Marges rondom matras ledikantje

  • Hallo {username}, je postbus van het priveberichten systeem loopt vol.

MJV

Actieve deelnemer
4 jun 2018
34
0
Ik wil graag een ledikantje bouwen van underlayment, in de stijl van het 'Crisis' ledikant van Piet Hein Eek. Hier staan wat foto's:https://www.goedgevonden.info/zoekopdrachten/gezocht-piet-hein-eek-crisis-ledikant

Een matras/lattenbodem is 120x60cm. Maar, het is denk ik met opmaken van het bed niet handig als de afmetingen van de ombouw ook precies 120x60cm zijn(?). Dus, wat marge rondom. Maar, wat is wijsheid? is 1cm rondom voldoende, of eerder 3cm? Te veel lijkt me ook niet goed vanwege verschuiven matras.

Heeft iemand hier wellicht ervaring mee?
 

cverkooyen

Actieve deelnemer
25 okt 2015
118
0
Ik heb bij het maken van een bed hier geen rekening mee gehouden. Met opmaken geeft het geen problemen verder
 

Houtvos

Actieve deelnemer
30 apr 2015
233
0
Maassluis
Zo'n klein matras kan je gewoon buiten het bed opmaken en er terug in leggen. Zou niet meer dan een paar mm speling nemen. Die handjes/vingers zijn klein.
 

Beickybeer

Actieve deelnemer
17 dec 2016
224
4
Mechelen
Beste,

Ik heb een vergelijkbaar iets gemaakt voor onze baby (zie: https://www.woodworking.nl/showthread.php?26514-babypark-in-notelaar-en-beuk ), hij ligt er ondertussen al bijna 3 maand in, ik heb een marge genomen van 15mm per kant... Wij hebben ook een ledikant in de kamer staan en daar lijkt me toch maar 5mm speling te zijn, ik zou er in ieder geval niet teveel speling laten zoals bij m'n park...

Groetjes,

Chrisotphe
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.