"Onze"Jan Hovens met draadstrelen op Holzwerken!

chevy66

Oud hout
19 jul 2013
2.616
169
Als hij zijn machine even uitzet als hij zijn leunspaan versteld, scheelt dat weer ongelukken bij onervaren draaiers in de toekomst. Dit soort mensen hebben een voorbeeldfunctie en zouden er goed aan doen, hun routine even tegen het licht te houden, voordat ze een filmpje op het net zetten.
 

wijk0983

Post veel
22 sep 2013
1.638
116
Etten-Leur
Moet je doen Hans. Het is erg leuk om te doen en vooral ook om te laten zien hoe het moet bij demonstraties.
... het was ook een beetje een <nachtmerrie> om de beweging enigszins onder controle te krijgen. Ik heb een dagje les gehad van Jan als onderdeel vd cursus bij Ronald Kanne. Maar goed, het zit in mijn achterhoofd.
 
  • Leuk
Waarderingen: Nico Oosthoek

O Peatey

Moderator
29 mrt 2010
2.139
12
Enkhuizen
Op zich is het allemaal niet zo heel moeilijk. Het is een kwestie van, zoals alles met houtdraaien, meters maken, ervaring opdoen en spiergeheugen trainen. Om te beginnen met strelen zijn dit soort filmpjes uitermate leerzaam.
Er bestaat ook een dubbel-DVD van Jan (bij Drechselbedarf Schulte) waarin ditzelfde potje gedraaid wordt. Daarnaast laat hij op zijn bekende wijze nog een aantal andere werkstukken zien. Naast de Duitse is er ook een Nederlandstalige versie. Zie: Schroefdraat Strelen met Jan Hovens, DVD
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.