Kandelaars nog net voor de kerst klaar!

  • Hallo {username}, je postbus van het priveberichten systeem loopt vol.
A

Athanor

Guest
De kandelaar van Houtmannetje heeft me geïnspireerd om zelf ook aan de slag te gaan. Bovendien lag er een doos met zwarte kaarsen die om een kandelaar riepen. Dus heb ik de stoute schoenen maar eens aangetrokken en mijn (goedkope) Buitelaar-draaibank opgestart. Ik had nog wat esdoorn met slaap liggen die ik hier wel geschikt voor vond. Geheel ontspannen gaat het nog niet, ik heb nu wel wat spierpijn in mijn linkerpols.....

Zie hieronder het resultaat.
En nu:.... op naar de Kerstdagen!

Fons


Attached files
 

rickkoorman

Blogger
9 nov 2008
5.371
0
44
zwolle
beste fons

ziet er goed uit! het blijft erg mooi dat hout met slaap. in mijn regio kan ik dit niet goed vinden dus als je nog ergens een adresje weet???rick
 
A

Athanor

Guest
Hallo Rick,

Dank voor het compliment. Ik kan in je profiel niet zien in welke regio je woont, maar ik koop het hout met slaap bij Jaap van Leersum, Inlands Hout te Burgum. Hout met slaap is een van Jaap's specialisaties. In andere regio weet ik dat niet, misschien dat je een vraag hierover in een forum kunt plaatsen, dan wordt het gelijk kennis voor velen!

Groet van Fons
 

Wilco Flier

Post veel
28 apr 2008
1.337
2
Omgeving Kampen
www.wilcoflier.com
Complimenten voor je kandelaars. Ze zien er goed uit. Hoelang draai je al? Ikzelf draai nog niet zo lang, en ik herken het ook dat je dan nog niet op zo'n losse ontspannen manier kunt draaien.

Ikzelf heb ook zitten twijfelen of ik de HBM draaibank zou nemen of niet. Hoe bevalt hij je? Hoe houd hij zich wat betreft trillingen en de lagers e.d?
 
A

Athanor

Guest
@ Woodworker,

Ik zie nu dat dit topic nog een open eind heeft met jouw vragen. Is me door het operareisje naar Berlijn met de kerst toch ontschoten blijkt nu :?

Ik zou kunnen zeggen dat ik al 40 jaar houtdraai; dat is dan wel met een onderbreking van 35 jaar. Ik heb indertijd op de ambachtschool leren draaien en tijdens een een half jaar praktijk bij een meubelmakerij nog flink geoefend met het maken van voorzittershamers en kandelaars. Daarna pas weer vijf jaar geleden een draaibank gekocht en af en toe de draa(i)(d) weer opgepakt. Ik werk niet vaak aan de draaibank hoor, zo 1 a 2 keer per jaar. vandaar dat het ontspannen werken nog niet lukt. Omdat mijn ambitieniveau niet zo hoog lag heb ik voor de voordelige, maar toch wel degelijke draaibank ban HBM gekozen. Hij bevalt mij goed tot nu toe. Ik heb geen zicht op de kwaliteit van de lagers, dat blijkt misschien na veel en zwaar gebruik.... Wel eens last van trillingen gehad met dunne stelen van hamers o.a. Komt waarschijnlijk door de lengte, onlangs bij Buitelaar nog een bril gekocht die in de aanbieding was, maar deze nog niet uitgeprobeerd.

@houtmannetje,
Mijn echtgenote heeft je raad opgevolgd en de kandelaars in een groepje van drie gezet :!:

Groet van Fons
 

zuma

Post veel
20 jan 2009
974
0
Gouda
I heb van mijn opa een Myford draaibank geerfd, hij staat in de opslag omdat ik nog niet de moed heb opgevat om dat ding te hanteren. Nul comma nul verstand van draaien en laat staan van een Myford reviseren. Toch wil ik er ooit aan beginnen.
 

Deze plek is voor toekomstige tekst. Door nu alvast deze kolom te activeren blijft de kolommen structuur ongewijzigd en de lezerservaring hetzelfde als er hier content geplaatst gaat worden.

Hier kan straks ook info geplaatst worden.