Meubelscharnier

  • Hallo {username}, je postbus van het priveberichten systeem loopt vol.

Eric-Jan

Nieuw lid
28 feb 2009
12
0
Hallo, nog een vraag. Hoe groot moet de ruimte bij A zijn, wanneer je 3 deurtjes op een rij naast elkaar hebt ? Moet natuurlijk wel fatsoenlijk(helemaal) open kunnen. Het frame en deurtjes is 22 mm dik. Volgens mij moeten linker- en rechterdeur volledig opdek zijn en de middelste half opdek ?

Attached files
 

borre

Actieve deelnemer
14 jun 2008
442
0
munstergeleen (Lb)
Een bekend "probleem". Hoe groot de afstand A (de spleet neem ik aan) moet zijn ligt er hoofdzakelijk aan wat je mooi vind.De scharnieren openen zodanig dat het bij een spleetbreedte van 1mm nog zonder problemen opengaat. Wat betreft het scharniertype heb je gelijk. Links en rechts vol opdek midden halfopdek. Voor het middelste scharnier kan je in principe hetzelfde type gebruiken als de twee buitenste. Halfopdek kan je ook creeren mbv een hogere kruisplaat.
Het "probleem" waar je hier mee te maken kan krijgen is de breedte van de deuren. Als de tussenruimtes van de kast even groot zijn en de middelste deur is halfopdek dan zal je linkerdeur al groter zijn dan de middelste. In dit soort gevallen is het meestal een beetje schipperen tusen halfopdek en zeg maar 3/4 opdek. Met de instelmogelijkheden van goeie scharnieren is dit meestal geen probleem.

Ed
 

borre

Actieve deelnemer
14 jun 2008
442
0
munstergeleen (Lb)
De draaibeweging bij deze scharnieren is zodanig dat de deur in geopende toestand altijd minder oversteekt dan in gesloten toestand. Als je in dit geval bv de middelste deur openmaakt dan zal de afstand A groter worden. Het is niet zo dat de middelste deur de linker deur gaat raken als je dat bedoeld.
Bijgevoegd een pdf file over blum cliptop scharnieren. Op een van de laatste pagina's is te zien hoe de scharnieren openen.Ed

Attached files cliptop scharnieren.pdf (404.5 KB)
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.