Mickel Moen

Mickel Moen

Actieve deelnemer
30 apr 2021
47
32
Súdwest-Fryslân
Beste forumleden. Laat ik om te beginnen mij even voorstellen. Mijn naam is Geert, maar op diverse fora is mijn nickname al jaren Mickel Moen, dus hier ook. Nog een aantal maanden en dan ga ik na 43 jaar het onderwijs verlaten en dus met pensioen. Dit jaar ben ik al naar 3 dagen werken gegaan. Een beetje afbouwen en voorbereiden. Mij verdiepend in een afzuiginstallatie kwam ik bij toeval op dit forum.

Ik ben al jaren actief op een aantal fora:
https://www.weetjewel.nl
https://camperforum.nl
http://www.zwerfautosite.be
https://forum-mfbfreaks.nl

Bovendien heb ik een blog over mijn ombouw van een bedrijfsbus naar camper.
. . . . . . . . Mickel Moen / Volkswagen T5 Van DC naar Camper

Dit bericht is tevens een test om eens te ervaren hoe dit forum werkt. Ze zijn allemaal weer net ietsjes anders. Dus eerst dit bericht maar eens plaatsen. Ga ik dan wat meer over mijzelf en hout vertellen.
 

Mickel Moen

Actieve deelnemer
30 apr 2021
47
32
Súdwest-Fryslân
Dank Ed.

Mijn liefde voor hout is op de lagere school begonnen. Toen ik in de vierde kwam, kregen de meisjes nuttige handwerken en mocht ik eindelijk wekelijks in dat prachtige handvaardigheid lokaal. Vol met de mooiste materialen en handgereedschappen. Bootjes van hout waren favoriet. Zo heb ik een vikingschip en een kruisertje op “schaal” gemaakt en natuurlijk een skûtsje.
In het laatste jaar ging ik met een vriendje naar de open dag van de LTS. Toen ik op de fijnhoutafdelng kwam wist ik het. Daar moet ik heen.
Het leven liep echter anders. Uiteindelijk kwam ik op de PA terecht (wel specialisatie handvaardigheid) en werd onderwijzer. De dromen beperkten zich tot klussen in en rondom het huis. Wel altijd zelf veel meubeltjes gemaakt van timmerpanelen. Want in de winkel was het spaanplaat wat de klok sloeg. Nooit spijt van gehad, want als de functie verviel, was het wel weer verzaagbaar tot een ander project. Zo kwam het hout van de bedden van de kinderen nu weer van pas voor de spanten voor mijn net verbouwde schuur, maar daarover later meer.
In al die jaren directeur van een school geworden. Prachtige school, mooie baan, maar de eindverantwoordelijkheid viel mij op een zeker moment zwaar. Om de stress wat te bestrijden, ben ik in de leer gegaan bij een meubelmaker. Heerlijk iedere vrijdag met een bak koffie en mede houtfanaten starten rond de houkachel in een prachtige oude werkplaats. Daar heb ik leren werken met het grote spul als de formaatzaag, vlakbank, lintzaag, vandiktebank enz. Gewerkt aan grote projecten als een audiomeubel van esdoorn en onze keuken van iep. Toen kwam het moment, dat ik van de een op de andere dag besloot om zelf een campertje te bouwen. We waren nog nooit met een camper op pad geweest, maar het liep tegen het eind, dat de kinderen nog mee gingen en om met z’n tweeën met die grote de Waard tent op pad.
Zoals velen van jullie ben ik trouw aan Pippi Langkous.
D03141F4-8531-47D5-A8F2-F655BBAC326B.jpeg
Dat avontuur staat op mijn blog. Hierboven heb ik de link al gegeven en nu ook in het onderschrift.
 
Laatst bewerkt:

keesfrees

Actieve deelnemer
1 mei 2021
29
2
Grönnen
Mag ik als voorlaatste nieuwkomer al welkom zeggen ? :)
Maar, je praat helemaal mijn taal, bv dit :
Die &^$&$&* tang :
vt-ct.jpg

Daar stoor ik me al heel lang aan !
 

Mickel Moen

Actieve deelnemer
30 apr 2021
47
32
Súdwest-Fryslân
Ha, (y) ja die tang is een waardeloos ding om te krimpen. Ik gebruik hem alleen nog om draad te strippen. Al weer jaren een betere om te krimpen.
 
Laatst bewerkt:

Mickel Moen

Actieve deelnemer
30 apr 2021
47
32
Súdwest-Fryslân
Dank.

Negen jaar geleden ben ik gestopt al directeur en heb ik het basisonderwijs verlaten. Ik was er klaar mee. Ik heb toen de overstap gemaakt naar het Praktijkonderwijs. Eerst als docent. Naast avo met name actief geweest in de vakken beeldende vorming, algemene techniek en zelfs een jaartje bouwkunde. De laatste jaren vooral coördinator van de praktijkvakken en de stage. Op onze school bieden we een zestal profielen aan. Horeca, retail, dienstverlening & zorg, metaal, groen en bouwkunde. Dat betekent, dat we ook een metaalwerkplaats en een houtwerkplaats hebben. Een houtwerkplaats met een uitgebreide machinale met mooie machines. Daar dus ook privé wel eens gebruik van gemaakt. O.a een tuinset naar ontwerp van Gerrit Rietveld gemaakt. Hierbij het tweezitsbankje van de avatar.IMG_2981.JPG
En dan ben ik in het nu aangekomen. Zoals gezegd ga ik met pensioen. En dan gaat het kriebelen. We wonen in een prachtig dertiger jaren huis tegen het centrum van de stad. Best wel een grote achtertuin voor een stadstuin, maar geen werkschuur. Als ik al iets met hout thuis deed, was dat in de tuin op de tuintafel. Maar dan moet het weer wel geschikt zijn. En zo ontstond het idee om het fietsenhok te verbouwen. Dat in een volgend bericht.
 

Mickel Moen

Actieve deelnemer
30 apr 2021
47
32
Súdwest-Fryslân
In 2009 ben ik echt met fora bekend geworden. In mijn plannen om een Campertje te bouwen heb ik mij toen aangemeld op het weetjewel forum. Veel gehaald daar, maar door ook te posten over de bouw van de bus merkte ik dat ik ook iets kon brengen. Uiteindelijk resulteerde dat in een eigen blog, met nu al meer dan een miljoen pageviews. Ook hier hoop ik veel te halen, maar ook te brengen. Op dit moment heb ik zeker vragen, maar die bewaar ik nog even voor als ik daar in uitvoering aan toe ben. Nu eerst maar brengen, want de ideeën en het werk van anderen inspireren voor de eigen plannen.

ik start met de al genoemde verbouw van het fietsenhok naar een werkschuur. Dat doe ik in een nieuw draadje.
 
  • Leuk
Waarderingen: jelmer

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.