Open Dag Hout 2 oktober 2016 in de Hanzehal te Zutphen

jaap

Moderator
9 mrt 2008
5.102
1.733
Terkaple
www.woodworking.nl
Beste Allemaal,

We zijn al weer een tijdje bezig met de organisatie van de Open Dag Hout! Dit jaar wederom in Zutphen in de Hanzehal, omdat ons dat vorig jaar erg goed is bevallen.
Het zou leuk zijn om er ook een echte forumdag van te maken, met veel forumleden, mooie werkstukken, gezelligheid, oude en nieuwe vriendschappen.....

We willen dit jaar ook graag een kistjes wedstrijd organiseren, met een paar leuke prijzen natuurlijk, maar vooral ook veel deelname!

Een 2e hands gereedschapsbeurs staat ook nog op ons verlanglijsje.......

Meer info volgt spoedig!

Namens de Stichting Open Dag Hout, nodig ik jullie in ieder geval allemaal uit om op 2 oktober naar Zutphen te komen!

met hartelijke groet,

jaap
 

renekooijman

Actieve deelnemer
1 sep 2011
319
25
Die kistjes wedstrijd lijkt me inderdaad erg leuk. Ik zal ook dan ook een ( of mogelijk meerdere ) insturen.

Ik zal het in de agenda zetten!

René
 

Athanor

Moderator
6 dec 2015
2.801
960
Leeuwarden
Activiteiten op de Open Dag Hout 2 oktober a.s.

logo_ODH.jpg

op 2 oktober in de Hanzehal te Zutphen.De Open Dag Hout is natuurlijk ook echt het feestje van ons forum, van ons woodworking.nl!

En net als vorig jaar weer in Zutphen, in de Hanzehal, vanwege de goede bereikbaarheid met eigen of openbaar vervoer, de ruimte binnen en buiten en niet in de laatste plaats ook door de enthousiaste beheerder van de hal!

We rekenen ook weer op een aantal forummers die hun vaardigheden en hun mooie spullen komen laten zien. Net als vorig jaar weer b.v. Roeland Brekelmans, Andre Baeck (Tuoh), Ekko Klein, maar ook ons bestuurslid Kor van der Meulen zal zijn filters meenemen. In de volgende nieuwsbrief gaan we hier nog wat meer aandacht aan besteden!

We vonden het vorig jaar buiten nog wat te rustig, dus dit jaar komt er naast de grote en werkende boomzaag, de smid, het boogschieten ook wat meer aandacht voor de woodcarvers en zelfs een professionele kettingzaag artist! Ook natuurlijk weer eetbaar hout en Sjors van der Meer met zijn Groenhout cursussen.

De houtdraaiers komen ook volop aan hun trekken, want Ronald Kanne heeft samen met Jan Hovens een hele leuke opzet gemaakt met een aantal draaibanken, om als bezoeker met begeleiding zelf eens aan de slag te gaan achter een houtdraaibank. De fa. Schulte uit Duitsland zorgt voor de draaibanken etc.!

Wat echt ontbrak vorig jaar, waren de afwerkmiddelen, de oliën, vernis, politoeren etc. Ron van Zaltbommel en Richard Vermeulen komen elk met hun assortiment, voorbeelden en uiteraard kun je daar terecht met vragen.

Hegner komt met figuurzagen, Tormek slijpmachines. Natuurlijk komt Baptist met haar assortiment handgereedschap. GereedschapPro met elektrisch gereedschap, o.a. Mafell. Onze TU professor Bilow komt weer met zijn Bucky Lab en een aantal studenten van de TU en niet te vergeten Festool!

Voor de kinderen is er mooi springkasteel en de prachtige timmerhoek van de Houthandel Zutphen. Ook hebben we dit jaar Ridder Dolf. Dolf Schinkel is houtsnijder, maakt o.a. alle werk voor superjachtbouwer Huisman in Vollenhove, geeft cursussen, en treedt af en toe in het weekend op, helemaal als ridder verkleed. Als Ridder Dolf laat hij ze o.a. kennismaken met houtsnijden. Eveneens als vorig jaar is er natuurlijk Jan Kulsdom, hij demonstreert het houtdraaien waarbij hij o.a. prachtige tolletjes voor de kinderen draait!

Er is natuurlijk nog veel meer te zien, de tafels vol met prachtig snijwerk, houtmonsters, hout, sierraden, draaiwerk, meubels, boten, maar dat komt in een volgend bericht!

Tot ziens op 2 oktober in de Hanzehal te Zutphen!!
 
