nederlandse ontwerper/meubelmaker in thailand

jaap

Moderator
9 mrt 2008
4.111
85
Terkaple
www.woodworking.nl
Was vandaag met de kinderen even naar Chatuchak, de bekende weekendmarkt, waar overigens een gedeelte bij is dat altijd open is. We hebben ons vergaapt aan de enorme hoeveelheid van alles, niet helemaal bedoeld kwamen in het huisdieren gedeelte waar een overweldigende hoeveelheid aquaria, vissen, kippen, hagedissen slagen honden muizen cavia, minstens een voetbalveld vol met handelaren.
Maar er is ook een meubel en interieur gedeelte en daar kwamen we Martijn Roest tegen. Martijn komt al 12 jaar in Thailand en woont er sinds een jaar of 5, in Chang Mai in het noorden van Thailand. Daar komt veel hout (vooral teak ook illegaal uit Birma) vandaan en Martijn begon daar jaren geleden door grote houten vazen ( 2 meter hoog, stam dikte) uit palmbomenhout de draaien, op een deels zelf gemaakte draaibank aangedreven door een automotor, compleet met versnellingsbak etc. Als het warm wordt zal hij wel een raampje opendraaien. Tegenwoordig ontwerpt hij meubels en heeft een 45 mensen in dienst die dat voor hem vervaardigen. Zijn specialisme is inlegwerk, veel kopse stukje en dan de openingen volgieten. Het is van vriendelijk geprijsd, tot niet echt goedkoop.
Zijn website is http://www.handmade-export.com/

jaap


Attached files
 

Ad de Crom

Actieve deelnemer
17 aug 2008
702
0
addecrom.hpage.com
Jaap, ik kan me voorstellen dat je ogen tekort komt, als je daar rondloopt zoals jullie gedaan hebben.
Ik hoop voor hem dat hij er heel wat van verkoopt, zal waarschijnlijk wel gezien dat hij nogal wat personeel in dienst heeft.
Ik heb wel mooi spul gezien zoals de tafels, super zo die er uitzien.
Die grote vasen van palmhout zijn naar mijn mening te groot, maar dat is ieders smaak.
Vond het wel erg leuk om op zijn website wat rond te neuzen.
Erg goed dat je dit gepost hebt, bedankt daarvoor.
Ad
 
A

Athanor

Guest
Prachtig zo te zien!

Ben je zelf nog nooit op dat idee gekomen Jaap? gezien je ervaring met composiet werk en kunstharsen?

Fons
 

rickkoorman

Blogger
9 nov 2008
5.371
0
44
zwolle
helemaal mijn smaak!!! een draaibank met automotor, yep dat draait vast wel lekker. ik heb ooit eens de illussie gehad om een manshoge vaas te willen maken. ik had een sponsor gevonden die het hout wilde leveren maar die is helaas afgehaakt. stiekem hoop ik dat die mogelijkheid zich toch nog eens voordoet. lijkt me echt enorm gaaf.
 

Houthasses

Actieve deelnemer
22 okt 2010
589
0
www.youtube.com
Aha, dus die enorme vazen uit palmenhout die ik bij de Tuinland zag staan komen van hem? Das grappig om te weten. Ik heb zelf ook wel eens palmhout gehad, maar dat was toch veels te vezelig om van nut te zijn... Of moet je die eerst verstevigen met epoxy?
 

jaap

Moderator
9 mrt 2008
4.111
85
Terkaple
www.woodworking.nl
Athanor zei:
Prachtig zo te zien!

Ben je zelf nog nooit op dat idee gekomen Jaap? gezien je ervaring met composiet werk en kunstharsen?

Fons

Niet zo zeer op deze manier Fons, maar wel zoals de beide mannen in dit filmpje op FWW. Alles lichtgewicht, voor meubels en interieurs van vliegtuigen, grote zeiljachten (zoals Huisman die maakt) en snelvarende motoryachten, dus voor klanten met heel veel geld en dito eisen.
Het meubilair in het filmpje is niet allemaal direct mijn smaak, maar het is zo superieur mooi gemaakt, die eiken stoel met die rand er omheen, geweldig gewoon. Het houtwerk kunnen we (nog :lol: ) niet, maar het composiet binnenwerk zou wel goed komen. Heb het er wel eens met Sergej over gehad, maar ja, Japie moest verhuizen :oops: .
http://www.finewoodworking.com/item/33397/partners-in-craft-harold-wood-and-john-obrien

jaap
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.