Knikkerbaan en Zandloper : projecten uit het verleden

  • Hallo {username}, je postbus van het priveberichten systeem loopt vol.

Douwe

Actieve deelnemer
1 sep 2013
292
1
Drenthe/Groningen
Leuk om deze even te delen, weliswaar projecten die wat los staan van de echte houtbewerking. Deze zijn allebij in het verleden gefabriceerd toen ik +-15 jaar oud was.

Een zandloper van resthout, (PET)flessenkoppen, touw en papagaaienzand (dat is lekker fijn, anders stroomt het niet).

IMG_0206.jpg


De knikkerbaan is andere koek, gemaakt van een kilometer ijzerdraad (niet echt, maar wel veel :p), Een oude emaille lampekap, Kattenbelletjes, De slang van de wasmachine, Messing scheepskatrolletjes, Kapotte lampbal en het belangrijkste: Het klankmechaniek van een klok (rechts onderin te zien, bruinig apparaatje).

IMG_0207.jpg

Er zijn in totaal 3 verschillende banen die de knikker kan afleggen. Alle verbindingen zijn gesoldeerd of ondersteund door stukken hout. Ik heb geprobeerd de werking op video vast te leggen, maar kreeg niet goed in beeld wat er allemaal met die ene knikker gebeurt onderweg. Om te begrijpen hoe alles werkt is er dan ook maar 1 oplossing: Zelf een knikker erin gooien en met eigen ogen zien waar de knikker zijn rustplaats weer vindt.
 
Laatst bewerkt:

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.