onregelmatig gevormde werkstukken en de vacuumzak

dopeling

Actieve deelnemer
16 mrt 2008
446
0
Arnhem
Ik zal niet snel de aandacht vragen voor een product, maar ik ben zelf nogal verguld met de betaalbare vacuumzak die nu ook in Nederland te koop is. Ik heb een vriend, Bart, een zeer vakbekwaam en gepassioneerde meubelrestaurator met een bedrijfje in Westervoort die al jarenlang met regelmaat opmerkte dat hij een leuk functioneel en betaalbaar vacuumsysteem zou willen aanschaffen. Zoals hij het omschreef kon ik het nooit vinden. maar tijdens de laatste weekend show attendeerde Allen Barret - hebben jullie de bestekkast gezien die Allen had gemaakt, weergaloos wat een mooi ontwerp en stuk vakmanschap is dat zeg - mij op de vacuumpers die hij had ontdekt en gebruikt. Hij was er zeer tevreden mee. De producent is http://www.roarockit.com in Amerika. Oorspronkelijk is het opgezet als een product voor het zelf maken van Skateboards maar het is inmiddels flink uitgebreid in meerdere maten. Alles te vinden op de Nederlandse snoepwinkel website voor houtbewerkers, maar dit is serieus gereedschap en geen speelgoed. Je kunt hier werkstukken mee produceren die op een andere wijze niet of slechts zeer lastig te verwezenlijken zijn.
 

jaap

Moderator
9 mrt 2008
4.114
88
Terkaple
www.woodworking.nl
Dopeling, dat is interessant nieuws!! Ik heb op een veiling een paar maanden geleden al eens een paar kleine vacuumpompen gekocht, maar ben nog steeds op zoek naar geschikte zakken, aansluitingen, slangetjes etc. Ik ken inmiddels wel iemand die gewone plasticfolie gebruikt en dat met butyleenkit vastplakt op de randen. Maar dat kan niet bij alle vormen. Een interessante site is http://www.joewoodworker.com .

jaap
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.