Ik heb mezelf een nieuwe uitdaging gesteld: het oefenen van het handmatig maken van zwaluwstaarten. Daarvoor afgelopen week bij @MasaveHout wat geschikt hout gekocht en gisteren dit gevlakt en op dikte gebracht.
Uiteraard heel YouTube bekeken voor goede tips, maar zo makkelijk als het daar gaat lukt natuurlijk nooit. Onderstaande foto is van de eerste poging, er is ruimte voor verbetering! Ik had eerst de middelste 2 pennen te smal afgetekend waardoor ik er helemaal niet tussen kon komen met m'n kleinste beitel. Dus die moest ik toch iets breder zagen... Deze verbinding zal ik binnenkort weer loszagen en dan opnieuw proberen.
Wat me vooral opvalt als ik mijn ervaring vergelijk met de filmpjes: ik zaag met een japanse zaag en die zaagt lang zo agressief niet als de zagen die ik veel voorbij zie komen. Heeft zo'n agressieve zaag meer voordelen behalve snelheid? Heeft een iets dikker blad nog het voordeel dat het minder snel van de lijn afwijkt? Ik heb hier ook een Bahco Profcut toffelzaag, maar daar kan ik op de een of andere manier weinig mee...


Uiteraard heel YouTube bekeken voor goede tips, maar zo makkelijk als het daar gaat lukt natuurlijk nooit. Onderstaande foto is van de eerste poging, er is ruimte voor verbetering! Ik had eerst de middelste 2 pennen te smal afgetekend waardoor ik er helemaal niet tussen kon komen met m'n kleinste beitel. Dus die moest ik toch iets breder zagen... Deze verbinding zal ik binnenkort weer loszagen en dan opnieuw proberen.
Wat me vooral opvalt als ik mijn ervaring vergelijk met de filmpjes: ik zaag met een japanse zaag en die zaagt lang zo agressief niet als de zagen die ik veel voorbij zie komen. Heeft zo'n agressieve zaag meer voordelen behalve snelheid? Heeft een iets dikker blad nog het voordeel dat het minder snel van de lijn afwijkt? Ik heb hier ook een Bahco Profcut toffelzaag, maar daar kan ik op de een of andere manier weinig mee...

