Nieuwe tools topic

  • Hallo {username}, je postbus van het priveberichten systeem loopt vol.

Wim Kluck

Oud hout
28 feb 2010
5.483
77
Gaanderen
Gisteren binnen gekregen van Amazon als warehouse deal: BOSCH GSS 160 Multi. Alleen jammer dat de vorige koper de delta schuurzool en de schroevendraaier had genomen en hem toen had geretourneerd.
Heel creatief en vrijwel geen enkele kans gepakt te worden.
Door AMAZON netjes opgelost.

Maar goed, schuurzool 80x130mm is dezelfde maat als mijn GSS16, die de ik tzt moet vervangen. Ik kan voor de GSS16 namelijk nergens meer schuurzolen vinden en ik had gehoopt dat de schroefgaten op dezelfde plek zaten. Maar het hele systeem is anders opgebouwd.
GSS160 heeft 180W, de GSS16 150W, beide "draaien" op 12000 toeren. Maar de GSS160 heeft een schuurcirkel van 1,6mm en de GSS16 2,0mm.
Toerental is verder niet te regelen.

Eerste indruk is dat de GSS160 veel minder vibraties aan mijn hand doorgeeft, dat is als je zonder handschoenen schuurt goed merkbaar en prettig. De gaten in de zool voor de stofafzuiging zijn ook groter, waardoor ik hoop dat deze nog beter afzuigt.
Het schuurresultaat heb ik nog niet kunnen vergelijken, maar ik wil zsm het halletje verven omdat daar binnenkort ook een houten vloer komt en ik nu nog lekker kan knoeien op de mat:) Daar zal ik dus proberen om e.e.a. te vergelijken.
Is dit hem Bosch Schuurmachine schuurzool 80 x 130 mm met klithechting GSS 16 A | 2608000071 | Schaap Tools & Parts
 

hstraat

Post veel
13 mei 2017
1.021
5
Leiden
Kwaliteit met ecotools is ook groot :) Ik gebruik op advies Trilliwilly Sia schuurpapier voor me festool en rupes. Maar goed alles naar zijn waarde.
 

mk23

Actieve deelnemer
12 okt 2016
620
11
omgeving Rotterdam
Omdat een andere schuurmachine sneller te leveren bleek dan een extra schuurzool:) heb ik nog een GSS 18V gekocht die de dezelfde schuurzolen heeft als de GSS 160 Multi.
 

hstraat

Post veel
13 mei 2017
1.021
5
Leiden
Sinds kort in bezit van zo'n fancy 3d printer en het hoort toch wel bij electrisch gereedschap en is nieuw :p een clip voor me accutol
IMG-20200714-WA0023.jpeg
 

mk23

Actieve deelnemer
12 okt 2016
620
11
omgeving Rotterdam
Nu de trappen, de stoelen en eettafel bijna klaar zijn heeft de volgende timmerklus zich aangediend: vervangen van de dorpel van de garage die door houtrot is aangevreten. Daarvoor en voor wat renovatie werk aan de voorzijde van het huis heb ik mezelf een Multimaster 350 QSL cadeau gedaan. Ik heb ook nog even naar de Supercut met 550W gekeken, maar dan had ik weer twee systemen (SL Plus en SL Max) en ik kan zo snel niet bedenken waar ik het extra vermogen nodig heb, anders dan iets sneller te kunnen zagen.
Hoewel de BOSCH het met een 5Ah accu op de laagste stand best lang volhoudt heb ik liever een 230V apparaat.
De GOP en de Multimaster hebben beide een StarlockPlus aansluiting waardoor ik zowel de zaagjes als de schuurschijven kan uitwisselen.

Eerste indruk: stiller en lichter dan de BOSCH, betere balans en minder trillingen. Bij het schuren merk je dat hij een iets groter oscillatiehoek heeft en beter schuurt. Ook is hij smaller aan de voorkant waardoor je makkelijker in kleine hoekjes komt. Een echte aanrader.
En Made in Germany!

Mijn oude Makita heb ik aan een vriend gegeven in ruil voor een fles "Scottish's Finest"; drie multitools is een beetje overdreven:) twee kan ik aan mijn partner nog uitleggen.
 

Bijlagen

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.