mooie oplossing voor een freestafel met een Hammer zaag

  • Hallo {username}, je postbus van het priveberichten systeem loopt vol.

jaap

Moderator
9 mrt 2008
4.082
31
Terkaple
www.woodworking.nl
Al eerder poste ik een link naar de website van Phil Bumbalough, met zijn prachtige cleane werkplaats. Hij heeft ook een hele mooi oplossing voor een freestafel aan zijn Hammer B3. Ik heb inmiddels een Trend T11 gekocht voor een freestafel en het zal wel de tafel van Guido Henn worden, maar de oplossing van Phil is ook fraai. Een link naar zijn site http://benchmark.20m.com/tools/HammerB3 ... table.html , hij gebruikt ook een hele mooie bevestiging met lift voor zijn bovenfrees.

jaapAttached files
 

Houtbewerker

Actieve deelnemer
3 jan 2008
141
0
Dag Jaap,

Deze oplossing was ik ook tegen gekomen bij mijn speurtocht naar freestafels. Is inderdaad een mooie oplossing. Het nadeel vond ik dat de frees erg ver van de freestafel geplaatst is. In mijn oplossing, zie http://www.woodworking.nl/viewtopic.php?f=1&t=826, heb ik dit probleem ondervangen.

Overigens is zo'n simpele tafelverlenging erg handig. Zaag momenteel vrij veel platen en lange planken, met deze verlenging en een steunrol kun je de focus goed op het zaagwerk houden.
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.