Molendag Leidschendam - Voorburg van 11.00 tot 16.00 uur

  • Hallo {username}, je postbus van het priveberichten systeem loopt vol.
Op zaterdag 8 juli a.s. zijn houtzaagmolen De Salamander en molen De Vlieger van 11.00 tot 16.00 uur geopend voor publiek. De avonturen van Don Quichot en de windmolens staan centraal op deze dag met muziek en verhalen voor de jeugd. Tijdens deze Molendag Leidschendam-Voorburg kun je ook naar de molendriegang bij Stompwijk.
Vanaf 11.00 uur organiseren de molenaars en vrijwilligers in en rond de molens diverse activiteiten voor jong en oud. In De Salamander zagen molenaars weer een boomstam tot planken en geven gidsen tekst en uitleg over het zaagproces en de geschiedenis van de molen. Houtdraaiers maken van een stuk hout mooie kunstige voorwerpen. Bij Molen de Vlieger is de stoomhobbyclub actief met prachtige werkende machines en kan men natuurlijk de molen bezoeken.

Don Quichot in de molens
Bij De Vlieger treedt van 13.00 tot 14.00 uur Angelique Schipper op, de drijvende kracht achter de Talentenloods en historisch artieste met vrolijke liedjes en de getalenteerde deelnemer van het open podium “Talentenloods” Anneke de Vries op haar gitaar.
Van 14.30 – 15.30 uur is Theatergroep Voorburg met Don Quichot aanwezig met voor de jeugd een spannend optreden en verhaal.
Don Quichot bezoekt ook De Salamander van 13.00 – 14.00 uur en van 14.30 - 15.30 uur is er aansluitend een optreden van Angelique Schipper en Anneke de Vries.
Kinderen kunnen dan ook met Don Quichot bij het schavot op de foto.

De Molendriegang bij Stompwijk kan alleen aan de buitenkant bezichtigd worden. Bij voldoende wind zullen ook deze molens malen.

Zie verder https://www.molendesalamander.nl/index.php/nl/
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.