst kopiëren.
 
Zolang er geen Vaccin is dan is het met name voor de oudere bezoeker en de mensen met een risico niet veilig. Nu weet ik wel dat het de mensen hun eigen besluit is om open dag hout te bezoeken, maar het is wel heel verleidelijk om daar toch heen te gaan. Maar ook voor de gezonde bezoeker blijft het een risico. En het is niet niks besmet te worden. Als ik de keus zou moeten maken dan kies ik toch voor de periode na de komst van een vaccin, of als er een andere manier van bescherming is.

M.vr.gr. Jan
 

thomasz

Actieve deelnemer
11 apr 2015
504
100
Hoi Jaap,

De organisatie van een 'gewone' open dag hout lijkt me al bijzonder veel werk.
Om het dan 'coronaproof' te maken geeft denk ik zoveel werk extra. Bovendien zie ik alle houtwormen nog niet op anderhalve meter van elkaar rondschuifelen.
Het lijkt me dat met de 'anderhalve meter' regels de gezelligheid ook ver te zoeken zal zijn.
Al met al reden om het dit jaar niet te organiseren om zo veel extra werk en teleurstelling te voorkomen.
 

JPAJS

Post veel
18 jun 2012
1.073
57
't hoofd van Overijssel
Ik pas echt. We hebben hier in onze Hanzestad in het Hoofd van Overijssel op 7000 inwoners inmiddels 40 mensen die daadwerkelijk aan corona zijn overleden. Elf dieer het volgens de officiële getallen er door zijn gekomen. Het virus kreeg hier een kans omdat het voor ons nog niet bestond.
Begrijp ook wel dat als je er niet direct mee te maken hebt het een heel ver weg van je bed idee is. Ook als er vanuit het RIVM en de regering wordt gezegd dat het mogelijk is.

Vraag jij jezelf nou eens af of het meerwaarde heeft een risico volle ontmoeting of een prachtig digitaal forum waar we elkaar kunnen laten zien wat we dagelijks met elkaar voor elkaar boxen in hout.

Het gaat zo ie zo geld kosten om de stekker er voor een jaar uit te trekken of met minder bezoekers het door laten gaan. Denk dat één mensen leven en de ellende die er bij komt kijken veel meer waard is dan vol te houden dat we een dag moeten hebben met elkaar.

Als we volgend jaar weer in een veilige wereld leven ben ik zeker weer van de partij...................................... tot dan en wees alsjeblieft voorzichtig en denk niet dat JIJ immuun bent.
 
Laatst bewerkt:

jefmen

Moderator
23 nov 2009
1.050
6
Zolang er geen Vaccin is dan is het met name voor de oudere bezoeker en de mensen met een risico niet veilig. Nu weet ik wel dat het de mensen hun eigen besluit is om open dag hout te bezoeken, maar het is wel heel verleidelijk om daar toch heen te gaan. Maar ook voor de gezonde bezoeker blijft het een risico. En het is niet niks besmet te worden. Als ik de keus zou moeten maken dan kies ik toch voor de periode na de komst van een vaccin, of als er een andere manier van bescherming is.

M.vr.gr. Jan

Het is ook maar de vraag wanneer er een vaccin is. Als het 2 jaar duurt dan is iedereen mogelijk al afgehaakt.
 

Wim Kluck

Oud hout
28 feb 2010
6.143
375
Gaanderen
Achteraf weet je wat juist was. Met de kennis van nu, als grote groepen mensen samenkomen is het risico op besmetting hoger, zeg ik sla maar een jaar over. Denk eens aan de problemen bij toiletten en catering en de 1.5 mtr ,wel een uitdaging om die op te lossen.
 

vandikte

Duurzaam is de weg
3 jul 2013
1.253
112
Almere
Ik heb in 2019 op de open dag hout mijn hand en span diensten aangeboden en daar de nodige leden en bezoekers kunnen helpen samen met de grote groep organisatie. Erg naar mijn zin gehad die dag.

Hoewel ik ernaar uit kijk, neig ik ook erg naar "sla maar een jaartje over", veel wijsheid bij de verdere overweging.

