Met Sergej naar Engeland, een meubelmakers reis!

  • Hallo {username}, je postbus van het priveberichten systeem loopt vol.

jaap

Moderator
9 mrt 2008
4.074
26
Terkaple
www.woodworking.nl
Afgelopen week ben ik met Sergej Kirilov van Intarsio op reis geweest naar Engeland. Sergej wilde enkele bestaande een nieuwe relaties bezoeken en ik wilde graag mee! Omdat ik ernstige plannen heb om het ambacht meubelmaker en meubeldesign wat meer in Nederland te promoten, was dit een mooie gelegenheid om met een aantal bekende designer/makers in contact te komen. Sergej wilde vooral zijn fantastische japanse lakwerk laten zien; degenen die de Baptist open dagen hebben bezocht kunnen het zich vast nog herinneren.
Onze eerste afspraak was met Michael Huntley en Andrea Hargreaves van Fine Furniture & Cabinet making. Michael is de nieuwe chief editor, maar was al langer aan het blad verbonden door zijn artikelen, hoofdzakelijk over de historie van het meubelmaken; Andrea werkt al langer bij F&C als journaliste. Het was een zeer plezierige ontmoeting met vele tips en veel bewondering voor het lakwerk van Sergej. De dagen daarna hebben we een aantal fantastische mensen ontmoet, zoals Andrew Varah (http://www.varah.co.uk, Andrew Crawford van http://www.fine-boxes.com en James Ryan, de designer en baas van de Edward Barnsley werkplaats, http://www.barnsley-furniture.co.uk/. Ze zijn allemaal meer dan een extra posting met foto's waard, dus die plaats ik de komende tijd wel. Ons logeeradres in London bleek op 5 minuten afstand van Capital Crispin Veneer, waar we echt verbaasd om ons heen keken naar de hoeveelheden fineer, van simpel tot zeer exotisch.

Op de eerste foto Capital Crispin, op de foto zie je nog niet de helft van wat ze hebben!
De 2e foto is bij Andrew Varah in de werkplaats; Andrew is de man in het midden, links van hem een medewerkers die er al 20 jaar werkt (van meubelmaken blijf je jong) en rechts onze Sergej.
De 3e foto is met Andrew Crawford en de laatste foto is bij Barnsley, waar ze ook een kleine showroom hebben. Daar staat echt het allermooist gemaakte meubilair dat ik ooit gezien heb, over design kun je twisten, maar de rest is helemaal top. De foto's doen onrecht aan de werkelijkheid, zo gaaf.

Attached files
 

Ad de Crom

Actieve deelnemer
17 aug 2008
702
0
addecrom.hpage.com
Jaap, bedankt voor het posten, you are a lucky guy, do you know that?
Heb de websites eens doorgelopen, prachtig werk, in een woord gezegd.
Zou daar best eens bij geweest willen zijn.

Ad
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.