Lamello Zeta P2

@rjen

Nieuw lid
13 okt 2019
19
0
Goedendag,

Met het oog op nog veel aan te schaffen zaken ben ik nu bezig met "klein gereedschap". Momenteel met het samenstellen van 'dat waar we nooit genoeg van hebben': lijmklemmen.
Mijn vraag richt zich deels op dat onderwerp. Het is dus niet een vraag van "het één of het ander", maar meer aanvullen van elkaar.

Ik kijk al een tijd naar de Lamello Zeta P2. Lamello levert o.a. de Tenso klemverbindingen. Dit systeem moet het klemmen met de lijmklem grotendeels doen vervangen.
Zijn er mensen die dit systeem gebruiken? En zo ja, hoe sterk is de klemverbinding in jullie ogen t.o.v. traditioneel klemmen?

Ik zie namelijk een mogelijk voordeel bij het klemmen van tafelbladen. Hiervoor zijn veel grote klemmen nodig. De Tenso klemmen lijken me ideaal voor zowel uitlijnen en klemmen, maar de vraag is, klemt dat voldoende bij grote(re) werkstukken? Mijn doel daarbij is niet om 5min. na lijmen door te kunnen met het blad, maar meer het gemak en snelheid winst.

Dank alvast voor jullie feedback.
 

GH1

Post veel
8 aug 2017
754
43
Ze klemmen voor een relatief simpele verbinding..... maar primair blijft het allemaal ontworpen met plaatmateriaal als uitgangspunt. Werkt natuurlijk ook met massief maar de klemkracht komt niet in de buurt van een lijmklem. Leuker voor dingen als lastiger te klemmen objecten als een kist dan een tafelblad.

Duur grapje ook voor een blad uit verschillende delen en met wat lengte. Dan heb je een set goede klemmen er zo uit.
 

Nicksaquaria

Actieve deelnemer
17 apr 2019
29
0
is vooral geschikt voor spaanplaat of ander plaatmateriaal, voor massief hout zou ik gewoon lijmklemmen gebruiken met eventueel wat lamello's voor het uitlijnen.
 

vandikte

duurzaam is de weg
3 jul 2013
1.231
99
Almere
toevallig heeft een vd duitse YTs een vergelijking tss 3 lamello frezen gemaakt (wel onduidelijk of dit gesponsord is ook al beweert hij van niet), wel niet direct antwoord op je vraag ☹️
https://youtu.be/fVmGYL7MFus

Rechtsboven in beeld gedurende het filmpje "WERBUNG" ?

Deze verbinding is geen echte vervanger van lijmklemmen de uitgeoefende kracht kan gewoon niet zo groot zijn
 

city17

Actieve deelnemer
15 apr 2018
257
4
Groningen
Rechtsboven in beeld gedurende het filmpje "WERBUNG" ?

Voor zover ik weet heeft hij dat in bijna elk filmpje staan omdat hij reclame maakt voor zijn eigen online-cursussen (zal wel iets met Duitse regelgeving zijn dat je dan Werbung neer moet zetten).
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.