Nieuwe Festool accuboormachines T12+3 en T15+3 met Li-Ion

jaap

Moderator
9 mrt 2008
4.125
98
Terkaple
www.woodworking.nl
Festool blijft een merkwaardig beleid voeren bij de introductie van nieuwe machines. Spotte ons forum in maart al die nieuwe mft/3, vacusys en of2200 (dat waren primeurs!!), duurde het nog weken voordat de machines officieel op de festool websites verschenen. Een deel van de info lekte via een vroegtijdige folder van een Oostenrijkse dealer, terwijl mijn lokale dealer nog van helemaal niets wist.
Nu las ik op een amerikaans festoolownersforum dat een speurend lid op pagina 20 van de actiefolder van een Deense dealer de nieuwe festool T12+3 en T15+3 (marketingwiskunde, had natuurlijk ook T15 en T18 kunnen zijn) met Li-Ion accus, compleet met prijzen etc. Op geen enkele Festoolsite enige info.

Hier de link naar de folder http://www.carl-ras.dk/public/dokumenter/Aarhus/Avis/messeavis_Arhus2008.pdf

En een link naar een handige valuta converter http://www.xe.com/ucc/ want Denen hebben de euro nog niet ontdekt.

jaap
 

jaap

Moderator
9 mrt 2008
4.125
98
Terkaple
www.woodworking.nl
Dank je koffiedrinker, maar ze hebben wel een nieuwe folder online gezet, waar op pagina 20 de T12 en T15 staan.
http://www.carl-ras.dk/public/dokumenter/Holstebro/Avis_Holstebro_Pr%E6riedage_08.pdf

en ik vond nog een duidelijker plaatje. Het schijnt dat de accu's compatibel zijn met de oude type's. Of dat ook inhoudt dat je de nieuwe Li_Ion accus ook in je huidige machine kunt stoppen weet ik niet. Grootste probleem zal de lader zijn, meestal wordt er een andere laadcurve gebruikt en vaak ook koeling van de accu door een ventilator in de lader.

jaapAttached files http://woodworking.nl/upload/attachments/1070=412-Festool t12 + 3.gif
 

koffiedrinker

Actieve deelnemer
12 jun 2008
222
0
Duidelijk,

een paar maanden geleden een metabo aangeschaft (ook Li-ion). Die zal nog wel een tijdje meegaan. Maar anders was deze festool een mooie aanwinst geweest.

Bedankt voor de plaatsing.
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.