Marcel
 

RadiusNieuws

Actieve deelnemer
25 jul 2017
38
0
Beste Jaap,
De geplande demo-dag van RADIUS op 3 oktober 2020 hebben we in overleg met elkaar afgelast. Jammer maar helaas. Onze deelname aan ODH zal daarom waarschijnlijk geen doorgang vinden. Eind juni neemt het bestuur van RADIUS daarover een besluit.
 

tdw83

Actieve deelnemer
28 dec 2012
116
26
Den Hoorn, ZH
Ik kom altijd met veel plezier naar de ODH. Echter denk ik dat het niet verstandig is deze door te laten gaan. Zelfs als iedereen 1.5 meter afstand houdt, zit je toch ook met z'n allen aan het zelfde stukje hout of heb je allemaal hetzelfde stuk gereedschap vast om het 'even te voelen'. Zelfs als de volgende pas weer over twee jaar kan worden georganiseerd ben ik er bij!
 

wijk0983

Post veel
22 sep 2013
1.737
158
Etten-Leur
Met de stand van nu over Covid19 (kennis, ervaring en vooruitzichten op een tweede golf(je)) zou ik nu kiezen voor uitstel tot 2021, dus geen vrijwilligerstijd in steken. In het najaar weten we veel meer en hebben ervaring opgedaan met alle maatregelen en versoepelingen.
 

Nerf

Actieve deelnemer
26 jun 2016
303
19
Wanneer het op een "rustige" manier kan ben ik wel voor om het wel door te laten gaan. Dus reserveren voor een tijdvak, en daarna wegwezen om plek te maken voor anderen. Betekent wel dat je moet kiezen wat je gaat bekijken. Op die manier zou ik het nog steeds wel leuk vinden. Wel meer werk om te organiseren.

Ik heb er ook alle begrip voor wanneer de organisatie een jaartje past.
 

jan pranger

Post veel
29 jun 2009
1.956
18
www.arstorno.nl
Wel of geen ODH?
Een dilemma voor Jaap, Anja en overige bestuursleden.
Goed dat Jaap dit in de groep gooit, want wil de voorbereiding slagen dan moet je nu een beslissing nemen voor de voor de opstart d.w.z. wel of niet doorgaan.
De hoofdlijnen:
* Het coronavirus overrompelde Brabant en daarmee Nederland.
* Snel ingrijpen met een lockdown en medische opschaling heeft nog erger kunnen voorkomen.
* Het virus is nog steeds aanwezig - er is geen medicijn of vaccin.
* De meer en meer toegestane activiteiten waren een keuze tussen economie en en volksgezondheid.
* Dat zie je aan welke activiteiten achtereenvolgens werden "vrijgegeven".
* Van economische noodzaak tot nu meer bewegingsvrijheid in beperkte mate.
* In beperkte mate want het advies luidt: vermijd drukke plaatsen - houd 1,5 meter afstand - hoesterig/grieperig/koorts: blijf thuis, draag een mondkapje in openbaar vervoer.
* Zoals gezegd het virus is er nog - ODH is een drukke plaats met grotere kans op infecties - ventilatie is hier niet op afgestemd, mensen komen uit een groot verspreidingsgebied - er is geen controle aan de deur - het virus is onzichtbaar.
* De ODH is geen economische noodzaak - het is een illusie een massa mensen te kunnen sturen met pijltjes op de vloer en routering van de inrichting: kijk om je heen, men gaat zijn gang als was er niets aan de hand. Immers alle aandacht gaat uit naar die spiegeltjes en kraaltjes.
Mijn conclusie: goed deze gezamenlijke overweging maar niet doen dus!
Ik kom graag in 2021.
Vriendelijke groet,
Jan Pranger.
 

Athanor

Moderator
6 dec 2015
2.075
290
Leeuwarden
Je hebt de overwegingen goed op een rij gezet Jan! Ik onderschrijf je conclusie, daarbij komt nog het financiële risico dat je loopt vanwege onvoldoende bezoekers c.q. deelnemers en mogelijke locale lockdowns....

Fons
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.