Mijn knutselhok/werkplaats/tuinhuisje!

Plof

Nieuw lid
18 sep 2019
15
3
Goedendag allen,

Sinds een tijdje lees ik ik hier mee op het forum, tot nu toe weinig gepost, maar daar komt nu verandering in. 2 Jaar geleden samen met mijn vriendin een huis gekocht en deze helemaal verbouwd. Enfin, vorig jaar moest de tuin er toch ook echt aan geloven. Nieuwe bestrating en natuurlijk een mooi plekje om mijn hobby bezig te zijn, misschien wel leuk om te laten zien die tot stand kwam.

Dit was de achtertuin:


Het materiaalConiferen er uit, 30 cm zwart grond er af.
Paar kuub, voor de fundering, 30 cm, gele grond er op.


Begin van de fundering, 30*60 grindtegels, daar betonblokken op met ankers voor het houtwerk.
Dit vond ik een van het mooiere werk, het houtwerk!Toen kwam ook het leuke werk, de inrichting van de schuur!Als vereiste had ik dat de werkbank en bankschoef ECHT geen mm speling in zat, staalwerk uit getekend en door een kameraad van mij laten maken.En de schappen aan de binnekant


 
Laatst bewerkt:

Plof

Nieuw lid
18 sep 2019
15
3
En een foto van 4 maand geleden, zo ziet de binnenkant er uit. Zo efficiënt mogelijk ingericht met de ruimte die ik beschikbaar heb.

En het stukje buiten.En zo een schuurtje is eigenlijk nog nooit af, gisteren met betonplex, eikenhout en underlayment een la gemaakt. Helemaal rechts komt er nog eentje.Misschien beetje veel foto's, maar altijd leuk om te delen toch?
 
Laatst bewerkt:

RedWoodWorking

Actieve deelnemer
5 okt 2017
155
24
Boxtel, NL
Hi Plof, ik zie altijd graag foto's, dus wat mij betreft zeker niet te veel. Mooi om te zien dat je zo'n fijne werkplek heb gemaakt. Volgens mij heb je ook goed gedacht aan wat je waar opgeslagen wil hebben; het ziet er in ieder geval georganiseerd uit.
Ik hoop dat je er al veel plezier van hebt gehad!
 

BertS57

Nieuw lid
13 mrt 2020
11
1
Gasselternijveen - Drenthe
Mooi geworden hoor, dan heb je wel eer van je werk. Alles krijgt langzamerhand een plaats en uitzoeken waar je wat neer gaat leggen of toch op gaat hangen. Vooral die stapelbare bakken van "grolsch" is altijd handig om dingen voor korte tijd in te bewaren. :)
 

ewoudk

Actieve deelnemer
16 apr 2013
284
4
Bollenstreek
Wow, mooi geworden ook volgens mij goed nagedacht over alles waar je wat wil hebben, en de motor staat zo ook mooi droog! Post gerust de voortgang van je werk altijd leuk om te zien :-D
 

Plof

Nieuw lid
18 sep 2019
15
3
Dit was ook wel mooi om te maken!31.jpg

32.jpg

Wie weet hoe ik mijn geposte berichten kan aanpassen?
 
Laatst bewerkt:

peterdorn

Actieve deelnemer
1 dec 2019
149
28
Leeuwarden
Bedankt voor het delen! Erg leuk om te zien! Voor het stukje overstek aan de voorkant heb je de dakbalken aardig verjongt, terwijl er wel een hoog boeideel zit. Erg benieuwd waarom je dit hebt gedaan!
 

jelmer

Post veel
10 jan 2009
1.497
152
Fryslân
Dat is zeker mooi geworden, maar wat ik mij afvraag? Waarom niet meteen alles geïsoleerd? Nu word dat al veel moeilijker. Het lijkt me in de winter een koude schuur te worden, wat je gereedschap ook niet ten goede komt qua vocht.
 

Plof

Nieuw lid
18 sep 2019
15
3
Hmm dat vocht ben ik zeker met je eens, de kou vind ik tot nu toe goed te doen. Heb een klein bouwkacheltje van 2 kW, maar deze heb ik dit jaar maar één keer aan gehad. Trouwens, laatste een Gedore Red ratelset gehaald, die moest natuurlijk ook een plekje krijgen. Zie hier het resultaat, meteen wat extra werkruimte.

WhatsApp Image 2020-04-03 at 12.38.59.jpg

WhatsApp Image 2020-04-02 at 20.33.26.jpg

WhatsApp Image 2020-04-02 at 20.33.17.jpg
 

Plof

Nieuw lid
18 sep 2019
15
3
Tuurlijk had ik liever een schuur die twee keer zo groot was, maar hij is wel heel efficiënt ingericht! Dat is ook de keuze geweest voor een invalszaag ipv een afkort of zaagtafel. Tot nu toe kan ik goed mijn kont er keren :).
 

BoyS

Actieve deelnemer
15 jan 2018
119
41
Limburg
Ziet er leuk uit! Ik hou wel van veel foto’s. Mijn werkplekje is ook niet al te groot. Merk daar toch wel echt de nadelen van. Ik heb mijn werkbank op wielen gemaakt wat echt superveel scheelt.
 

Plof

Nieuw lid
18 sep 2019
15
3
Vraagje voor jullie, ik ben nu tegen het volgende 'probleem' opgelopen, nu ik de la er onder heb zitten kan ik eigenlijk geen lijmklemmen meer gebruiken. Ja het kan wel, maar dan moet ik de la open doen en komt die natuurlijk vol met stof. Hier wil ik dus een sleuf in frezen/zagen/beitelen van ongeveer 10cm diep, hoe kan ik dat het best doen? Met een speedboor boren en dan beitelen, ben bang dat dat niet strak genoeg wordt.

asdfsadfsdfx.jpg

Zoiets dus:

asdfindex.jpeg
 
Laatst bewerkt:

peterdorn

Actieve deelnemer
1 dec 2019
149
28
Leeuwarden
Mooiste resultaat valt te behalen met een bovenfrees denk ik. Anders misschien met een forstner boor in een kolomboor? Als je dat wat strak doet kan je er een schuurpapiertje doorheen halen en ben je klaar.
 

Plof

Nieuw lid
18 sep 2019
15
3
Dus dan zal het zaak zijn dat ik een lange frees haal, kolomboormachine is geen optie, aangezien ik die balk eigenlijk niet meer uit kan halen.

Netjes aftekenen, boren en uitsteken met een beitel, zal dat strak worden, of is dat lastig?
 

peterdorn

Actieve deelnemer
1 dec 2019
149
28
Leeuwarden
In dat geval idd in bovenfrees. En omdat je van de zijkant moet frezen, zou ik even een geleider (houten balk of iets dergelijks) klemmen waar de frees op kan 'rusten'. Uitschieten zou zonde zijn ;-)
 

nederhout

Actieve deelnemer
15 okt 2017
134
25
Leuk. Zoiets zit ik ook over na te denken.
In welke hoek zat je qua prijs voor het hok (kaal)?

En ik zat wel aan een daklicht te denken. Niet aan gedacht, of om een specifieke reden niet voor gegaan?
 
Laatst bewerkt:

Danny1984

Actieve deelnemer
16 mei 2017
693
37
Leeuwarden
Jeetje wat een prachtig hok en tuin, ik heb ruim 100m2, en ik weet niet wat ik ermee moet, en dan kijk ik naar jouw tuin en dan denk ik , ruilen :)

Mooi gedaan kerel, echt een voorbeeld voor ons allen.

Gr danny
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.