Laatst bewerkt:

Athanor

Moderator
6 dec 2015
2.801
960
Leeuwarden
Beste Woodworker, er is geen activiteit op Zaterdag gepland. We hebben dat voor de toekomst wel in gedachten als de open dag succesvol is. We denken dan bijvoorbeeld aan gespecialiseerde workshops, waarbij in kleine groep onder een bekende leermeester wordt geoefend in nieuwe vaardigheden of specifieke kennis wordt gedemonstreerd.

Fons
 

jefmen

Moderator
23 nov 2009
1.063
71
Ja dank u. Zondag kom ik uit principes nl niet

Ik snap dat je uit geloofsovertuiging niet kiest om op zondag wat te doen. Ik denk dat de organisatie een afweging gemaakt kwa kosten en bezoekers heeft gemaakt om het op zaterdag te doen of zondag en daar uit zal wel gebleken zijn dat de zondag de interessantste dag is om het te organiseren is.
 

Athanor

Moderator
6 dec 2015
2.801
960
Leeuwarden
De redenering van Jefman klopt wel. Overigens is het al een jarenlange traditie dat de Open Dag op zondag wordt georganiseerd. Niettemin heeft het onze aandacht wat het organiseren van activiteiten op een zaterdag betreft.

Fons
 
Laatst bewerkt:

Wim Kluck

Oud hout
28 feb 2010
10.811
2.647
Gaanderen
Er zijn velen die op zaterdag moeten werken. Dan is zondag een prima keuze. Het voordeel voor de een is een nadeel voor een ander.
 

sirjacobsd

Oud hout
27 feb 2014
2.794
41
Door omstandigheden kan onze trouwe collega Jacques Bultinck niet mee naar de Open Dag Hout in Zutphen, maar onze jeugd staat klaar om in te springen. Guillaume De Scheemaecker is leerling van het VTI Menen en lid van de Vlaamse Gilde voor houtdraaiers. Hij zit in het 5de jaar houtbewerking en is ook actief op het forum. Quillaume is één van onze jongste leden bij de Vlaamse Gilde. Ik ben fier om hem mee te nemen samen met de andere 2 collega's. Hij zal jullie ook te woord staan en er zal voor hem een wereld open gaan. Ik zou zeggen, "geniet van zijn demo en steun hem".
Tot zondag 2 oktober in Zutphen.
13335550_253696438321268_8288928466104276677_n.jpg13528088_266996910324554_9107900405684660392_o.jpg
 

jaap

Moderator
9 mrt 2008
5.102
1.733
Terkaple
www.woodworking.nl
Open Dag Hout 2017, 15 oktober in de Hanzehal te Zutphen

Beste forummers,

De volgende Open Dag Hout is op 15 oktober, weer in de Hanzehal te Zutphen. We zijn al weer druk met de voorbereiding!

Ideeën, verbeteringen, dingen of houtbewerkers die je er graag zou willen zien, schrijf het maar!!!


namens hele team Open Dag Hout,


jaap
 
Hoi Jaap en rest van het team Open Dag Hout,

Wat mij mooi lijkt is om als tegenhanger van de Houtdraaiers hoek een hoek proberen te vullen met hout snijders.
Hier zou dan ook bv ruimte moeten zijn voor kleine, kortstondige demonstraties waar vrijwilligers eea kunnen uitleggen aan ge-interesseerde.
Zou mooi zijn als meer houtsnijders hun kunsten aan het publiek zouden willen laten zien.
Als ik zie wat een hoog niveau mensen hebben en hoeveel mooie werkstukken er door hun worden gemaakt moeten er wel meer mensen enthousiast te krijgen zijn.

-Wat ik hoorde is dat men bang is dat een hele tafel/stand te groot is voor hun werkstukken of spullen. Het kan zijn dat er meer kandidaten zijn als er ook de mogelijkheid is om halve tafels te huren ?.
Doe dan als service 2 - 4 consumptie bonnen bij iedere tafelhuur om deze standhouders van een warm bakkie koffie te voorzien.

- Ik heb afgelopen beurs gemerkt dat ik weinig tot geen tijd had om alle mensen te spreken zoveel vragen worden er gesteld. Dus hoe meer houtsnijder hoe meer de bezoeker wordt geïnformeerd.

- Zorg ook op tijd voor een mooie uitnodigende flyer die door een ieder digitaal beschikbaar is om nog meer bezoekers te bereiken !!!!

- De toegangs-prijs vindt ik fors. Als ik een vergelijking trek met vormgevers in Hout vond ik Open Dag Hout erg prijzig vooral als mensen met hun gehele gezin willen komen.
Jongeren tot 14 of 15 jaar gratis toegang ?. Hun zijn - en worden onze toekomst en die moeten we het meest enthousiasmeren.

Groet Edwin.
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.